Maak de champignons schoon, snijd ze in vier en laat mee aanstoven met het spek. Kruid met peper en een flinke snuif oregano.
50 g Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn, 1 een toefje Harissa, 1 snuifje zout, 2 dl Tomaten passata
8
Schep de tomatenpuree bij de champignons en laat kort meebakken. Voeg daarna de witte wijn, een snuif zout en een toefje harissa toe en laat even pruttelen. Voeg ten slotte de passata toe.
400 g penne
9
Kook de pasta gaar.
70 g boter, 90 g bloem, 1 l melk, 300 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 0,25 citroenen
10
Maak ondertussen de kaassaus. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
11
Leg een laagje spinazie op de bodem van de ovenschaal. Schep er de helft van de kaassaus over.
12
Meng de pasta onder de tomatensaus en verdeel de pasta over de kaassaus. Schep er de rest van de kaassaus over.
100 g panko, olijfolie
13
Meng de panko met wat olijfolie en verdeel het over de kaassaus. Laat even gratineren in de oven.