dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen (thumbnail)Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

1u
0
-
2K
Recepten

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

Eerlijke kost met kleine of primeuraardappelen. Meer heeft een mens toch niet nodig?
Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen (thumbnail)Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

1u
0
-
2K
Recepten

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

Eerlijke kost met kleine of primeuraardappelen. Meer heeft een mens toch niet nodig?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Olijfolie
1 bosje
Kalkoenfiletsevt. versneden in dunne kalkoenlapjes
800 g
Sjalottengroot
2
Snijbonen
1.000 g
Aardappelennieuw of kriel
1.000 g
Tomatenvleesblik of brik
400 g
Oregano
2 takjes
Bonenkruid
2 takjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Witte wijnof kippenbouillon
0,1 l
Natuurazijn
1 scheutje
Boter
1
Peper
Zout

Benodigdheden

Een eindje keukentouw, een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

1
Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar. Giet de aardappelen af en zet ze even opzij.
2
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Maak horizontaal en verticaal een reeks evenwijdige insnijdingen, en snipper de sjalotten fijn.
3
Verhit een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Roer regelmatig en stoof de stukjes sjalot glazig.
4
Snij de topjes en de steelstukjes van de snijbonen en gooi die weg. Snij de bonen vervolgens haaks in stukjes van ongeveer een halve centimeter breed.
5
Zet de grillpan tijdig op een stevig vuur en laat ze 10 minuten verhitten. Grillen lukt het best op een gloeiende grill.
6
Stoof de stukjes snijboon in de pot met sjalotsnippers. Roer regelmatig.
7
Schenk na enkele minuten de witte wijn in de pot boontjes. Laat de alcohol even wegdampen.
8
Verzamel de verse kruiden: bonenkruid, oregano, rozemarijn en tijm. Voeg wat laurier toe en bind alle kruiden samen tot een stevig bouquet garni. Doe de kruidentuil in de pot boontjes.
9
Open het blik of brik tomatenvlees en giet de inhoud in de pot met groenten.
10
Laat de groenten 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Controleer hoe gaar je ze zelf wil: de één houdt van boontjes met beet, de ander kiest voor ‘platte’ bonen…
11
Schenk een scheut olijfolie in een braadpan en snij de ongeschilde kleine aardappelen middendoor.
12
Leg de stukken aardappel in de hete olie. Kijk uit voor oliespatten.
13
Voeg een klontje boter toe en laat de aardappelen goudbruin bakken op een matig vuur. Schud de patatjes regelmatig even op.
14
Snij de kalkoenfilet met een vlijmscherp koksmes in dunne lapjes. Maak er schnitzels van die ongeveer een centimeter dik zijn.
15
Schik de lapjes op je werkplank en wrijf ze langs beide kanten in met een klein beetje olijfolie.
16
Kruid het vlees met peper van de molen, wat Provençaalse kruiden en een beetje zout.
17
Gaar de lapjes kalkoen op de gloeiend hete grillpan. Bak een streepjespatroon in het vlees en draai de lapjes na enkele minuten om.
18
Druppel een scheutje natuurazijn over de snijbonen. Roer, proef en kruid de groenten met peper van de molen en wat zout.
19
Spoel nadien je werkplank schoon, want er heeft rauwe kalkoen op gelegen.
20
Serveer iedereen een portie gebakken aardappelen, een flinke schep snijbonen met tomaat en kalkoenlapjes recht van de grill.
21
Werk de borden af met een snuifje grof zout en enkele druppels fijne olijfolie.
TIP Je kan ook een grote kom frisse salade bij dit gerecht serveren. De combinatie warm-koud werkt hier wel.
1
Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar. Giet de aardappelen af en zet ze even opzij.
2
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Maak horizontaal en verticaal een reeks evenwijdige insnijdingen, en snipper de sjalotten fijn.

