dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie (thumbnail)Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

1u
19
-
3.6K
Recepten

Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

Een lekkere lasagne gaat er altijd wel in en al zeker deze. Een herfstige variant met varkenswangen, knolselder en spinazie. Laat u niet afschrikken: er is redelijk wat kookwerk aan, maar niet al te moeilijk en het eindresultaat is fantastisch lekker!
Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie (thumbnail)Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

1u
19
-
3.6K
Recepten

Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

Een lekkere lasagne gaat er altijd wel in en al zeker deze. Een herfstige variant met varkenswangen, knolselder en spinazie. Laat u niet afschrikken: er is redelijk wat kookwerk aan, maar niet al te moeilijk en het eindresultaat is fantastisch lekker!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Varkenswangen
1.000 g
Boter
1 klont
Boter
1 een klontje
Boter
40 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bloem
2 el
Bloem
60 g
Kruidnagels
4
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Bruin bier
2 flesjes
Mosterd
2 el
Stroop
1 el
Knolselder
1
Spinazie
500 g
Nootmuskaat
Melk
0,5 l
Citroensap
Gemalen kaas
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevellen
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g varkenswangen, 1 klont boter
1
Haal de varkenswangen tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen en ontvlies ze. Laat een klont boter smelten in een pot, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur ze in de boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 el bloem, 4 kruidnagels, tijm, 2 blaadjes laurier
2
Pel de uien en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de varkenswangen. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Als kruiding voeg je er tijm, laurier en kruidnagel aan toe.
2 flesjes bruin bier, 2 el mosterd, 1 el stroop
3
Blus het geheel met het bruine bier en breng aan de kook. Voeg de mosterd en de stroop eraan toe. Schuif de pot met een deksel in een voorverwarmde oven van 160° en laat minstens twee uur garen tot het vlees uit elkaar valt. Als het gaar is kan je het vlees wat uit elkaar trekken zodat het wat draderig wordt, dit is makkelijker voor de opbouw van de lasagne.
1 knolselder
4
Schil de knolselder, snijd hem in plakken en kook de plakken kort af. Spoel ze onder koud water wanneer ze gaar zijn.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 500 g spinazie, nootmuskaat
5
Pel een teentje look en plet hem. Laat wat boter smelten in een pot en stoof de spinazie en de look erin aan. Kruid met peper en zout en wat muskaatnoot.
40 g boter, 60 g bloem, 0,5 l melk, citroensap, nootmuskaat, 200 g gemalen kaas
6
Laat  de boter voor de bechamelsaus smelten en voeg de bloem eraan toe. Maak een stevige roux en blus met de melk. Breng de saus al roerend aan de kook, kruid met peper, zout, enkele druppels citroensap en muskaatnoot en laat de gemalen kaas in de saus smelten.
1 scheutje olijfolie, 200 g lasagnevellen, 50 g gemalen kaas
7
Bedek een ovenschaal met een dun laagje olijfolie en leg een laagje lasagnevellen op de bodem, gevolgd door een laag knolselder, dan wat kaassaus, spinazie en tenslotte een laagje varkenswangen. Bouw de lasagne zo verder op en eindig met een laagje kaassaus en wat extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne nog 20 minuten in de oven op 160°.
1
Haal de varkenswangen tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen en ontvlies ze. Laat een klont boter smelten in een pot, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur ze in de boter.
2
Pel de uien en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de varkenswangen. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Als kruiding voeg je er tijm, laurier en kruidnagel aan toe.

