Mince and tatties
Mince and tatties
Mince and tatties
Mince and tatties
Ingrediënten
4 personen
Frietaardappelen
800 g
Boter
2 klontje
Boter
1 een klontje
Rundergehakt
800 g
Peper
Zout
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortels
2
Erwten
400 g
Water
1 scheutje
Tijm
Tomatenpuree
1 el
Bouillon blokje
2
Rozemarijn
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
1 een flinke eetlepel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen. Snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 klontje boter
2
Zet twee pannen en een steelpan op het vuur en laat in elk een klontje boter smelten.
800 g rundergehakt, peper, zout
3
Bak het rundergehakt in grove stukken en kruid met peper en zout.
1 ajuin
4
Pel de ui en snipper ze fijn. Verdeel ze over de pan en de steelpan.
1 teentje Look, 2 Wortels
5
Pel en plet de look en laat meestoven in de pan. Schil de wortels, snijd fijn en laat hem meestoven.
400 g erwten, 1 scheutje Water, tijm
6
Laat de erwtjes meestoven in het steelpannetje en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout. Snipper wat verse tijm fijn en voeg toe.
1 el Tomatenpuree, 2 Bouillon blokje, tijm, rozemarijn
7
Schep de gestoofde wortel bij het gebakken gehakt en meng alles goed onder elkaar. Laat nog even bakken en voeg er de tomatenpuree en de bouillonblokjes aan toe. Schenk er een goede scheut water bij, gevolgd door wat fijngesneden tijm en rozemarijn
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 een flinke eetlepel mosterd
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter, een scheut melk, een eetlepel mosterd, nootmuskaat en peper en zout aan toe en stamp tot een smeuïge puree.
9
Schep een hoop puree op een bord, lepel er wat erwtjes bij en eindig met het gebakken gehakt en de wortelen.
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen. Snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 klontje boter
2
Zet twee pannen en een steelpan op het vuur en laat in elk een klontje boter smelten.
800 g rundergehakt, peper, zout
3
Bak het rundergehakt in grove stukken en kruid met peper en zout.
1 ajuin
4
Pel de ui en snipper ze fijn. Verdeel ze over de pan en de steelpan.
1 teentje Look, 2 Wortels
5
Pel en plet de look en laat meestoven in de pan. Schil de wortels, snijd fijn en laat hem meestoven.
400 g erwten, 1 scheutje Water, tijm
6
Laat de erwtjes meestoven in het steelpannetje en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout. Snipper wat verse tijm fijn en voeg toe.
1 el Tomatenpuree, 2 Bouillon blokje, tijm, rozemarijn
7
Schep de gestoofde wortel bij het gebakken gehakt en meng alles goed onder elkaar. Laat nog even bakken en voeg er de tomatenpuree en de bouillonblokjes aan toe. Schenk er een goede scheut water bij, gevolgd door wat fijngesneden tijm en rozemarijn
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 een flinke eetlepel mosterd
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter, een scheut melk, een eetlepel mosterd, nootmuskaat en peper en zout aan toe en stamp tot een smeuïge puree.
9
Schep een hoop puree op een bord, lepel er wat erwtjes bij en eindig met het gebakken gehakt en de wortelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Frietaardappelen
800 g
Boter
2 klontje
Boter
1 een klontje
Rundergehakt
800 g
Peper
Zout
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortels
2
Erwten
400 g
Water
1 scheutje
Tijm
Tomatenpuree
1 el
Bouillon blokje
2
Rozemarijn
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Mosterd
1 een flinke eetlepel
Mince and tatties
Eenvoud troef in Schotland! Daarom is dit eenvoudige gerecht van gebakken gehakt, erwtjes en gekookte aardappelen niet weg te denken. In de Schotse keuken is dit échte dagelijkse kost!Instructies
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen. Snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 klontje boter
2
Zet twee pannen en een steelpan op het vuur en laat in elk een klontje boter smelten.
800 g rundergehakt, peper, zout
3
Bak het rundergehakt in grove stukken en kruid met peper en zout.
1 ajuin
4
Pel de ui en snipper ze fijn. Verdeel ze over de pan en de steelpan.
1 teentje Look, 2 Wortels
5
Pel en plet de look en laat meestoven in de pan. Schil de wortels, snijd fijn en laat hem meestoven.
400 g erwten, 1 scheutje Water, tijm
6
Laat de erwtjes meestoven in het steelpannetje en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout. Snipper wat verse tijm fijn en voeg toe.
1 el Tomatenpuree, 2 Bouillon blokje, tijm, rozemarijn
7
Schep de gestoofde wortel bij het gebakken gehakt en meng alles goed onder elkaar. Laat nog even bakken en voeg er de tomatenpuree en de bouillonblokjes aan toe. Schenk er een goede scheut water bij, gevolgd door wat fijngesneden tijm en rozemarijn
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 een flinke eetlepel mosterd
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter, een scheut melk, een eetlepel mosterd, nootmuskaat en peper en zout aan toe en stamp tot een smeuïge puree.
9
Schep een hoop puree op een bord, lepel er wat erwtjes bij en eindig met het gebakken gehakt en de wortelen.