dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten (thumbnail)Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

2u
23
-
3K
Recepten

Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

Deze vegetarische bladerdeegpizza zal vast en zeker in de smaak vallen. Hij krijgt een winters accent dankzij de rode kool en de walnoten. Lekker in combinatie met de crème van fetakaas en een winterse salade van postelein.
Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten (thumbnail)Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

2u
23
-
3K
Recepten

Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

Deze vegetarische bladerdeegpizza zal vast en zeker in de smaak vallen. Hij krijgt een winters accent dankzij de rode kool en de walnoten. Lekker in combinatie met de crème van fetakaas en een winterse salade van postelein.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd2u
Ingrediënten23
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Ajuinen
2
Appels
1,5
Rode kolen
0,5
Luikse stroop
2 el
Water
0,1 l
Rode wijnazijn
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kruidnagel
1
Tijm
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Bladerdeeg
1 vel
Feta
300 g
Room
1 scheutje
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Kristalsuiker
1 snuifje
Walnoten
100 g
Postelein
100 g

Benodigdheden

Een ronde bakvorm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Smelt een klont boter in een casserole.
2 ajuinen
3
Snijd de uien in grove stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 appel
4
Schil de appel en rasp ze bij de stovende ui in de casserole.
0,5 rode kolen
5
Rasp er ook de rode kool bij en laat meestoven.
2 el Luikse stroop, 0,1 l Water, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, tijm, laurierblaadjes, zout, peper
6
Giet er een scheut water bij en breng het geheel op smaak met de Luikse stroop, de rode wijnazijn, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel, enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, zout en peper. Laat het geheel een uur rustig garen op een zacht vuur.
1 vel bladerdeeg
7
Neem het deeg uit de koelkast.
8
Zet er een ronde vorm of gewicht bovenop zodat de randen naar boven kunnen komen in de oven. Schuif het deeg vervolgens gedurende 15 minuten in de oven.
200 g feta, 1 scheutje Room
9
Doe de feta met een scheut room in de beker van de cutter en maal fijn.
1 flinke snuif Provençaalse kruiden, peper
10
Breng verder op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.
11
Haal het deeg uit de oven. Verhoog de oven tot 220°C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Klop een eierdooier los met een scheutje melk. Smeer er de randen van het deeg mee in.
1 klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
0,5 appels, 1 snuifje kristalsuiker
14
Snijd de appel in schijfjes en bak ze in de pan met een beetje suiker.
15
Bedek de bodem van bladerdeeg met een flinke laag fetacrème. Leg er de rode kool bovenop, gevolgd door de gebakken appelschijfjes.
100 g feta
16
Verkruimel de rest van de feta over de bladerdeegpizza. Schuif de pizza nog eens 15 minuten in de oven.
100 g Walnoten
17
Hak enkele walnoten fijn.
100 g postelein
18
Haal de bladerdeegpizza uit de oven en werk af met de postelein en de grofgesneden walnoten.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Smelt een klont boter in een casserole.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Smelt een klont boter in een casserole.
2 ajuinen
3
Snijd de uien in grove stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 appel
4
Schil de appel en rasp ze bij de stovende ui in de casserole.
0,5 rode kolen
5
Rasp er ook de rode kool bij en laat meestoven.
2 el Luikse stroop, 0,1 l Water, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, tijm, laurierblaadjes, zout, peper
6
Giet er een scheut water bij en breng het geheel op smaak met de Luikse stroop, de rode wijnazijn, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel, enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, zout en peper. Laat het geheel een uur rustig garen op een zacht vuur.
1 vel bladerdeeg
7
Neem het deeg uit de koelkast.
8
Zet er een ronde vorm of gewicht bovenop zodat de randen naar boven kunnen komen in de oven. Schuif het deeg vervolgens gedurende 15 minuten in de oven.
200 g feta, 1 scheutje Room
9
Doe de feta met een scheut room in de beker van de cutter en maal fijn.
1 flinke snuif Provençaalse kruiden, peper
10
Breng verder op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.
11
Haal het deeg uit de oven. Verhoog de oven tot 220°C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Klop een eierdooier los met een scheutje melk. Smeer er de randen van het deeg mee in.
1 klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
0,5 appels, 1 snuifje kristalsuiker
14
Snijd de appel in schijfjes en bak ze in de pan met een beetje suiker.
15
Bedek de bodem van bladerdeeg met een flinke laag fetacrème. Leg er de rode kool bovenop, gevolgd door de gebakken appelschijfjes.
100 g feta
16
Verkruimel de rest van de feta over de bladerdeegpizza. Schuif de pizza nog eens 15 minuten in de oven.
100 g Walnoten
17
Hak enkele walnoten fijn.
100 g postelein
18
Haal de bladerdeegpizza uit de oven en werk af met de postelein en de grofgesneden walnoten.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Smelt een klont boter in een casserole.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten (thumbnail)Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten
4 personen
2u
Ingrediënten
Boter
1 klont
Boter
1 klontje
Ajuinen
2
Appels
1,5
Rode kolen
0,5
Luikse stroop
2 el
Water
0,1 l
Rode wijnazijn
0,1 l
Steranijs
1
Kaneelstokje
1
Kruidnagel
1
Tijm
Laurierblaadjes
Zout
Peper
Bladerdeeg
1 vel
Feta
300 g
Room
1 scheutje
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Kristalsuiker
1 snuifje
Walnoten
100 g
Postelein
100 g

Bladerdeegpizza met rode kool, feta en walnoten

Deze vegetarische bladerdeegpizza zal vast en zeker in de smaak vallen. Hij krijgt een winters accent dankzij de rode kool en de walnoten. Lekker in combinatie met de crème van fetakaas en een winterse salade van postelein.
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Smelt een klont boter in een casserole.
2 ajuinen
3
Snijd de uien in grove stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 appel
4
Schil de appel en rasp ze bij de stovende ui in de casserole.
0,5 rode kolen
5
Rasp er ook de rode kool bij en laat meestoven.
2 el Luikse stroop, 0,1 l Water, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, tijm, laurierblaadjes, zout, peper
6
Giet er een scheut water bij en breng het geheel op smaak met de Luikse stroop, de rode wijnazijn, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel, enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, zout en peper. Laat het geheel een uur rustig garen op een zacht vuur.
1 vel bladerdeeg
7
Neem het deeg uit de koelkast.
8
Zet er een ronde vorm of gewicht bovenop zodat de randen naar boven kunnen komen in de oven. Schuif het deeg vervolgens gedurende 15 minuten in de oven.
200 g feta, 1 scheutje Room
9
Doe de feta met een scheut room in de beker van de cutter en maal fijn.
1 flinke snuif Provençaalse kruiden, peper
10
Breng verder op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.
11
Haal het deeg uit de oven. Verhoog de oven tot 220°C.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Klop een eierdooier los met een scheutje melk. Smeer er de randen van het deeg mee in.
1 klontje boter
13
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.
0,5 appels, 1 snuifje kristalsuiker
14
Snijd de appel in schijfjes en bak ze in de pan met een beetje suiker.
15
Bedek de bodem van bladerdeeg met een flinke laag fetacrème. Leg er de rode kool bovenop, gevolgd door de gebakken appelschijfjes.
100 g feta
16
Verkruimel de rest van de feta over de bladerdeegpizza. Schuif de pizza nog eens 15 minuten in de oven.
100 g Walnoten
17
Hak enkele walnoten fijn.
100 g postelein
18
Haal de bladerdeegpizza uit de oven en werk af met de postelein en de grofgesneden walnoten.