Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
800 g
Selder
3 stengels
Rammenas
0,5
Komkommer
1
Appel
1
Bloem
50 g
Peper
Zout
Eiwitten
3
Olijfolie
Panko
50 g
Pladijsfilet
4
Arachideolie
Arachideolie
0,3 l
Witte azijn
Grof zout
Limoenen
2
Eierdooiers
3
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder
Benodigdheden
Staafmixer, een mandoline, een elektrische staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pladijs en de salade
800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.
De limoenmayonaise
3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Serveren
23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.
De pladijs en de salade
800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.
De limoenmayonaise
3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Serveren
23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Selder
3 stengels
Rammenas
0,5
Komkommer
1
Appel
1
Bloem
50 g
Peper
Zout
Eiwitten
3
Olijfolie
Panko
50 g
Pladijsfilet
4
Arachideolie
Arachideolie
0,3 l
Witte azijn
Grof zout
Limoenen
2
Eierdooiers
3
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
Een rammenas of daikon is een radijsachtige groente die heel pittig smaakt. Door de groenten in ijswater te leggen, worden ze lekker krokant.Instructies
De pladijs en de salade
800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.
De limoenmayonaise
3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Serveren
23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.