Kippenbouten met krokante aardappel en champignonroom
Kippenbouten met krokante aardappel en champignonroom
Kippenbouten met krokante aardappel en champignonroom
Kippenbouten met krokante aardappel en champignonroom
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
0,4 l
Boter
Olijfolie
Kippenbouten
4
Peper
Zout
Kippenkruiden
Krielaardappelen
800 g
Parijse champignons
750 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Cognac
1 scheutje
Madeira
1 scheutje
Bloem
2 el
Graanmosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Room
0,2 l
Grof zout
Rozemarijn
Citroenen
0,25
Kropsla
1
Dragon
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven tot 170 °C.
0,4 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter, olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie en een klont boter in een hoge pan. Zet op het vuur.
4 kippenbouten, peper, zout, kippenkruiden
4
Kruid de kippenbouten met peper, zout en kippenkruiden. Schroei ze aan alle kanten dicht in de vetstof.
800 g krielaardappelen, zout
5
Kook de krielaardappelen gaar in water met een snuif zout.
6
Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Laat ze 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
boter
7
Giet het vet uit de pan. Smelt er een nieuw klontje boter in.
750 g Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
2 Sjalotten
9
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze met de champignons.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp ook bij de champignons.
tijm, laurier
11
Hak de tijm fijn. Doe de tijm met de laurier bij de champignons.
1 scheutje cognac, 1 scheutje madeira
12
Giet er de cognac en madeira bij en laat droogkoken.
2 el bloem
13
Strooi er de bloem over. Giet er de warme kippenbouillon bij.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,2 l Room
14
Voeg er de twee soorten mosterd en de room aan toe. Laat de saus inkoken.
15
Giet de aardappelen af.
16
Haal de kip uit de oven.
17
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
grof zout, peper, rozemarijn
18
Leg de aardappeltjes rond de bouten. Kneus ze een beetje met een vork. Strooi er een snuif grof zout en peper over. Rits de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.
boter
19
Verdeel een paar klontjes boter over de aardappelen.
20
Zet de kip en de aardappelen nog eens 20 minuten in de oven.
peper, zout, 0,25 citroenen
21
Kruid de saus met peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
De salade
1 kropsla
22
Maak de kropsla schoon. Scheur de bladeren in stukken.
1 Sjalotten
23
Pel en snipper de sjalot.
dragon
24
Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
25
Meng de sla met sjalot en dragon.
1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
26
Breng de salade op smaak met een scheutje dragonazijn, wat olie, peper en zout.
Serveren
27
Serveer de kippenbouten met de aardappeltjes, de champignonsaus en de salade.
1
Verwarm de oven tot 170 °C.
0,4 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter, olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie en een klont boter in een hoge pan. Zet op het vuur.
4 kippenbouten, peper, zout, kippenkruiden
4
Kruid de kippenbouten met peper, zout en kippenkruiden. Schroei ze aan alle kanten dicht in de vetstof.
800 g krielaardappelen, zout
5
Kook de krielaardappelen gaar in water met een snuif zout.
6
Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Laat ze 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
boter
7
Giet het vet uit de pan. Smelt er een nieuw klontje boter in.
750 g Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
2 Sjalotten
9
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze met de champignons.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp ook bij de champignons.
tijm, laurier
11
Hak de tijm fijn. Doe de tijm met de laurier bij de champignons.
1 scheutje cognac, 1 scheutje madeira
12
Giet er de cognac en madeira bij en laat droogkoken.
2 el bloem
13
Strooi er de bloem over. Giet er de warme kippenbouillon bij.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,2 l Room
14
Voeg er de twee soorten mosterd en de room aan toe. Laat de saus inkoken.
15
Giet de aardappelen af.
16
Haal de kip uit de oven.
17
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
grof zout, peper, rozemarijn
18
Leg de aardappeltjes rond de bouten. Kneus ze een beetje met een vork. Strooi er een snuif grof zout en peper over. Rits de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.
boter
19
Verdeel een paar klontjes boter over de aardappelen.
20
Zet de kip en de aardappelen nog eens 20 minuten in de oven.
peper, zout, 0,25 citroenen
21
Kruid de saus met peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
De salade
1 kropsla
22
Maak de kropsla schoon. Scheur de bladeren in stukken.
1 Sjalotten
23
Pel en snipper de sjalot.
dragon
24
Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
25
Meng de sla met sjalot en dragon.
1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
26
Breng de salade op smaak met een scheutje dragonazijn, wat olie, peper en zout.
Serveren
27
Serveer de kippenbouten met de aardappeltjes, de champignonsaus en de salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,4 l
Boter
Olijfolie
Kippenbouten
4
Peper
Zout
Kippenkruiden
Krielaardappelen
800 g
Parijse champignons
750 g
Sjalotten
3
Look
1 teentje
Tijm
Laurier
Cognac
1 scheutje
Madeira
1 scheutje
Bloem
2 el
Graanmosterd
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Room
0,2 l
Grof zout
Rozemarijn
Citroenen
0,25
Kropsla
1
Dragon
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
1 scheutje
Kippenbouten met krokante aardappel en champignonroom
Dit is een stevig gerecht waarvan je kan genieten met het hele gezin. De kippenbouten korst Jeroen aan in boter met wat olie. Dan laat hij ze verder garen in de oven. Hij geeft er een lekkere champignonsaus bij en ook krielaardappelen die hij krokant bakt in de pan met de bouten. (H)eerlijke dagelijkse kost.Instructies
1
Verwarm de oven tot 170 °C.
0,4 l Kippenbouillon
2
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter, olijfolie
3
Doe een scheut olijfolie en een klont boter in een hoge pan. Zet op het vuur.
4 kippenbouten, peper, zout, kippenkruiden
4
Kruid de kippenbouten met peper, zout en kippenkruiden. Schroei ze aan alle kanten dicht in de vetstof.
800 g krielaardappelen, zout
5
Kook de krielaardappelen gaar in water met een snuif zout.
6
Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Laat ze 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
boter
7
Giet het vet uit de pan. Smelt er een nieuw klontje boter in.
750 g Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.
2 Sjalotten
9
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze met de champignons.
1 teentje Look
10
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp ook bij de champignons.
tijm, laurier
11
Hak de tijm fijn. Doe de tijm met de laurier bij de champignons.
1 scheutje cognac, 1 scheutje madeira
12
Giet er de cognac en madeira bij en laat droogkoken.
2 el bloem
13
Strooi er de bloem over. Giet er de warme kippenbouillon bij.
1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,2 l Room
14
Voeg er de twee soorten mosterd en de room aan toe. Laat de saus inkoken.
15
Giet de aardappelen af.
16
Haal de kip uit de oven.
17
Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
grof zout, peper, rozemarijn
18
Leg de aardappeltjes rond de bouten. Kneus ze een beetje met een vork. Strooi er een snuif grof zout en peper over. Rits de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.
boter
19
Verdeel een paar klontjes boter over de aardappelen.
20
Zet de kip en de aardappelen nog eens 20 minuten in de oven.
peper, zout, 0,25 citroenen
21
Kruid de saus met peper en zout. Breng op smaak met citroensap.
De salade
1 kropsla
22
Maak de kropsla schoon. Scheur de bladeren in stukken.
1 Sjalotten
23
Pel en snipper de sjalot.
dragon
24
Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
25
Meng de sla met sjalot en dragon.
1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
26
Breng de salade op smaak met een scheutje dragonazijn, wat olie, peper en zout.
Serveren
27
Serveer de kippenbouten met de aardappeltjes, de champignonsaus en de salade.