Instructies

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

1
Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar. Giet de aardappelen af en zet ze even opzij.
2
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Maak horizontaal en verticaal een reeks evenwijdige insnijdingen, en snipper de sjalotten fijn.
3
Verhit een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Roer regelmatig en stoof de stukjes sjalot glazig.
4
Snij de topjes en de steelstukjes van de snijbonen en gooi die weg. Snij de bonen vervolgens haaks in stukjes van ongeveer een halve centimeter breed.
5
Zet de grillpan tijdig op een stevig vuur en laat ze 10 minuten verhitten. Grillen lukt het best op een gloeiende grill.
6
Stoof de stukjes snijboon in de pot met sjalotsnippers. Roer regelmatig.
7
Schenk na enkele minuten de witte wijn in de pot boontjes. Laat de alcohol even wegdampen.
8
Verzamel de verse kruiden: bonenkruid, oregano, rozemarijn en tijm. Voeg wat laurier toe en bind alle kruiden samen tot een stevig bouquet garni. Doe de kruidentuil in de pot boontjes.
9
Open het blik of brik tomatenvlees en giet de inhoud in de pot met groenten.
10
Laat de groenten 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Controleer hoe gaar je ze zelf wil: de één houdt van boontjes met beet, de ander kiest voor ‘platte’ bonen…
11
Schenk een scheut olijfolie in een braadpan en snij de ongeschilde kleine aardappelen middendoor.
12
Leg de stukken aardappel in de hete olie. Kijk uit voor oliespatten.
13
Voeg een klontje boter toe en laat de aardappelen goudbruin bakken op een matig vuur. Schud de patatjes regelmatig even op.
14
Snij de kalkoenfilet met een vlijmscherp koksmes in dunne lapjes. Maak er schnitzels van die ongeveer een centimeter dik zijn.
15
Schik de lapjes op je werkplank en wrijf ze langs beide kanten in met een klein beetje olijfolie.
16
Kruid het vlees met peper van de molen, wat Provençaalse kruiden en een beetje zout.
17
Gaar de lapjes kalkoen op de gloeiend hete grillpan. Bak een streepjespatroon in het vlees en draai de lapjes na enkele minuten om.
18
Druppel een scheutje natuurazijn over de snijbonen. Roer, proef en kruid de groenten met peper van de molen en wat zout.
19
Spoel nadien je werkplank schoon, want er heeft rauwe kalkoen op gelegen.
20
Serveer iedereen een portie gebakken aardappelen, een flinke schep snijbonen met tomaat en kalkoenlapjes recht van de grill.
21
Werk de borden af met een snuifje grof zout en enkele druppels fijne olijfolie.
TIP Je kan ook een grote kom frisse salade bij dit gerecht serveren. De combinatie warm-koud werkt hier wel.
1
Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar. Giet de aardappelen af en zet ze even opzij.
2
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Maak horizontaal en verticaal een reeks evenwijdige insnijdingen, en snipper de sjalotten fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen (thumbnail)Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen
4 personen
1u
Ingrediënten
Olijfolie
1 bosje
Kalkoenfiletsevt. versneden in dunne kalkoenlapjes
800 g
Sjalottengroot
2
Snijbonen
1.000 g
Aardappelennieuw of kriel
1.000 g
Tomatenvleesblik of brik
400 g
Oregano
2 takjes
Bonenkruid
2 takjes
Rozemarijn
1 takje
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Witte wijnof kippenbouillon
0,1 l
Natuurazijn
1 scheutje
Boter
1
Peper
Zout

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

Eerlijke kost met kleine of primeuraardappelen. Meer heeft een mens toch niet nodig?
Instructies

Gegrilde kalkoenlapjes met snijboontjes en aardappelen

1
Spoel de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar. Giet de aardappelen af en zet ze even opzij.
2
Pel de sjalotten en snij ze overlangs in twee. Maak horizontaal en verticaal een reeks evenwijdige insnijdingen, en snipper de sjalotten fijn.
3
Verhit een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Roer regelmatig en stoof de stukjes sjalot glazig.
4
Snij de topjes en de steelstukjes van de snijbonen en gooi die weg. Snij de bonen vervolgens haaks in stukjes van ongeveer een halve centimeter breed.
5
Zet de grillpan tijdig op een stevig vuur en laat ze 10 minuten verhitten. Grillen lukt het best op een gloeiende grill.
6
Stoof de stukjes snijboon in de pot met sjalotsnippers. Roer regelmatig.
7
Schenk na enkele minuten de witte wijn in de pot boontjes. Laat de alcohol even wegdampen.
8
Verzamel de verse kruiden: bonenkruid, oregano, rozemarijn en tijm. Voeg wat laurier toe en bind alle kruiden samen tot een stevig bouquet garni. Doe de kruidentuil in de pot boontjes.
9
Open het blik of brik tomatenvlees en giet de inhoud in de pot met groenten.
10
Laat de groenten 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Controleer hoe gaar je ze zelf wil: de één houdt van boontjes met beet, de ander kiest voor ‘platte’ bonen…
11
Schenk een scheut olijfolie in een braadpan en snij de ongeschilde kleine aardappelen middendoor.
12
Leg de stukken aardappel in de hete olie. Kijk uit voor oliespatten.
13
Voeg een klontje boter toe en laat de aardappelen goudbruin bakken op een matig vuur. Schud de patatjes regelmatig even op.
14
Snij de kalkoenfilet met een vlijmscherp koksmes in dunne lapjes. Maak er schnitzels van die ongeveer een centimeter dik zijn.
15
Schik de lapjes op je werkplank en wrijf ze langs beide kanten in met een klein beetje olijfolie.
16
Kruid het vlees met peper van de molen, wat Provençaalse kruiden en een beetje zout.
17
Gaar de lapjes kalkoen op de gloeiend hete grillpan. Bak een streepjespatroon in het vlees en draai de lapjes na enkele minuten om.
18
Druppel een scheutje natuurazijn over de snijbonen. Roer, proef en kruid de groenten met peper van de molen en wat zout.
19
Spoel nadien je werkplank schoon, want er heeft rauwe kalkoen op gelegen.
20
Serveer iedereen een portie gebakken aardappelen, een flinke schep snijbonen met tomaat en kalkoenlapjes recht van de grill.
21
Werk de borden af met een snuifje grof zout en enkele druppels fijne olijfolie.
TIP Je kan ook een grote kom frisse salade bij dit gerecht serveren. De combinatie warm-koud werkt hier wel.