Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven tot 170 °C.

0,4 l Kippenbouillon
2

Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.

boter, olijfolie
3

Doe een scheut olijfolie en een klont boter in een hoge pan. Zet op het vuur.

4 kippenbouten, peper, zout, kippenkruiden
4

Kruid de kippenbouten met peper, zout en kippenkruiden. Schroei ze aan alle kanten dicht in de vetstof.

800 g krielaardappelen, zout
5

Kook de krielaardappelen gaar in water met een snuif zout.

6

Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Laat ze 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.

boter
7

Giet het vet uit de pan. Smelt er een nieuw klontje boter in.

750 g Parijse champignons
8

Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze in de boter.

2 Sjalotten
9

Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze met de champignons.

1 teentje Look
10

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp ook bij de champignons.

tijm, laurier
11

Hak de tijm fijn. Doe de tijm met de laurier bij de champignons.

1 scheutje cognac, 1 scheutje madeira
12

Giet er de cognac en madeira bij en laat droogkoken.

2 el bloem
13

Strooi er de bloem over. Giet er de warme kippenbouillon bij.

1 el graanmosterd, 1 el scherpe mosterd, 0,2 l Room
14

Voeg er de twee soorten mosterd en de room aan toe. Laat de saus inkoken.

15

Giet de aardappelen af.

16

Haal de kip uit de oven.

17

Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.

grof zout, peper, rozemarijn
18

Leg de aardappeltjes rond de bouten. Kneus ze een beetje met een vork. Strooi er een snuif grof zout en peper over. Rits de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.

boter
19

Verdeel een paar klontjes boter over de aardappelen.

20

Zet de kip en de aardappelen nog eens 20 minuten in de oven.

peper, zout, 0,25 citroenen
21

Kruid de saus met peper en zout. Breng op smaak met citroensap.

De salade

1 kropsla
22

Maak de kropsla schoon. Scheur de bladeren in stukken.

1 Sjalotten
23

Pel en snipper de sjalot.

dragon
24

Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.

25

Meng de sla met sjalot en dragon.

1 scheutje dragonazijn, 1 scheutje arachideolie, peper, zout
26

Breng de salade op smaak met een scheutje dragonazijn, wat olie, peper en zout.

Serveren

27

Serveer de kippenbouten met de aardappeltjes, de champignonsaus en de salade.