Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
Kikkererwtengeweekt
200 g
Trostomaten
4
Selder
0,5
Limoen
1
Ansjovisfiletsop olie of op zout
12
Roodlofradicchio
1
Rucola
0,5 bakje
Munt
Peper
Grof zout
Aardappelen
600 g
Olijvengroen of zwart, ontpit
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
1
Laat de kikkererwten een nacht op voorhand weken in koud water.
2
Maak de aardappelen schoon. Kook ze ongeschild gaar in water met een snuifje zout. Laat de kikkererwten meekoken met de aardappelen: het duurt bij allebei ongeveer even lang voor ze gaar zijn.
3
Spoel alle groenten en laat ze uitlekken.
4
Snij het loof van de selder en schil de stengels met de dunschiller. Zo schil je de taaiste vezels eraf. Snij elke stengel eerst overlangs door en vervolgens in lange stukken van zo’n 4 cm.
5
Breek de bladeren van de radicchio los. Scheur de grootste bladeren. (De taaiste stukken van het bladwit hoef je niet te gebruiken.)
6
Verwijder het taaie hartje uit de tomaten en snij ze in kleine parten.
7
Hak de olijven grof of snij ze in fijne schijfjes.
8
Neem een ruime slakom en meng er de stukjes tomaat in, de olijven en de selderreepjes.
9
Leg de ansjovisfilets in hun geheel in de slakom.
TIPJe kan ook gerookte sprot gebruiken.
10
Controleer of de aardappelen en de kikkererwten gaar zijn en giet het kookvocht af. Laat ze uitlekken en snij de aardappelen in brede schijfjes.
11
Schep de warme aardappelschijfjes in de slakom, samen met de kikkererwten. Meng de salade met zachte hand.
12
Werk de salade af met een flinke scheut fijne olijfolie, het sap van de limoen, een handje verscheurde verse munt, peper van de molen en een snuifje grof zout.
13
Voeg ten slotte de blaadjes radicchio en rucola toe en meng de salade voorzichtig.
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
1
Laat de kikkererwten een nacht op voorhand weken in koud water.
2
Maak de aardappelen schoon. Kook ze ongeschild gaar in water met een snuifje zout. Laat de kikkererwten meekoken met de aardappelen: het duurt bij allebei ongeveer even lang voor ze gaar zijn.
3
Spoel alle groenten en laat ze uitlekken.
4
Snij het loof van de selder en schil de stengels met de dunschiller. Zo schil je de taaiste vezels eraf. Snij elke stengel eerst overlangs door en vervolgens in lange stukken van zo’n 4 cm.
5
Breek de bladeren van de radicchio los. Scheur de grootste bladeren. (De taaiste stukken van het bladwit hoef je niet te gebruiken.)
6
Verwijder het taaie hartje uit de tomaten en snij ze in kleine parten.
7
Hak de olijven grof of snij ze in fijne schijfjes.
8
Neem een ruime slakom en meng er de stukjes tomaat in, de olijven en de selderreepjes.
9
Leg de ansjovisfilets in hun geheel in de slakom.
TIPJe kan ook gerookte sprot gebruiken.
10
Controleer of de aardappelen en de kikkererwten gaar zijn en giet het kookvocht af. Laat ze uitlekken en snij de aardappelen in brede schijfjes.
11
Schep de warme aardappelschijfjes in de slakom, samen met de kikkererwten. Meng de salade met zachte hand.
12
Werk de salade af met een flinke scheut fijne olijfolie, het sap van de limoen, een handje verscheurde verse munt, peper van de molen en een snuifje grof zout.
13
Voeg ten slotte de blaadjes radicchio en rucola toe en meng de salade voorzichtig.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
Kikkererwtengeweekt
200 g
Trostomaten
4
Selder
0,5
Limoen
1
Ansjovisfiletsop olie of op zout
12
Roodlofradicchio
1
Rucola
0,5 bakje
Munt
Peper
Grof zout
Aardappelen
600 g
Olijvengroen of zwart, ontpit
200 g
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
Jeroen is verzot op salades met grote stukken groenten en flink wat beet. Dit is ook zo'n maaltijdsalade, boordevol gezonde en voedzame groenten en aardappelen. Zet de kikkererwten vooraf een nacht te weken, zodat ze helemaal gebruiksklaar zijn wanneer je aan de slag gaat. De vegetariërs onder ons kunnen de ansjovis gewoon weglaten.Instructies
Salade van kikkererwten, aardappelen en ansjovis
1
Laat de kikkererwten een nacht op voorhand weken in koud water.
2
Maak de aardappelen schoon. Kook ze ongeschild gaar in water met een snuifje zout. Laat de kikkererwten meekoken met de aardappelen: het duurt bij allebei ongeveer even lang voor ze gaar zijn.
3
Spoel alle groenten en laat ze uitlekken.
4
Snij het loof van de selder en schil de stengels met de dunschiller. Zo schil je de taaiste vezels eraf. Snij elke stengel eerst overlangs door en vervolgens in lange stukken van zo’n 4 cm.
5
Breek de bladeren van de radicchio los. Scheur de grootste bladeren. (De taaiste stukken van het bladwit hoef je niet te gebruiken.)
6
Verwijder het taaie hartje uit de tomaten en snij ze in kleine parten.
7
Hak de olijven grof of snij ze in fijne schijfjes.
8
Neem een ruime slakom en meng er de stukjes tomaat in, de olijven en de selderreepjes.
9
Leg de ansjovisfilets in hun geheel in de slakom.
TIPJe kan ook gerookte sprot gebruiken.
10
Controleer of de aardappelen en de kikkererwten gaar zijn en giet het kookvocht af. Laat ze uitlekken en snij de aardappelen in brede schijfjes.
11
Schep de warme aardappelschijfjes in de slakom, samen met de kikkererwten. Meng de salade met zachte hand.
12
Werk de salade af met een flinke scheut fijne olijfolie, het sap van de limoen, een handje verscheurde verse munt, peper van de molen en een snuifje grof zout.
13
Voeg ten slotte de blaadjes radicchio en rucola toe en meng de salade voorzichtig.