Ovenschotel met spinazie, champignons en spek
Ovenschotel met spinazie, champignons en spek
Ovenschotel met spinazie, champignons en spek
Ovenschotel met spinazie, champignons en spek
Ingrediënten
4 personen
Gerookt spek
400 g
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Bladspinazie
300 g
Champignons
2 bakje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Peper
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
0,1 l
Harissa
1 een toefje
Zout
1 snuifje
Tomaten passata
2 dl
Penne
400 g
Boter
70 g
Bloem
90 g
Melk
1 l
Gemalen kaas
300 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenen
0,25
Panko
100 g
Olijfolie
Benodigdheden
Een ovenschotel, een garde, een prikvork
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verhit een klontje boter in een grote (wok)pan op het vuur.
400 g gerookt spek
2
Snijd het spek in blokjes en bak ze in de pan.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snijd de sjalot in reepjes en plet de look fijn. Laat meebakken.
4
Zet een pot gezouten water op het vuur voor de pasta.
300 g bladspinazie
5
Spoel en snijd de spinazie fijn. Verhit nog een klontje boter in een andere (hoge) pan en stoof de spinazie aan.
1 teentje Look
6
Pel de look. Prik het teentje op een (prik)vork en roer ermee door de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn.
2 bakje champignons, 1 snuifje gedroogde oregano, peper
7
Maak de champignons schoon, snijd ze in vier en laat mee aanstoven met het spek. Kruid met peper en een flinke snuif oregano.
50 g Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 een toefje Harissa, 1 snuifje zout, 2 dl Tomaten passata
8
Schep de tomatenpuree bij de champignons en laat kort meebakken. Voeg daarna de witte wijn, een snuif zout en een toefje harissa toe en laat even pruttelen. Voeg ten slotte de passata toe.
400 g penne
9
Kook de pasta gaar.
70 g boter, 90 g bloem, 1 l melk, 300 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
10
Maak ondertussen de kaassaus. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
11
Leg een laagje spinazie op de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de kaassaus over.
12
Meng de pasta onder de tomatensaus en verdeel de pasta over de kaassaus. Schep er de rest van de kaassaus over.
100 g panko, olijfolie
13
Meng de panko met wat olijfolie en verdeel het over de kaassaus. Laat even gratineren in de oven.
1
Verhit een klontje boter in een grote (wok)pan op het vuur.
400 g gerookt spek
2
Snijd het spek in blokjes en bak ze in de pan.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snijd de sjalot in reepjes en plet de look fijn. Laat meebakken.
4
Zet een pot gezouten water op het vuur voor de pasta.
300 g bladspinazie
5
Spoel en snijd de spinazie fijn. Verhit nog een klontje boter in een andere (hoge) pan en stoof de spinazie aan.
1 teentje Look
6
Pel de look. Prik het teentje op een (prik)vork en roer ermee door de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn.
2 bakje champignons, 1 snuifje gedroogde oregano, peper
7
Maak de champignons schoon, snijd ze in vier en laat mee aanstoven met het spek. Kruid met peper en een flinke snuif oregano.
50 g Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 een toefje Harissa, 1 snuifje zout, 2 dl Tomaten passata
8
Schep de tomatenpuree bij de champignons en laat kort meebakken. Voeg daarna de witte wijn, een snuif zout en een toefje harissa toe en laat even pruttelen. Voeg ten slotte de passata toe.
400 g penne
9
Kook de pasta gaar.
70 g boter, 90 g bloem, 1 l melk, 300 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
10
Maak ondertussen de kaassaus. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
11
Leg een laagje spinazie op de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de kaassaus over.
12
Meng de pasta onder de tomatensaus en verdeel de pasta over de kaassaus. Schep er de rest van de kaassaus over.
100 g panko, olijfolie
13
Meng de panko met wat olijfolie en verdeel het over de kaassaus. Laat even gratineren in de oven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Gerookt spek
400 g
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Bladspinazie
300 g
Champignons
2 bakje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Peper
Tomatenpuree
50 g
Witte wijn
0,1 l
Harissa
1 een toefje
Zout
1 snuifje
Tomaten passata
2 dl
Penne
400 g
Boter
70 g
Bloem
90 g
Melk
1 l
Gemalen kaas
300 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Citroenen
0,25
Panko
100 g
Olijfolie
Ovenschotel met spinazie, champignons en spek
Een portie geluk uit de oven. Deze goedgevulde pastaschotel met penne, tomatensaus én kaassaus vraagt niet veel werk en geeft je instant een goed gevoel.Instructies
1
Verhit een klontje boter in een grote (wok)pan op het vuur.
400 g gerookt spek
2
Snijd het spek in blokjes en bak ze in de pan.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
3
Pel en snijd de sjalot in reepjes en plet de look fijn. Laat meebakken.
4
Zet een pot gezouten water op het vuur voor de pasta.
300 g bladspinazie
5
Spoel en snijd de spinazie fijn. Verhit nog een klontje boter in een andere (hoge) pan en stoof de spinazie aan.
1 teentje Look
6
Pel de look. Prik het teentje op een (prik)vork en roer ermee door de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn.
2 bakje champignons, 1 snuifje gedroogde oregano, peper
7
Maak de champignons schoon, snijd ze in vier en laat mee aanstoven met het spek. Kruid met peper en een flinke snuif oregano.
50 g Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 een toefje Harissa, 1 snuifje zout, 2 dl Tomaten passata
8
Schep de tomatenpuree bij de champignons en laat kort meebakken. Voeg daarna de witte wijn, een snuif zout en een toefje harissa toe en laat even pruttelen. Voeg ten slotte de passata toe.
400 g penne
9
Kook de pasta gaar.
70 g boter, 90 g bloem, 1 l melk, 300 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
10
Maak ondertussen de kaassaus. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
11
Leg een laagje spinazie op de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de kaassaus over.
12
Meng de pasta onder de tomatensaus en verdeel de pasta over de kaassaus. Schep er de rest van de kaassaus over.
100 g panko, olijfolie
13
Meng de panko met wat olijfolie en verdeel het over de kaassaus. Laat even gratineren in de oven.