Groentecouscous met seitan fritti
Groentecouscous met seitan fritti
Groentecouscous met seitan fritti
Groentecouscous met seitan fritti
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
240 ml
Tomaten
6
Parelcouscous
80 g
Sjalotten
1
Rucola
1 bosje
Courgettes
0,5
Koriander
Munt
Platte peterselie
Komijn
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Citroenen
0,5
Seitan
400 g
Look
1 teentje
Natuuryoghurt
1 el
Peper
Benodigdheden
Een rasp, een vergiet, een grote kom
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
240 ml groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.
6 tomaten
2
Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.
80 g parelcouscous
3
Laat de parelcouscous garen in de warme groentebouillon. Kijk voor meer instructies op de verpakking.
1 Sjalotten
4
Pel een sjalot en snipper fijn.
1 bosje Rucola
5
Spoel de rucola en snijd fijn.
0,5 courgettes
6
Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise).
7
Laat de couscous afkoelen onder koud water.
8
Ontvel de afgekoelde tomaten, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise).
9
Doe de parelcouscous, sjalot, rucola, courgette en tomatenblokjes in een kom en meng alles onder elkaar.
koriander, Munt, platte peterselie
10
Snijd de koriander, munt en peterselie fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie, zout, 0,25 citroenen
11
Voeg nog een scheutje olijfolie en citroensap toe. Kruid af met een snuifje komijn, zout en cayennepeper.
400 g seitan
12
Snijd de seitan in reepjes en bak ze in olijfolie.
1 teentje Look, 1 el natuuryoghurt, zout, peper, 0,25 citroenen
13
Pel en rasp de look fijn. Meng de look met de yoghurt en voeg een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat citroensap toe.
14
Serveer enkele lepels groentecouscous met flink wat reepjes seitan en werk af met het yoghurtsausje.
1
Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.
2
Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.
240 ml groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.
6 tomaten
2
Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.
80 g parelcouscous
3
Laat de parelcouscous garen in de warme groentebouillon. Kijk voor meer instructies op de verpakking.
1 Sjalotten
4
Pel een sjalot en snipper fijn.
1 bosje Rucola
5
Spoel de rucola en snijd fijn.
0,5 courgettes
6
Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise).
7
Laat de couscous afkoelen onder koud water.
8
Ontvel de afgekoelde tomaten, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise).
9
Doe de parelcouscous, sjalot, rucola, courgette en tomatenblokjes in een kom en meng alles onder elkaar.
koriander, Munt, platte peterselie
10
Snijd de koriander, munt en peterselie fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie, zout, 0,25 citroenen
11
Voeg nog een scheutje olijfolie en citroensap toe. Kruid af met een snuifje komijn, zout en cayennepeper.
400 g seitan
12
Snijd de seitan in reepjes en bak ze in olijfolie.
1 teentje Look, 1 el natuuryoghurt, zout, peper, 0,25 citroenen
13
Pel en rasp de look fijn. Meng de look met de yoghurt en voeg een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat citroensap toe.
14
Serveer enkele lepels groentecouscous met flink wat reepjes seitan en werk af met het yoghurtsausje.
1
Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.
2
Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Groentebouillon
240 ml
Tomaten
6
Parelcouscous
80 g
Sjalotten
1
Rucola
1 bosje
Courgettes
0,5
Koriander
Munt
Platte peterselie
Komijn
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Zout
Citroenen
0,5
Seitan
400 g
Look
1 teentje
Natuuryoghurt
1 el
Peper
Groentecouscous met seitan fritti
Veel groenten met een beetje couscous, zo hoort een echte couscoussalade te zijn. Voor deze koude groentesalade gebruikt Jeroen handgerolde parelcouscous. Maar voorverpakte couscous uit de supermarkt werkt ook. De krokant gebakken seitan geeft dit vegetarisch gerecht extra bite.Instructies
240 ml groentebouillon
1
Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.
6 tomaten
2
Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.
80 g parelcouscous
3
Laat de parelcouscous garen in de warme groentebouillon. Kijk voor meer instructies op de verpakking.
1 Sjalotten
4
Pel een sjalot en snipper fijn.
1 bosje Rucola
5
Spoel de rucola en snijd fijn.
0,5 courgettes
6
Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise).
7
Laat de couscous afkoelen onder koud water.
8
Ontvel de afgekoelde tomaten, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise).
9
Doe de parelcouscous, sjalot, rucola, courgette en tomatenblokjes in een kom en meng alles onder elkaar.
koriander, Munt, platte peterselie
10
Snijd de koriander, munt en peterselie fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie, zout, 0,25 citroenen
11
Voeg nog een scheutje olijfolie en citroensap toe. Kruid af met een snuifje komijn, zout en cayennepeper.
400 g seitan
12
Snijd de seitan in reepjes en bak ze in olijfolie.
1 teentje Look, 1 el natuuryoghurt, zout, peper, 0,25 citroenen
13
Pel en rasp de look fijn. Meng de look met de yoghurt en voeg een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat citroensap toe.
14
Serveer enkele lepels groentecouscous met flink wat reepjes seitan en werk af met het yoghurtsausje.