Pompoencake met appelsien
Pompoencake met appelsien
Pompoencake met appelsien
Pompoencake met appelsien
Ingrediënten
4 personen
Hokkaidopompoenen
200 g
Sesampasta
40 g
Eierdooiers
2
Ei
1
Granaatappel siroop
3 el
Boter
100 g
Basterdsuiker
200 g
Zelfrijzende bloem
175 g
Eiwitten
2
Sinaasappelen
2
Kristalsuiker
40 g
Roomkaas
100 g
Griekse yoghurt
200 g
Bloemsuiker
50 g
Vijfkruiden
1 snuifje
Benodigdheden
Springvorm en bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g hokkaidopompoenen
1
Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.
40 g Sesampasta, 2 eierdooiers, 1 ei, 3 el granaatappel siroop, 100 g boter, 200 g basterdsuiker
2
Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.
175 g Zelfrijzende bloem
3
Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine nog even draaien.
2 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C, tot ze gaar is. Laat de cake nadien afkoelen.
2 sinaasappelen, 40 g kristalsuiker
5
Pers het sap van de sinaasappelen en breng het in een steelpannetje met de suiker aan de kook. Laat het sap voor ¾ inkoken en laat de siroop vervolgens afkoelen.
100 g roomkaas, 200 g Griekse yoghurt, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
6
Schep de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker en de 5 spice kruiden aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.
1
Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.
2
Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.
200 g hokkaidopompoenen
1
Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.
40 g Sesampasta, 2 eierdooiers, 1 ei, 3 el granaatappel siroop, 100 g boter, 200 g basterdsuiker
2
Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.
175 g Zelfrijzende bloem
3
Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine nog even draaien.
2 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C, tot ze gaar is. Laat de cake nadien afkoelen.
2 sinaasappelen, 40 g kristalsuiker
5
Pers het sap van de sinaasappelen en breng het in een steelpannetje met de suiker aan de kook. Laat het sap voor ¾ inkoken en laat de siroop vervolgens afkoelen.
100 g roomkaas, 200 g Griekse yoghurt, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
6
Schep de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker en de 5 spice kruiden aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.
1
Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.
2
Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Hokkaidopompoenen
200 g
Sesampasta
40 g
Eierdooiers
2
Ei
1
Granaatappel siroop
3 el
Boter
100 g
Basterdsuiker
200 g
Zelfrijzende bloem
175 g
Eiwitten
2
Sinaasappelen
2
Kristalsuiker
40 g
Roomkaas
100 g
Griekse yoghurt
200 g
Bloemsuiker
50 g
Vijfkruiden
1 snuifje
Pompoencake met appelsien
Deze smaakvolle cake met sinaasappel en pompoen is verdraaid lekker! In combinatie met de sinaasappelsiroop en de kruidige yoghurt kan je met weinig extra moeite een volwaardig en bijzonder nagerecht serveren. Vanavond om 18u15 op Eén.Instructies
200 g hokkaidopompoenen
1
Bekleed een springvorm met bakpapier en schil de pompoen.
40 g Sesampasta, 2 eierdooiers, 1 ei, 3 el granaatappel siroop, 100 g boter, 200 g basterdsuiker
2
Doe de sesampasta met de granaatappelsiroop, de suiker, twee dooiers, een volledig ei, de zestes van de sinaasappels, de geraspte pompoen en de boter in de kom van de keukenmachine en laat de machine stevig draaien, tot je een egaal beslag hebt.
175 g Zelfrijzende bloem
3
Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine nog even draaien.
2 eiwitten
4
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C, tot ze gaar is. Laat de cake nadien afkoelen.
2 sinaasappelen, 40 g kristalsuiker
5
Pers het sap van de sinaasappelen en breng het in een steelpannetje met de suiker aan de kook. Laat het sap voor ¾ inkoken en laat de siroop vervolgens afkoelen.
100 g roomkaas, 200 g Griekse yoghurt, 50 g bloemsuiker, 1 snuifje vijfkruiden
6
Schep de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom en voeg er de bloemsuiker en de 5 spice kruiden aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.