Instructies

4 personen
240 ml groentebouillon
1

Ontdooi en verwarm een keteltje groentebouillon. Je kan ook een verse groentebouillon maken.

6 tomaten
2

Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen (emonderen). Snijd een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel ze 12 tot 15 tellen onder in het kokende water. Week de tomaten onmiddellijk in koud (ijs)water.

80 g parelcouscous
3

Laat de parelcouscous garen in de warme groentebouillon. Kijk voor meer instructies op de verpakking.

1 Sjalotten
4

Pel een sjalot en snipper fijn.

1 bosje Rucola
5

Spoel de rucola en snijd fijn.

0,5 courgettes
6

Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise).

7

Laat de couscous afkoelen onder koud water.

8

Ontvel de afgekoelde tomaten, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise).

9

Doe de parelcouscous, sjalot, rucola, courgette en tomatenblokjes in een kom en meng alles onder elkaar.

koriander, Munt, platte peterselie
10

Snijd de koriander, munt en peterselie fijn en voeg toe.

1 snuifje komijn, 1 snuifje cayennepeper, 1 scheutje olijfolie, zout, 0,25 citroenen
11

Voeg nog een scheutje olijfolie en citroensap toe. Kruid af met een snuifje komijn, zout en cayennepeper.

400 g seitan
12

Snijd de seitan in reepjes en bak ze in olijfolie.

1 teentje Look, 1 el natuuryoghurt, zout, peper, 0,25 citroenen
13

Pel en rasp de look fijn. Meng de look met de yoghurt en voeg een snuifje zout, een draai van de pepermolen en wat citroensap toe.

14

Serveer enkele lepels groentecouscous met flink wat reepjes seitan en werk af met het yoghurtsausje.