dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gado gado (thumbnail)Gado gado

Gado gado

40m
22
-
2.6K
Recepten

Gado gado

Een Indonesische maaltijd boordevol groenten is altijd raak. Al zeker in combinatie met de goudbruin gebakken blokjes tofu, zacht gekookte eitjes en krokante kroepoek. Kraakvers, gezond en bovenal superlekker!
Gado gado (thumbnail)Gado gado

Gado gado

40m
22
-
2.6K
Recepten

Gado gado

Een Indonesische maaltijd boordevol groenten is altijd raak. Al zeker in combinatie met de goudbruin gebakken blokjes tofu, zacht gekookte eitjes en krokante kroepoek. Kraakvers, gezond en bovenal superlekker!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
600 g
Eieren
4
Groene boontjes
400 g
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Rode chilipeper
1
Pindanoten
100 g
Water
0,2 l
Zout
1 snuifje
Ketjap manis
3 el
Limoen
1
Bruine suiker
2 el
Chinese kolen
0,25
Wortels
2
Komkommer
1
Rode ui
1
Tofu
400 g
Sojascheuten
200 g
Citroensap
Sesamolie
1 scheutje
Kroepoek
50 g
Koriander

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen, 4 eieren, 400 g groene boontjes
1
Vul een grote kom met ijs en water. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Kuis de boontjes en kook deze gaar in de pot met eieren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
2
Laat wat arachide olie heet worden in een pan. Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Stoof de sjalot, de look en de chilipeper aan in de hete olie.
100 g pindanoten, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 3 el Ketjap Manis, 1 limoen, 2 el bruine suiker
3
Voeg de pindanoten eraan toe en laat het even meestoven. Voeg er een snuif zout aan toe, gevolgd door het water, de ketjap Manis, het sap van een limoen en de bruine suiker. Breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten koken.
0,25 Chinese kolen
4
Schep de boontjes uit het water en koel ze af in het ijswater. Snij de Chinese kool trof en kook hem kort af in het water bij de eitjes.
5
Haal de boontjes uit het ijswater en hou ze even apart. Schep de kool en de eieren in het ijswater, laat ze afkoelen, schep ze eruit en hou ze apart.
2 Wortels, 1 komkommer
6
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Kook de reepjes kort af in het water en spoel ze eveneens in het ijswater. Snijd de komkommer in reepjes.
7
Doe de saus in de blender, mix het fijn en schep het in een kommetje.
1 rode ui
8
Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Pel de rode ui en snij ze in halve maantjes. Pel de eitjes en snijd ze in twee.
400 g tofu
9
Laat een scheut olie heet worden, snij de tofu in blokjes en bak het krokant.
200 g Sojascheuten, citroensap, 1 scheutje sesamolie
10
Meng wat rode ui, wat sojascheutjes, komkommer, Chinese kool, wortel en boontjes onder elkaar en breng de salade op smaak met wat sesamolie en enkele druppels citroensap. Schep alles daarna op een groot bord.
50 g kroepoek, koriander
11
Schep de krokant gebakken blokjes tofu over de salade, leg er een zacht gekookt eitje bij en werk af met wat pindasaus, kroepoek en wat koriander.
1
Vul een grote kom met ijs en water. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Kuis de boontjes en kook deze gaar in de pot met eieren.
2
Laat wat arachide olie heet worden in een pan. Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Stoof de sjalot, de look en de chilipeper aan in de hete olie.

