dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan (thumbnail)Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

50m
18
-
4.5K
Recepten

Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

Een lekker stukje gebakken vis met gebakken aardappelen, broccoli en een romig sausje met Franse curry. Weer een mooi voorbeeld van klassieke Dagelijkse kost!
Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan (thumbnail)Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

50m
18
-
4.5K
Recepten

Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

Een lekker stukje gebakken vis met gebakken aardappelen, broccoli en een romig sausje met Franse curry. Weer een mooi voorbeeld van klassieke Dagelijkse kost!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Zalm
600 g
Noilly prat
0,3 l
Vadouvan
1 el
Vadouvan
1
Water
1 scheutje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Peperbolletjes
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Broccoli
1
Krielaardappelen
800 g
Sjalotten
Room
1 scheutje
Boter
80 g
Citroenen
0,5
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g zalm
1
Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op temperatuur te komen.
0,3 l Noilly Prat, 1 el vadouvan, 1 scheutje Water, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe de noilly prat met de verse vadouvan en een scheutje water in een steelpan. Pel de ui, snijd het grof en voeg het toe. Pel en plet de look en voeg het toe.
tijm, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg er de tijm, de laurier en de peper aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de basis voor de beurre Blanc voor een derde inkoken.
1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, 1 broccoli
4
Breng een pot water met wat bicarbonaat en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze gaar. Spoel daarna de broccoli onder koud water.
800 g krielaardappelen
5
Spoel de aardappelen en kook het met schil in een nieuwe pan met gezouten water.
Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel een sjalot en een teentje look. Snijd de sjalot in reepjes en snij de look fijn.
1 scheutje Room, 1 vadouvan
7
Snijd de vis in gelijke stukken en kruid het met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de stukken vis op de velkant in de bruisende boter. Giet wat van de reductie in een steelpannetje, voeg er een scheut room en wat gedroogde vadouvan aan toe en laat weer even inkoken.
80 g boter, 0,5 citroenen
8
Snijd de boter in blokjes en roer het onder de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen. Zet de mixer even in de saus.
1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Giet de aardappelen af. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de aardappelen in de boter. Voeg er een snuif Provençaalse kruiden aan toe, gevolgd door de sjalot, de look en de broccoli. Kruid met peper en zout en bak alles in de pan.
10
Schep een stuk gebakken zalm op een bord, lepel er wat gebakken aardappel met broccoli bij en werk het gerecht af met wat beurre Blanc van vadouvan.
1
Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op temperatuur te komen.
2
Doe de noilly prat met de verse vadouvan en een scheutje water in een steelpan. Pel de ui, snijd het grof en voeg het toe. Pel en plet de look en voeg het toe.

Instructies

600 g zalm
1
Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op temperatuur te komen.
0,3 l Noilly Prat, 1 el vadouvan, 1 scheutje Water, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe de noilly prat met de verse vadouvan en een scheutje water in een steelpan. Pel de ui, snijd het grof en voeg het toe. Pel en plet de look en voeg het toe.
tijm, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg er de tijm, de laurier en de peper aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de basis voor de beurre Blanc voor een derde inkoken.
1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, 1 broccoli
4
Breng een pot water met wat bicarbonaat en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze gaar. Spoel daarna de broccoli onder koud water.
800 g krielaardappelen
5
Spoel de aardappelen en kook het met schil in een nieuwe pan met gezouten water.
Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel een sjalot en een teentje look. Snijd de sjalot in reepjes en snij de look fijn.
1 scheutje Room, 1 vadouvan
7
Snijd de vis in gelijke stukken en kruid het met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de stukken vis op de velkant in de bruisende boter. Giet wat van de reductie in een steelpannetje, voeg er een scheut room en wat gedroogde vadouvan aan toe en laat weer even inkoken.
80 g boter, 0,5 citroenen
8
Snijd de boter in blokjes en roer het onder de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen. Zet de mixer even in de saus.
1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Giet de aardappelen af. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de aardappelen in de boter. Voeg er een snuif Provençaalse kruiden aan toe, gevolgd door de sjalot, de look en de broccoli. Kruid met peper en zout en bak alles in de pan.
10
Schep een stuk gebakken zalm op een bord, lepel er wat gebakken aardappel met broccoli bij en werk het gerecht af met wat beurre Blanc van vadouvan.
1
Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op temperatuur te komen.
2
Doe de noilly prat met de verse vadouvan en een scheutje water in een steelpan. Pel de ui, snijd het grof en voeg het toe. Pel en plet de look en voeg het toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan (thumbnail)Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan
4 personen
50m
Ingrediënten
Zalm
600 g
Noilly prat
0,3 l
Vadouvan
1 el
Vadouvan
1
Water
1 scheutje
Ajuin
1
Look
3 teentjes
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Peperbolletjes
Bicarbonaat
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Broccoli
1
Krielaardappelen
800 g
Sjalotten
Room
1 scheutje
Boter
80 g
Citroenen
0,5
Provençaalse kruiden
1 snuifje

Gebakken zalm met krieltjes, broccoli en botersaus met vadouvan

Een lekker stukje gebakken vis met gebakken aardappelen, broccoli en een romig sausje met Franse curry. Weer een mooi voorbeeld van klassieke Dagelijkse kost!
Instructies
600 g zalm
1
Haal de vis tijdig uit de koelkast om wat op temperatuur te komen.
0,3 l Noilly Prat, 1 el vadouvan, 1 scheutje Water, 1 ajuin, 2 teentjes Look
2
Doe de noilly prat met de verse vadouvan en een scheutje water in een steelpan. Pel de ui, snijd het grof en voeg het toe. Pel en plet de look en voeg het toe.
tijm, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg er de tijm, de laurier en de peper aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de basis voor de beurre Blanc voor een derde inkoken.
1 snuifje bicarbonaat, 1 snuifje zout, 1 broccoli
4
Breng een pot water met wat bicarbonaat en zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze gaar. Spoel daarna de broccoli onder koud water.
800 g krielaardappelen
5
Spoel de aardappelen en kook het met schil in een nieuwe pan met gezouten water.
Sjalotten, 1 teentje Look
6
Pel een sjalot en een teentje look. Snijd de sjalot in reepjes en snij de look fijn.
1 scheutje Room, 1 vadouvan
7
Snijd de vis in gelijke stukken en kruid het met peper en zout. Laat wat boter smelten in een pan en bak de stukken vis op de velkant in de bruisende boter. Giet wat van de reductie in een steelpannetje, voeg er een scheut room en wat gedroogde vadouvan aan toe en laat weer even inkoken.
80 g boter, 0,5 citroenen
8
Snijd de boter in blokjes en roer het onder de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en het sap van een halve citroen. Zet de mixer even in de saus.
1 snuifje Provençaalse kruiden
9
Giet de aardappelen af. Laat een klont boter smelten in een pan en bak de aardappelen in de boter. Voeg er een snuif Provençaalse kruiden aan toe, gevolgd door de sjalot, de look en de broccoli. Kruid met peper en zout en bak alles in de pan.
10
Schep een stuk gebakken zalm op een bord, lepel er wat gebakken aardappel met broccoli bij en werk het gerecht af met wat beurre Blanc van vadouvan.