dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree (thumbnail)Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

40m
16
-
4.5K
Recepten

Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

Jeroen gebruikt soepvlees dat gegaard is in groentebouillon en maakt er een soort stoofvlees van met een lekkere preipuree.
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree (thumbnail)Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

40m
16
-
4.5K
Recepten

Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

Jeroen gebruikt soepvlees dat gegaard is in groentebouillon en maakt er een soort stoofvlees van met een lekkere preipuree.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes4.5K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Zout
Soep vlees
600 g
Boter
Ajuin
1
Perensiroop
1 el
Mosterd
2 el
Tafelbier
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Kruidnagel
1
Peper
Prei
3 stronken
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat

Benodigdheden

Een puree

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.

Instructies

Bereiding

800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soepvlees met gebraiseerde prei en puree (thumbnail)Soepvlees met gebraiseerde prei en puree
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Zout
Soep vlees
600 g
Boter
Ajuin
1
Perensiroop
1 el
Mosterd
2 el
Tafelbier
0,2 l
Laurier
3 blaadjes
Tijm
Kruidnagel
1
Peper
Prei
3 stronken
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Nootmuskaat

Soepvlees met gebraiseerde prei en puree

Jeroen gebruikt soepvlees dat gegaard is in groentebouillon en maakt er een soort stoofvlees van met een lekkere preipuree.
Instructies

Bereiding

800 g aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water onder een deksel.
600 g soep vlees
2
Warm het gare soepvlees op (bijvoorbeeld in de stoomoven). Trek het uit elkaar.
boter
3
Smelt een klont boter in een hoge pan.
1 ajuin
4
Pel en halveer de ui. Snijd hem in halve ringen. Stoof in de boter. Doe er het soepvlees bij.
1 el perensiroop, 2 el mosterd, 0,2 l tafelbier, 3 blaadjes laurier, tijm, 1 kruidnagel, peper
5
Voeg er de perenstroop, de mosterd en het tafelbier aan toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken.
6
Smelt een klont boter in een tweede pan.
3 stronken prei
7
Spoel de prei en snijd de stronken in stukken. Bak ze in de boter en kruid met peper en zout.
8
Doe er een scheutje water bij en laat onder een deksel garen op een zacht vuur (braiseren). Haal het deksel van de pan als de prei gaar is en laat het vocht verdampen. De prei moet even bakken.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, nootmuskaat
9
Plet de gekookte aardappelen met een klontje boter, een scheutje melk en een eierdooier tot puree. Kruid met zout en nootmuskaat.
10
Serveer het draadjesvlees met puree en gebraiseerde prei.