Instructies
4 personen
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen. Snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
2 klontje boter
2
Zet twee pannen en een steelpan op het vuur en laat in elk een klontje boter smelten.
800 g rundergehakt, peper, zout
3
Bak het rundergehakt in grove stukken en kruid met peper en zout.
1 ajuin
4
Pel de ui en snipper ze fijn. Verdeel ze over de pan en de steelpan.
1 teentje Look, 2 Wortels
5
Pel en plet de look en laat meestoven in de pan. Schil de wortels, snijd fijn en laat hem meestoven.
400 g erwten, 1 scheutje Water, tijm
6
Laat de erwtjes meestoven in het steelpannetje en voeg er een scheutje water aan toe. Kruid met peper en zout. Snipper wat verse tijm fijn en voeg toe.
1 el Tomatenpuree, 2 Bouillon blokje, tijm, rozemarijn
7
Schep de gestoofde wortel bij het gebakken gehakt en meng alles goed onder elkaar. Laat nog even bakken en voeg er de tomatenpuree en de bouillonblokjes aan toe. Schenk er een goede scheut water bij, gevolgd door wat fijngesneden tijm en rozemarijn
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 een flinke eetlepel mosterd
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter, een scheut melk, een eetlepel mosterd, nootmuskaat en peper en zout aan toe en stamp tot een smeuïge puree.
9