Polpette met tomatensaus en flatbread
Polpette met tomatensaus en flatbread
Polpette met tomatensaus en flatbread
Polpette met tomatensaus en flatbread
Ingrediënten
4 personen
Bloem
200 g
Bloem
1 een beetje
Griekse yoghurt
180 g
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Bakpoeder
1 tl
Boter
50 g
Ajuin
1
Oregano
1 snuifje
Salie
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tandoori
1 snuifje
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
1 el
Tomaten passata
0,4 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Sambal
1 tl
Gehakt
600 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Eierdooier
1
Peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Flatbread
200 g bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 tl bakpoeder
1
Doe de zelfrijzende bloem samen met de Griekse yoghurt, zout, een scheutje olijfolie en het bakpoeder in een mengkom. Kneed het mengsel tot een deeg en laat tot slot 25 minuten rusten.
1 een beetje bloem
2
Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.
50 g boter
3
Rol de porties van het flatbread uit met een deegrol tot een klein pannenkoekje. Bak ze in een pannetje met redelijk veel boter langs beide kanten. Duw af en toe eens plat als het deeg te veel omhoog komt. Laat de broodjes uitlekken op keukenrol.
Polpette (balletjes in tomatensaus)
1 ajuin, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Salie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Tandoori, 2 teentjes Look
4
Stoof de ui in halve ringen aan in een pannetje met olijfolie. Daarbij komen nog de look en de kruiden: tandoori, gerookt paprikapoeder, oregano en salie. Laat even kort stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe er tomatenpuree bij en blus tot slot met witte wijn. Laat inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 el Water, 0,4 l Tomaten passata, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 tl sambal
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus samen met wat water, passata, tijm, rozemarijn, laurier, zout, peper en sambal. Laat de saus op een zacht vuurtje verder sudderen.
600 g gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 eierdooier, 0,5 bosjes peterselie, 50 g Parmezaanse kaas
7
Doe het gehakt in een mengkom en meng er de gehaktkruiden het eigeel, fijngesneden peterselie en de geraspte parmezaanse kaas. Meng alles onder elkaar.
8
Rol balletjes en bak ze in een pan. Laat ze verder garen in de saus.
9
Serveren: doe de polpette op een bord en werk af met eventueel wat fetakaas en rucola. Leg er de flatbreads naast.
1
Doe de zelfrijzende bloem samen met de Griekse yoghurt, zout, een scheutje olijfolie en het bakpoeder in een mengkom. Kneed het mengsel tot een deeg en laat tot slot 25 minuten rusten.
2
Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.
Flatbread
200 g bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 tl bakpoeder
1
Doe de zelfrijzende bloem samen met de Griekse yoghurt, zout, een scheutje olijfolie en het bakpoeder in een mengkom. Kneed het mengsel tot een deeg en laat tot slot 25 minuten rusten.
1 een beetje bloem
2
Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.
50 g boter
3
Rol de porties van het flatbread uit met een deegrol tot een klein pannenkoekje. Bak ze in een pannetje met redelijk veel boter langs beide kanten. Duw af en toe eens plat als het deeg te veel omhoog komt. Laat de broodjes uitlekken op keukenrol.
Polpette (balletjes in tomatensaus)
1 ajuin, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Salie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Tandoori, 2 teentjes Look
4
Stoof de ui in halve ringen aan in een pannetje met olijfolie. Daarbij komen nog de look en de kruiden: tandoori, gerookt paprikapoeder, oregano en salie. Laat even kort stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe er tomatenpuree bij en blus tot slot met witte wijn. Laat inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 el Water, 0,4 l Tomaten passata, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 tl sambal
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus samen met wat water, passata, tijm, rozemarijn, laurier, zout, peper en sambal. Laat de saus op een zacht vuurtje verder sudderen.
