Instructies

4 personen

De pladijs en de salade

800 g aardappelen
1

Was de aardappelen. Kook ze gaar in de schil.

2

Vul een kom met ijsblokjes en water.

3 stengels selder
3

Verwijder de lengtevezels van de selder. Schil de stengels eventueel een beetje. Snijd de stengels in heel fijne reepjes (julienne).

0,5 rammenas
4

Schil de rammenas en snijd met de mandoline in fijne plakken. Snijd de plakken in fijne julienne.

1 komkommer
5

Snijd de komkommer op dezelfde manier in julienne, zonder de pitten.

1 appel
6

Snijd de appel in julienne.

7

Leg de groenten en de appel in het ijswater.

8

Neem drie schalen of grote borden.

50 g bloem, peper, zout
9

Kruid de bloem met peper en zout. Doe ze in de eerste schaal.

3 eiwitten, olijfolie
10

Klop de eiwitten los met een klein scheutje olie in de tweede schaal.

50 g panko
11

Doe de panko in de derde schaal.

4 pladijsfilet
12

Snijd de middengraat uit de vis. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de panko.

arachideolie
13

Verhit een flinke bodem arachideolie in een pan.

14

Bak de vis aan beide kanten in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met een snuif zout.

witte azijn
15

Haal de groenten uit het ijswater en laat uitlekken. Meng met een scheutje olie en wat azijn. Breng op smaak met peper en zout.

grof zout
16

Giet de aardappelen af en pel ze. Plet ze een beetje met een vork. Giet er een scheutje olijfolie over en werk af met een snuif grof zout.

1 limoen
17

Snijd de limoen in partjes.

De limoenmayonaise

3 eierdooiers, 1 scheutje azijn
18

Doe de eierdooiers in een maatbeker met een scheutje azijn.

1 limoen
19

Rasp de schil van 1 limoen. Doe de zeste bij de eierdooiers.

20

Pers het sap van 1,5 limoenen en doe het sap in de maatbeker.

1 tl mosterd, currypoeder, kurkumapoeder
21

Voeg er de mosterd en een scheutje water aan toe. Kruid met currypoeder, kurkumapoeder, peper en zout.

0,3 l arachideolie
22

Giet er in een fijne straal de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

Serveren

23

Serveer de vis met de geplette aardappelen, de groenten, wat limoenmayonaise en een partje limoen.