Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

1 klont boter
2

Smelt een klont boter in een casserole.

2 ajuinen
3

Snijd de uien in grove stukken en stoof ze aan in de hete vetstof.

1 appel
4

Schil de appel en rasp ze bij de stovende ui in de casserole.

0,5 rode kolen
5

Rasp er ook de rode kool bij en laat meestoven.

2 el Luikse stroop, 0,1 l Water, 0,1 l Rode wijnazijn, 1 Steranijs, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, tijm, laurierblaadjes, zout, peper
6

Giet er een scheut water bij en breng het geheel op smaak met de Luikse stroop, de rode wijnazijn, de steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel, enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, zout en peper. Laat het geheel een uur rustig garen op een zacht vuur.

1 vel bladerdeeg
7

Neem het deeg uit de koelkast.

8

Zet er een ronde vorm of gewicht bovenop zodat de randen naar boven kunnen komen in de oven. Schuif het deeg vervolgens gedurende 15 minuten in de oven.

200 g feta, 1 scheutje Room
9

Doe de feta met een scheut room in de beker van de cutter en maal fijn.

1 flinke snuif Provençaalse kruiden, peper
10

Breng verder op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.

11

Haal het deeg uit de oven. Verhoog de oven tot 220°C.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
12

Klop een eierdooier los met een scheutje melk. Smeer er de randen van het deeg mee in.

1 klontje boter
13

Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.

0,5 appels, 1 snuifje kristalsuiker
14

Snijd de appel in schijfjes en bak ze in de pan met een beetje suiker.

15

Bedek de bodem van bladerdeeg met een flinke laag fetacrème. Leg er de rode kool bovenop, gevolgd door de gebakken appelschijfjes.

100 g feta
16

Verkruimel de rest van de feta over de bladerdeegpizza. Schuif de pizza nog eens 15 minuten in de oven.

100 g Walnoten
17

Hak enkele walnoten fijn.

100 g postelein
18

Haal de bladerdeegpizza uit de oven en werk af met de postelein en de grofgesneden walnoten.