Notencake
Notencake
Ingrediënten
4 personen
Boter
250 g
Patisseriebloem
300 g
Eieren
5
Bruine suiker
200 g
Melk
0,05 l
Notenmix
125 g
Rozijnen
50 g
Vanillestokje
1
Bakpoeder
1 tl
Benodigdheden
Hakmolen, een keukenweegschaal, een klassieke cakevorm, bakpapier, een keukenmachine, een penseel of borsteltje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Notencake
250 g boter, 300 g patisseriebloem, 5 eieren, 200 g bruine suiker, 0,05 l melk, 125 g notenmix, 50 g rozijnen, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder
1
Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, zodat ze zacht wordt.
2
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zet alles klaar zodat je ordelijk en vlot kan verder werken.
3
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Voeg ook de melk toe en kluts alles met de garde tot een mengsel.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
5
Haal de keukenmachine uit de kast en plaats er het hulpstuk voor het mengen van deeg op.
6
Doe de malse boter in de mengkom van het toestel. Laat het toestel op lage snelheid draaien.
7
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de vanille onder de malse boter.
8
Voeg de bruine suiker toe, en laat alles een minuutje mengen.
9
Giet er vervolgens het mengsel van eieren en melk bij. Laat de machine opnieuw een minuutje verder draaien.
10
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het mengsel.
11
Voeg ook het bakpoeder toe en laat het beslag even mengen.
12
Hak de noten met een scherp keukenmes (of doe ze even in de hakmolen). Let erop dat je nog echte stukjes noot overhoudt. Meng de fijngehakte nootjes en rozijnen door het beslag.
13
Smelt een klontje boter in een pannetje en strijk de cakevorm in met de gesmolten boter.
14
Strooi wat bloem in het bakblik, en zorg ervoor dat ze aan de bodem en wanden blijft kleven. Zo kan je na het bakken de cake makkelijk losmaken.
15
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 45 minuten in een oven van 180°C.
16
Laat de verse cake afkoelen en haal hem uit de vorm.
Notencake
250 g boter, 300 g patisseriebloem, 5 eieren, 200 g bruine suiker, 0,05 l melk, 125 g notenmix, 50 g rozijnen, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder
1
Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, zodat ze zacht wordt.
2
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zet alles klaar zodat je ordelijk en vlot kan verder werken.
3
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Voeg ook de melk toe en kluts alles met de garde tot een mengsel.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
5
Haal de keukenmachine uit de kast en plaats er het hulpstuk voor het mengen van deeg op.
6
Doe de malse boter in de mengkom van het toestel. Laat het toestel op lage snelheid draaien.
7
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de vanille onder de malse boter.
8
Voeg de bruine suiker toe, en laat alles een minuutje mengen.
9
Giet er vervolgens het mengsel van eieren en melk bij. Laat de machine opnieuw een minuutje verder draaien.
10
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het mengsel.
11
Voeg ook het bakpoeder toe en laat het beslag even mengen.
12
Hak de noten met een scherp keukenmes (of doe ze even in de hakmolen). Let erop dat je nog echte stukjes noot overhoudt. Meng de fijngehakte nootjes en rozijnen door het beslag.
13
Smelt een klontje boter in een pannetje en strijk de cakevorm in met de gesmolten boter.
14
Strooi wat bloem in het bakblik, en zorg ervoor dat ze aan de bodem en wanden blijft kleven. Zo kan je na het bakken de cake makkelijk losmaken.
15
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 45 minuten in een oven van 180°C.
16
Laat de verse cake afkoelen en haal hem uit de vorm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Boter
250 g
Patisseriebloem
300 g
Eieren
5
Bruine suiker
200 g
Melk
0,05 l
Notenmix
125 g
Rozijnen
50 g
Vanillestokje
1
Bakpoeder
1 tl
Notencake
Een kraakverse hap voor bij de koffie!Instructies
Notencake
250 g boter, 300 g patisseriebloem, 5 eieren, 200 g bruine suiker, 0,05 l melk, 125 g notenmix, 50 g rozijnen, 1 vanillestokje, 1 tl bakpoeder
1
Haal de boter uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, zodat ze zacht wordt.
2
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Zet alles klaar zodat je ordelijk en vlot kan verder werken.
3
Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Voeg ook de melk toe en kluts alles met de garde tot een mengsel.
4
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
5
Haal de keukenmachine uit de kast en plaats er het hulpstuk voor het mengen van deeg op.
6
Doe de malse boter in de mengkom van het toestel. Laat het toestel op lage snelheid draaien.
7
Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de vanille onder de malse boter.
8
Voeg de bruine suiker toe, en laat alles een minuutje mengen.
9
Giet er vervolgens het mengsel van eieren en melk bij. Laat de machine opnieuw een minuutje verder draaien.
10
Zeef de bloem en voeg ze toe aan het mengsel.
11
Voeg ook het bakpoeder toe en laat het beslag even mengen.
12
Hak de noten met een scherp keukenmes (of doe ze even in de hakmolen). Let erop dat je nog echte stukjes noot overhoudt. Meng de fijngehakte nootjes en rozijnen door het beslag.
13
Smelt een klontje boter in een pannetje en strijk de cakevorm in met de gesmolten boter.
14
Strooi wat bloem in het bakblik, en zorg ervoor dat ze aan de bodem en wanden blijft kleven. Zo kan je na het bakken de cake makkelijk losmaken.
15
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 45 minuten in een oven van 180°C.
16
Laat de verse cake afkoelen en haal hem uit de vorm.