600 g gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 eierdooier, 0,5 bosjes peterselie, 50 g Parmezaanse kaas
7
Doe het gehakt in een mengkom en meng er de gehaktkruiden het eigeel, fijngesneden peterselie en de geraspte parmezaanse kaas. Meng alles onder elkaar.
8
Rol balletjes en bak ze in een pan. Laat ze verder garen in de saus.
9
Serveren: doe de polpette op een bord en werk af met eventueel wat fetakaas en rucola. Leg er de flatbreads naast.
1
Doe de zelfrijzende bloem samen met de Griekse yoghurt, zout, een scheutje olijfolie en het bakpoeder in een mengkom. Kneed het mengsel tot een deeg en laat tot slot 25 minuten rusten.
2
Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloem
200 g
Bloem
1 een beetje
Griekse yoghurt
180 g
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Bakpoeder
1 tl
Boter
50 g
Ajuin
1
Oregano
1 snuifje
Salie
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tandoori
1 snuifje
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
1 el
Tomaten passata
0,4 l
Tijm
Rozemarijn
Laurier
2 blaadjes
Sambal
1 tl
Gehakt
600 g
Gehaktkruiden
1 snuifje
Eierdooier
1
Peterselie
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g
Polpette met tomatensaus en flatbread
Een heerlijk pittige variant op balletjes in tomatensaus: polpette en flatbread. Je kan het nog het best vergelijken met ‘albondigas’ op een Spaanse tapasplank. Spicy balletjes in tomatensaus, uiteraard weer zo pikant als je ze zelf wilt maken, met platbrood bij om er heerlijk in te soppen. De ideale aperitiefsnack, al kan het evengoed als volwaardige maaltijd geserveerd worden.Instructies
Flatbread
200 g bloem, 180 g Griekse yoghurt, 1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 tl bakpoeder
1
Doe de zelfrijzende bloem samen met de Griekse yoghurt, zout, een scheutje olijfolie en het bakpoeder in een mengkom. Kneed het mengsel tot een deeg en laat tot slot 25 minuten rusten.
1 een beetje bloem
2
Strooi wat bloem op het aanrecht en kneed het deeg in de bloem tot een stevige bol. Rol het bolletje vervolgens uit met een deegrol. Rol het nadien op als een soort worst. Snijd de deegworst in porties van een vijftal centimeter en duw een beetje plat met de hand. Laat 10 minuten rusten.
50 g boter
3
Rol de porties van het flatbread uit met een deegrol tot een klein pannenkoekje. Bak ze in een pannetje met redelijk veel boter langs beide kanten. Duw af en toe eens plat als het deeg te veel omhoog komt. Laat de broodjes uitlekken op keukenrol.
Polpette (balletjes in tomatensaus)
1 ajuin, 1 snuifje oregano, 1 snuifje Salie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Tandoori, 2 teentjes Look
4
Stoof de ui in halve ringen aan in een pannetje met olijfolie. Daarbij komen nog de look en de kruiden: tandoori, gerookt paprikapoeder, oregano en salie. Laat even kort stoven.
1 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
5
Doe er tomatenpuree bij en blus tot slot met witte wijn. Laat inkoken.
1 blik Tomatenblokjes, 1 el Water, 0,4 l Tomaten passata, tijm, rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 1 tl sambal
6
Doe de tomatenblokjes bij de saus samen met wat water, passata, tijm, rozemarijn, laurier, zout, peper en sambal. Laat de saus op een zacht vuurtje verder sudderen.
600 g gehakt, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 eierdooier, 0,5 bosjes peterselie, 50 g Parmezaanse kaas
7
Doe het gehakt in een mengkom en meng er de gehaktkruiden het eigeel, fijngesneden peterselie en de geraspte parmezaanse kaas. Meng alles onder elkaar.
8
Rol balletjes en bak ze in een pan. Laat ze verder garen in de saus.
9
Serveren: doe de polpette op een bord en werk af met eventueel wat fetakaas en rucola. Leg er de flatbreads naast.