Instructies

1.000 g varkenswangen, 1 klont boter
1
Haal de varkenswangen tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen en ontvlies ze. Laat een klont boter smelten in een pot, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur ze in de boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 el bloem, 4 kruidnagels, tijm, 2 blaadjes laurier
2
Pel de uien en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de varkenswangen. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Als kruiding voeg je er tijm, laurier en kruidnagel aan toe.
2 flesjes bruin bier, 2 el mosterd, 1 el stroop
3
Blus het geheel met het bruine bier en breng aan de kook. Voeg de mosterd en de stroop eraan toe. Schuif de pot met een deksel in een voorverwarmde oven van 160° en laat minstens twee uur garen tot het vlees uit elkaar valt. Als het gaar is kan je het vlees wat uit elkaar trekken zodat het wat draderig wordt, dit is makkelijker voor de opbouw van de lasagne.
1 knolselder
4
Schil de knolselder, snijd hem in plakken en kook de plakken kort af. Spoel ze onder koud water wanneer ze gaar zijn.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 500 g spinazie, nootmuskaat
5
Pel een teentje look en plet hem. Laat wat boter smelten in een pot en stoof de spinazie en de look erin aan. Kruid met peper en zout en wat muskaatnoot.
40 g boter, 60 g bloem, 0,5 l melk, citroensap, nootmuskaat, 200 g gemalen kaas
6
Laat  de boter voor de bechamelsaus smelten en voeg de bloem eraan toe. Maak een stevige roux en blus met de melk. Breng de saus al roerend aan de kook, kruid met peper, zout, enkele druppels citroensap en muskaatnoot en laat de gemalen kaas in de saus smelten.
1 scheutje olijfolie, 200 g lasagnevellen, 50 g gemalen kaas
7
Bedek een ovenschaal met een dun laagje olijfolie en leg een laagje lasagnevellen op de bodem, gevolgd door een laag knolselder, dan wat kaassaus, spinazie en tenslotte een laagje varkenswangen. Bouw de lasagne zo verder op en eindig met een laagje kaassaus en wat extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne nog 20 minuten in de oven op 160°.
1
Haal de varkenswangen tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen en ontvlies ze. Laat een klont boter smelten in een pot, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur ze in de boter.
2
Pel de uien en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de varkenswangen. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Als kruiding voeg je er tijm, laurier en kruidnagel aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie (thumbnail)Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie
4 personen
1u
Ingrediënten
Varkenswangen
1.000 g
Boter
1 klont
Boter
1 een klontje
Boter
40 g
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Bloem
2 el
Bloem
60 g
Kruidnagels
4
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Bruin bier
2 flesjes
Mosterd
2 el
Stroop
1 el
Knolselder
1
Spinazie
500 g
Nootmuskaat
Melk
0,5 l
Citroensap
Gemalen kaas
250 g
Olijfolie
1 scheutje
Lasagnevellen
200 g

Lasagne met varkenswangen, knolselder en spinazie

Een lekkere lasagne gaat er altijd wel in en al zeker deze. Een herfstige variant met varkenswangen, knolselder en spinazie. Laat u niet afschrikken: er is redelijk wat kookwerk aan, maar niet al te moeilijk en het eindresultaat is fantastisch lekker!
Instructies
1.000 g varkenswangen, 1 klont boter
1
Haal de varkenswangen tijdig uit de koelkast om op temperatuur te komen en ontvlies ze. Laat een klont boter smelten in een pot, kruid de varkenswangen met peper en zout en kleur ze in de boter.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 2 el bloem, 4 kruidnagels, tijm, 2 blaadjes laurier
2
Pel de uien en de look, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de varkenswangen. Strooi de bloem erover en laat even meebakken. Als kruiding voeg je er tijm, laurier en kruidnagel aan toe.
2 flesjes bruin bier, 2 el mosterd, 1 el stroop
3
Blus het geheel met het bruine bier en breng aan de kook. Voeg de mosterd en de stroop eraan toe. Schuif de pot met een deksel in een voorverwarmde oven van 160° en laat minstens twee uur garen tot het vlees uit elkaar valt. Als het gaar is kan je het vlees wat uit elkaar trekken zodat het wat draderig wordt, dit is makkelijker voor de opbouw van de lasagne.
1 knolselder
4
Schil de knolselder, snijd hem in plakken en kook de plakken kort af. Spoel ze onder koud water wanneer ze gaar zijn.
1 teentje Look, 1 een klontje boter, 500 g spinazie, nootmuskaat
5
Pel een teentje look en plet hem. Laat wat boter smelten in een pot en stoof de spinazie en de look erin aan. Kruid met peper en zout en wat muskaatnoot.
40 g boter, 60 g bloem, 0,5 l melk, citroensap, nootmuskaat, 200 g gemalen kaas
6
Laat  de boter voor de bechamelsaus smelten en voeg de bloem eraan toe. Maak een stevige roux en blus met de melk. Breng de saus al roerend aan de kook, kruid met peper, zout, enkele druppels citroensap en muskaatnoot en laat de gemalen kaas in de saus smelten.
1 scheutje olijfolie, 200 g lasagnevellen, 50 g gemalen kaas
7
Bedek een ovenschaal met een dun laagje olijfolie en leg een laagje lasagnevellen op de bodem, gevolgd door een laag knolselder, dan wat kaassaus, spinazie en tenslotte een laagje varkenswangen. Bouw de lasagne zo verder op en eindig met een laagje kaassaus en wat extra gemalen kaas.
8
Schuif de lasagne nog 20 minuten in de oven op 160°.