Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Soep vlees
600 g
Boter
Ajuin
1
Perensiroop
1 el
Mosterd
2 el
Tafelbier
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Kruidnagel
1
Peper
Prei
3 stronken
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Benodigdheden
Een puree
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.
Bereiding
800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Soep vlees
600 g
Boter
Ajuin
1
Perensiroop
1 el
Mosterd
2 el
Tafelbier
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Kruidnagel
1
Peper
Prei
3 stronken
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
Jeroen gebruikt soepvlees dat gegaard is in groentebouillon en maakt er een soort stoofvlees van met een lekkere preipuree.Instructies
Bereiding
800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.