Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten
Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten
Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten
Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
300 g
Ei
1
Gehaktkruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Kalfslapjes
300 g
Gandaham
8 plakjes
Abdijkaasblok, bv. Orval
300 g
Kropsla
1
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Dragon
Slaolie
1 scheutje
Boter
1 een klont
Champignons
2 bakje
Look
2 teentjes
Peterselie
0,5 bosjes
Kroketten
800 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
1
Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
300 g kalfslapjes, 8 plakjes Gandaham
2
Klop de plakjes kalfsvlees wat platter en kruid het vlees met peper en zout. Leg een groot vel vershoudfolie open op je plank of werkvlak en leg de plakjes ham er overlappend op. Schik het kalfsfvlees op de ham, gevolgd door een laagje gehakt.
300 g abdijkaas
3
Snijd de korsten van de kaas en snijd ze in balkjes. Leg de balkjes in het midden van de rollade en rol het vlees stevig op.
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees aan alle kanten in de boter. Schuif de pan nadien nog 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
1 kropsla
5
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat de sjalot even marineren.
dragon, 1 scheutje slaolie
7
Scheur de sla in stukken en voeg ze toe aan de sjalot. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe aan de sla. Kruid de sla met peper en zout. Giet tot slot een scheutje slaolie bij de sla en meng alles goed onder elkaar.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie
8
Zet een pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in de boter. Voeg er de geplette look aan toe, gevolgd door de fijngesnipperde peterselie.
800 g kroketten
9
Bak de kroketten in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
10
Haal het vlees uit de oven en snij de rollade in plakken. Serveer met de gebakken champignons, de kropsla en de kroketten.
1
Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
2
Klop de plakjes kalfsvlees wat platter en kruid het vlees met peper en zout. Leg een groot vel vershoudfolie open op je plank of werkvlak en leg de plakjes ham er overlappend op. Schik het kalfsfvlees op de ham, gevolgd door een laagje gehakt.
300 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
1
Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
300 g kalfslapjes, 8 plakjes Gandaham
2
Klop de plakjes kalfsvlees wat platter en kruid het vlees met peper en zout. Leg een groot vel vershoudfolie open op je plank of werkvlak en leg de plakjes ham er overlappend op. Schik het kalfsfvlees op de ham, gevolgd door een laagje gehakt.
300 g abdijkaas
3
Snijd de korsten van de kaas en snijd ze in balkjes. Leg de balkjes in het midden van de rollade en rol het vlees stevig op.
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees aan alle kanten in de boter. Schuif de pan nadien nog 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
1 kropsla
5
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat de sjalot even marineren.
dragon, 1 scheutje slaolie
7
Scheur de sla in stukken en voeg ze toe aan de sjalot. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe aan de sla. Kruid de sla met peper en zout. Giet tot slot een scheutje slaolie bij de sla en meng alles goed onder elkaar.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie
8
Zet een pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in de boter. Voeg er de geplette look aan toe, gevolgd door de fijngesnipperde peterselie.
800 g kroketten
9
Bak de kroketten in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
10
Haal het vlees uit de oven en snij de rollade in plakken. Serveer met de gebakken champignons, de kropsla en de kroketten.
1
Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
2
Klop de plakjes kalfsvlees wat platter en kruid het vlees met peper en zout. Leg een groot vel vershoudfolie open op je plank of werkvlak en leg de plakjes ham er overlappend op. Schik het kalfsfvlees op de ham, gevolgd door een laagje gehakt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
300 g
Ei
1
Gehaktkruiden van dagelijkse kost
1 snuifje
Kalfslapjes
300 g
Gandaham
8 plakjes
Abdijkaasblok, bv. Orval
300 g
Kropsla
1
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Dragon
Slaolie
1 scheutje
Boter
1 een klont
Champignons
2 bakje
Look
2 teentjes
Peterselie
0,5 bosjes
Kroketten
800 g
Kalfsrollade orloff met gebakken champignons en kroketten
Bij het zien van deze Dagelijkse kost loopt het water je spontaan in de mond. Een sappige rollade met kalfsvlees, ham en kaas, gebakken champignons, kropsla en gebakken kroketten. Laat dat feestje maar beginnen!Instructies
300 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
1
Doe het gehakt met het ei en de gehaktkruiden in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien.
300 g kalfslapjes, 8 plakjes Gandaham
2
Klop de plakjes kalfsvlees wat platter en kruid het vlees met peper en zout. Leg een groot vel vershoudfolie open op je plank of werkvlak en leg de plakjes ham er overlappend op. Schik het kalfsfvlees op de ham, gevolgd door een laagje gehakt.
300 g abdijkaas
3
Snijd de korsten van de kaas en snijd ze in balkjes. Leg de balkjes in het midden van de rollade en rol het vlees stevig op.
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur het vlees aan alle kanten in de boter. Schuif de pan nadien nog 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
1 kropsla
5
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Pel de sjalot, snijd ze in ringen en doe de ringen in een kommetje. Sprenkel er wat rode wijnazijn over en laat de sjalot even marineren.
dragon, 1 scheutje slaolie
7
Scheur de sla in stukken en voeg ze toe aan de sjalot. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg ze toe aan de sla. Kruid de sla met peper en zout. Giet tot slot een scheutje slaolie bij de sla en meng alles goed onder elkaar.
1 een klont boter, 2 bakje champignons, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie
8
Zet een pan op het vuur en laat een klont boter smelten. Snijd de champignons in vier en bak ze goudbruin in de boter. Voeg er de geplette look aan toe, gevolgd door de fijngesnipperde peterselie.
800 g kroketten
9
Bak de kroketten in een voorverwarmde friteuse van 170°C.
10
Haal het vlees uit de oven en snij de rollade in plakken. Serveer met de gebakken champignons, de kropsla en de kroketten.