Instructies

600 g Vastkokende aardappelen, 4 eieren, 400 g groene boontjes
1
Vul een grote kom met ijs en water. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Kuis de boontjes en kook deze gaar in de pot met eieren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
2
Laat wat arachide olie heet worden in een pan. Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Stoof de sjalot, de look en de chilipeper aan in de hete olie.
100 g pindanoten, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 3 el Ketjap Manis, 1 limoen, 2 el bruine suiker
3
Voeg de pindanoten eraan toe en laat het even meestoven. Voeg er een snuif zout aan toe, gevolgd door het water, de ketjap Manis, het sap van een limoen en de bruine suiker. Breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten koken.
0,25 Chinese kolen
4
Schep de boontjes uit het water en koel ze af in het ijswater. Snij de Chinese kool trof en kook hem kort af in het water bij de eitjes.
5
Haal de boontjes uit het ijswater en hou ze even apart. Schep de kool en de eieren in het ijswater, laat ze afkoelen, schep ze eruit en hou ze apart.
2 Wortels, 1 komkommer
6
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Kook de reepjes kort af in het water en spoel ze eveneens in het ijswater. Snijd de komkommer in reepjes.
7
Doe de saus in de blender, mix het fijn en schep het in een kommetje.
1 rode ui
8
Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Pel de rode ui en snij ze in halve maantjes. Pel de eitjes en snijd ze in twee.
400 g tofu
9
Laat een scheut olie heet worden, snij de tofu in blokjes en bak het krokant.
200 g Sojascheuten, citroensap, 1 scheutje sesamolie
10
Meng wat rode ui, wat sojascheutjes, komkommer, Chinese kool, wortel en boontjes onder elkaar en breng de salade op smaak met wat sesamolie en enkele druppels citroensap. Schep alles daarna op een groot bord.
50 g kroepoek, koriander
11
Schep de krokant gebakken blokjes tofu over de salade, leg er een zacht gekookt eitje bij en werk af met wat pindasaus, kroepoek en wat koriander.
1
Vul een grote kom met ijs en water. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Kuis de boontjes en kook deze gaar in de pot met eieren.
2
Laat wat arachide olie heet worden in een pan. Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Stoof de sjalot, de look en de chilipeper aan in de hete olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gado gado (thumbnail)Gado gado
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
600 g
Eieren
4
Groene boontjes
400 g
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Rode chilipeper
1
Pindanoten
100 g
Water
0,2 l
Zout
1 snuifje
Ketjap manis
3 el
Limoen
1
Bruine suiker
2 el
Chinese kolen
0,25
Wortels
2
Komkommer
1
Rode ui
1
Tofu
400 g
Sojascheuten
200 g
Citroensap
Sesamolie
1 scheutje
Kroepoek
50 g
Koriander

Gado gado

Een Indonesische maaltijd boordevol groenten is altijd raak. Al zeker in combinatie met de goudbruin gebakken blokjes tofu, zacht gekookte eitjes en krokante kroepoek. Kraakvers, gezond en bovenal superlekker!
Instructies
600 g Vastkokende aardappelen, 4 eieren, 400 g groene boontjes
1
Vul een grote kom met ijs en water. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Breng een pot water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Kuis de boontjes en kook deze gaar in de pot met eieren.
2 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 rode chilipeper
2
Laat wat arachide olie heet worden in een pan. Pel de sjalotten en de look en snipper ze fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Stoof de sjalot, de look en de chilipeper aan in de hete olie.
100 g pindanoten, 0,2 l Water, 1 snuifje zout, 3 el Ketjap Manis, 1 limoen, 2 el bruine suiker
3
Voeg de pindanoten eraan toe en laat het even meestoven. Voeg er een snuif zout aan toe, gevolgd door het water, de ketjap Manis, het sap van een limoen en de bruine suiker. Breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten koken.
0,25 Chinese kolen
4
Schep de boontjes uit het water en koel ze af in het ijswater. Snij de Chinese kool trof en kook hem kort af in het water bij de eitjes.
5
Haal de boontjes uit het ijswater en hou ze even apart. Schep de kool en de eieren in het ijswater, laat ze afkoelen, schep ze eruit en hou ze apart.
2 Wortels, 1 komkommer
6
Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Kook de reepjes kort af in het water en spoel ze eveneens in het ijswater. Snijd de komkommer in reepjes.
7
Doe de saus in de blender, mix het fijn en schep het in een kommetje.
1 rode ui
8
Pel de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een kom. Pel de rode ui en snij ze in halve maantjes. Pel de eitjes en snijd ze in twee.
400 g tofu
9
Laat een scheut olie heet worden, snij de tofu in blokjes en bak het krokant.
200 g Sojascheuten, citroensap, 1 scheutje sesamolie
10
Meng wat rode ui, wat sojascheutjes, komkommer, Chinese kool, wortel en boontjes onder elkaar en breng de salade op smaak met wat sesamolie en enkele druppels citroensap. Schep alles daarna op een groot bord.
50 g kroepoek, koriander
11
Schep de krokant gebakken blokjes tofu over de salade, leg er een zacht gekookt eitje bij en werk af met wat pindasaus, kroepoek en wat koriander.