dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Preisoep met kip en bruschetta (thumbnail)Preisoep met kip en bruschetta

Preisoep met kip en bruschetta

1u
16
-
2.6K
Recepten

Preisoep met kip en bruschetta

“W.U.P.S.”, da's de basis voor bijna elke lekkere soep. Aan de hotelschool kent iedereen die korte naam voor wortel, ui, prei en selder. Vandaag is de hoofdrol weggelegd voor prei in een soepje met wat kip en een typisch Italiaans gegrild stukje brood erbij.
Preisoep met kip en bruschetta (thumbnail)Preisoep met kip en bruschetta

Preisoep met kip en bruschetta

1u
16
-
2.6K
Recepten

Preisoep met kip en bruschetta

“W.U.P.S.”, da's de basis voor bijna elke lekkere soep. Aan de hotelschool kent iedereen die korte naam voor wortel, ui, prei en selder. Vandaag is de hoofdrol weggelegd voor prei in een soepje met wat kip en een typisch Italiaans gegrild stukje brood erbij.
Type gerechtSoep
Totale tijd1u
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Uien
4
Boter
1 klontje
Preistronken
4
Laurier
Tijm
Peterseliestelen
Kippenbouillon
3 l
Aardappelen
2
Room
0,05 l
Peper
Zout
Stokbroden
0,5
Olijfolie
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
150 g
Kipfilets
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De preisoep

4 uien, 1 klontje boter, 4 preistronken, laurier, tijm, peterseliestelen, 3 l Kippenbouillon, 2 aardappelen, 0,05 l Room, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze grof.
2
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui een vijftal minuten in de boter.
3
Verwijder het donkergroene loof van de prei, snij de stammen overlangs en was ze grondig onder koud stromend water.
4
Snij de groente in grove stukken en voeg ze toe aan de uien.
5
Maak een bouquet garni door enkele blaadjes laurier samen te binden met takjes tijm en (indien voorhanden) wat peterseliestelen.
6
Gooi het bouquet garni in de pot en laat het rustig meestoven.
7
Roer de prei af en toe even om.
8
Voeg na 10 minuten de kippenbouillon toe. Bekijk hier hoe je verse maakt.
9
Schil de aardappelen, snij ze middendoor en voeg ze toe aan de soep. De aardappelen zullen voor wat binding zorgen.
10
Laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuur.
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad. Schenk wat room in de soep en kruid ze met peper van de molen en wat zout.

De bruschetta's

0,5 stokbroden, olijfolie, 1 teentje Look, 150 g Parmezaanse kaas, 100 g kipfilets
12
Snij met een broodmes het stokbrood of de ciabatta in dunne schijfjes van zo’n centimeter breed. Gebruik gerust een brood dat niet te vers is.
13
Reken zo’n 2 à 3 bruschetta’s per persoon.
14
Neem een ovenschaal en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op. Druppel hierop wat olijfolie en wrijf de vetstof open.
15
Verwarm de oven voor op 180°C.
16
Pel de look en smeer de stukjes brood in met het rauwe teentje.
17
Leg de stukjes brood op de ovenschaal. Druppel ook nog wat olijfolie over de bovenzijde van de sneetjes.
18
Rasp de Parmezaanse kaas fijn en leg op elk toastje een portie.
19
Plaats de bakplaat in de warme oven en laat de bruschetta’s ongeveer 10 minuten bakken. (De duurtijd is afhankelijk van je type oven, dus controleer regelmatig even het resultaat.)
20
Snij intussen de sneetjes kippenwit in fijne reepjes. (Rol ze op als een sigaar en snij er dunne schijfjes van.)

Afwerking

21
Schenk de warme soep in een bord of soepkom en strooi er een portie kippenreepjes over. Serveer de soep met de warme kaasbruschetta’s.
1
Pel de uien en snipper ze grof.
2
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui een vijftal minuten in de boter.

Instructies

De preisoep

4 uien, 1 klontje boter, 4 preistronken, laurier, tijm, peterseliestelen, 3 l Kippenbouillon, 2 aardappelen, 0,05 l Room, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze grof.
2
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui een vijftal minuten in de boter.
3
Verwijder het donkergroene loof van de prei, snij de stammen overlangs en was ze grondig onder koud stromend water.
4
Snij de groente in grove stukken en voeg ze toe aan de uien.
5
Maak een bouquet garni door enkele blaadjes laurier samen te binden met takjes tijm en (indien voorhanden) wat peterseliestelen.
6
Gooi het bouquet garni in de pot en laat het rustig meestoven.
7
Roer de prei af en toe even om.
8
Voeg na 10 minuten de kippenbouillon toe. Bekijk hier hoe je verse maakt.
9
Schil de aardappelen, snij ze middendoor en voeg ze toe aan de soep. De aardappelen zullen voor wat binding zorgen.
10
Laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuur.
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad. Schenk wat room in de soep en kruid ze met peper van de molen en wat zout.

