dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade (thumbnail)Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

50m
21
-
3.4K
Recepten

Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

Een rammenas of daikon is een radijsachtige groente die heel pittig smaakt. Door de groenten in ijswater te leggen, worden ze lekker krokant.
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade (thumbnail)Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

50m
21
-
3.4K
Recepten

Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

Een rammenas of daikon is een radijsachtige groente die heel pittig smaakt. Door de groenten in ijswater te leggen, worden ze lekker krokant.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Selder
3 stengels
Rammenas
0,5
Komkommer
1
Appel
1
Bloem
50 g
Peper
Zout
Eiwitten
3
Olijfolie
Panko
50 g
Pladijsfilet
4
Arachideolie
Arachideolie
0,3 l
Witte azijn
Grof zout
Limoenen
2
Eierdooiers
3
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder

Benodigdheden

Staafmixer, een mandoline, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pladijs en de salade

800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.

De limoenmayonaise

3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Serveren

23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.

Instructies

De pladijs en de salade

800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.

De limoenmayonaise

3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Serveren

23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade (thumbnail)Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Selder
3 stengels
Rammenas
0,5
Komkommer
1
Appel
1
Bloem
50 g
Peper
Zout
Eiwitten
3
Olijfolie
Panko
50 g
Pladijsfilet
4
Arachideolie
Arachideolie
0,3 l
Witte azijn
Grof zout
Limoenen
2
Eierdooiers
3
Azijn
1 scheutje
Mosterd
1 tl
Currypoeder
Kurkumapoeder

Gepaneerde pladijs met limoenmayonaise en rammenassalade

Een rammenas of daikon is een radijsachtige groente die heel pittig smaakt. Door de groenten in ijswater te leggen, worden ze lekker krokant.
Instructies

De pladijs en de salade

800 g aardappelen
1
Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water.
3 stengels selder
3
Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).
0,5 rammenas
4
Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.
1 komkommer
5
Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.
1 appel
6
Snijd de appel in julienne.
7
Leg de groenten en de appel in het ijswater.
8
Neem drie schalen of grote borden.
50 g bloem, peper, zout
9
Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.
3 eiwitten, olijfolie
10
Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.
50 g panko
11
Doe de panko in de derde schaal.
4 pladijsfilet
12
Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.
arachideolie
13
Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.
14
Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.
witte azijn
15
Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.
grof zout
16
Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.
1 limoen
17
Snijd de limoen in partjes.

De limoenmayonaise

3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18
Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.
1 limoen
19
Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.
20
Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.
1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21
Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.
0,3 l arachideolie
22
Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Serveren

23
Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.