De bruschetta's

0,5 stokbroden, olijfolie, 1 teentje Look, 150 g Parmezaanse kaas, 100 g kipfilets
12
Snij met een broodmes het stokbrood of de ciabatta in dunne schijfjes van zo’n centimeter breed. Gebruik gerust een brood dat niet te vers is.
13
Reken zo’n 2 à 3 bruschetta’s per persoon.
14
Neem een ovenschaal en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op. Druppel hierop wat olijfolie en wrijf de vetstof open.
15
Verwarm de oven voor op 180°C.
16
Pel de look en smeer de stukjes brood in met het rauwe teentje.
17
Leg de stukjes brood op de ovenschaal. Druppel ook nog wat olijfolie over de bovenzijde van de sneetjes.
18
Rasp de Parmezaanse kaas fijn en leg op elk toastje een portie.
19
Plaats de bakplaat in de warme oven en laat de bruschetta’s ongeveer 10 minuten bakken. (De duurtijd is afhankelijk van je type oven, dus controleer regelmatig even het resultaat.)
20
Snij intussen de sneetjes kippenwit in fijne reepjes. (Rol ze op als een sigaar en snij er dunne schijfjes van.)

Afwerking

21
Schenk de warme soep in een bord of soepkom en strooi er een portie kippenreepjes over. Serveer de soep met de warme kaasbruschetta’s.
1
Pel de uien en snipper ze grof.
2
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui een vijftal minuten in de boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Preisoep met kip en bruschetta (thumbnail)Preisoep met kip en bruschetta
4 personen
1u
Ingrediënten
Uien
4
Boter
1 klontje
Preistronken
4
Laurier
Tijm
Peterseliestelen
Kippenbouillon
3 l
Aardappelen
2
Room
0,05 l
Peper
Zout
Stokbroden
0,5
Olijfolie
Look
1 teentje
Parmezaanse kaas
150 g
Kipfilets
100 g

Preisoep met kip en bruschetta

“W.U.P.S.”, da's de basis voor bijna elke lekkere soep. Aan de hotelschool kent iedereen die korte naam voor wortel, ui, prei en selder. Vandaag is de hoofdrol weggelegd voor prei in een soepje met wat kip en een typisch Italiaans gegrild stukje brood erbij.
Instructies

De preisoep

4 uien, 1 klontje boter, 4 preistronken, laurier, tijm, peterseliestelen, 3 l Kippenbouillon, 2 aardappelen, 0,05 l Room, peper, zout
1
Pel de uien en snipper ze grof.
2
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de stukjes ui een vijftal minuten in de boter.
3
Verwijder het donkergroene loof van de prei, snij de stammen overlangs en was ze grondig onder koud stromend water.
4
Snij de groente in grove stukken en voeg ze toe aan de uien.
5
Maak een bouquet garni door enkele blaadjes laurier samen te binden met takjes tijm en (indien voorhanden) wat peterseliestelen.
6
Gooi het bouquet garni in de pot en laat het rustig meestoven.
7
Roer de prei af en toe even om.
8
Voeg na 10 minuten de kippenbouillon toe. Bekijk hier hoe je verse maakt.
9
Schil de aardappelen, snij ze middendoor en voeg ze toe aan de soep. De aardappelen zullen voor wat binding zorgen.
10
Laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuur.
11
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad. Schenk wat room in de soep en kruid ze met peper van de molen en wat zout.

De bruschetta's

0,5 stokbroden, olijfolie, 1 teentje Look, 150 g Parmezaanse kaas, 100 g kipfilets
12
Snij met een broodmes het stokbrood of de ciabatta in dunne schijfjes van zo’n centimeter breed. Gebruik gerust een brood dat niet te vers is.
13
Reken zo’n 2 à 3 bruschetta’s per persoon.
14
Neem een ovenschaal en leg er een vel bakpapier of een siliconenmatje op. Druppel hierop wat olijfolie en wrijf de vetstof open.
15
Verwarm de oven voor op 180°C.
16
Pel de look en smeer de stukjes brood in met het rauwe teentje.
17
Leg de stukjes brood op de ovenschaal. Druppel ook nog wat olijfolie over de bovenzijde van de sneetjes.
18
Rasp de Parmezaanse kaas fijn en leg op elk toastje een portie.
19
Plaats de bakplaat in de warme oven en laat de bruschetta’s ongeveer 10 minuten bakken. (De duurtijd is afhankelijk van je type oven, dus controleer regelmatig even het resultaat.)
20
Snij intussen de sneetjes kippenwit in fijne reepjes. (Rol ze op als een sigaar en snij er dunne schijfjes van.)

Afwerking

21
Schenk de warme soep in een bord of soepkom en strooi er een portie kippenreepjes over. Serveer de soep met de warme kaasbruschetta’s.