Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing
Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing
Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing
Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing
Ingrediënten
4 personen
Kippenvleugels
8
Bakpoeder
2 el
Komijn
1 tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Boter
40 g
Chilisaus
4 el
Honing
1 el
Mayonaise
2 el
Zure room
2 el
Sriracha
1 el
Azijn
1 scheutje
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Dille
Bieslook
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Pruimtomaten
4
Romeinse sla
1
Avocado's
2
Blauwe kaas
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
8 kippenvleugels
1
Kruid de kippenvleugels met peper en zout.
2 el bakpoeder, 1 tl komijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl Lookpoeder
2
Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.
40 g boter, 4 el chilisaus, 1 el honing
3
Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de honing en de chilisaus eraan toe. Breng even aan de kook en draai het vuur uit. Houd de hot sauce even apart.
2 el mayonaise, 2 el Zure room, 1 el sriracha, 1 scheutje azijn
4
Schep de mayonaise en de zure room in een kommetje met een scheutje azijn, peper en zout en een lepel sriracha. Meng alles goed onder elkaar.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, dille, Bieslook
5
Pel een teentje look, plet het en voeg het toe aan de dressing. Snipper de bieslook en de dille fijn en voeg de kruiden toe. Rasp de zestes van een halve limoen bij de dressing.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn, 4 pruimtomaten
6
Pel de sjalot en sprenkel er wat azijn over. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in plakken en schep ze bij de sjalot.
1 Romeinse sla, 2 avocado's
7
Was de Romeinse sla en snijd hem in grote stukken. Voeg de sla toe aan de salade. Snijd de avocado’s in stukjes en voeg toe aan de salade.
200 g blauwe kaas
8
Breek de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe. Sprenkel wat olijfolie over de salade, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
9
Haal de kippenvleugels uit de oven, doe ze in kom en giet de hot sauce erover. Schud de kippenvleugels even zodat de saus overal aankleeft.
10
Leg enkele kippenvleugels op een bord, schep er een lepel salade bij en werk af met de Ranch dressing.
1
Kruid de kippenvleugels met peper en zout.
2
Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.
8 kippenvleugels
1
Kruid de kippenvleugels met peper en zout.
2 el bakpoeder, 1 tl komijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl Lookpoeder
2
Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.
40 g boter, 4 el chilisaus, 1 el honing
3
Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de honing en de chilisaus eraan toe. Breng even aan de kook en draai het vuur uit. Houd de hot sauce even apart.
2 el mayonaise, 2 el Zure room, 1 el sriracha, 1 scheutje azijn
4
Schep de mayonaise en de zure room in een kommetje met een scheutje azijn, peper en zout en een lepel sriracha. Meng alles goed onder elkaar.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, dille, Bieslook
5
Pel een teentje look, plet het en voeg het toe aan de dressing. Snipper de bieslook en de dille fijn en voeg de kruiden toe. Rasp de zestes van een halve limoen bij de dressing.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn, 4 pruimtomaten
6
Pel de sjalot en sprenkel er wat azijn over. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in plakken en schep ze bij de sjalot.
1 Romeinse sla, 2 avocado's
7
Was de Romeinse sla en snijd hem in grote stukken. Voeg de sla toe aan de salade. Snijd de avocado’s in stukjes en voeg toe aan de salade.
200 g blauwe kaas
8
Breek de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe. Sprenkel wat olijfolie over de salade, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
9
Haal de kippenvleugels uit de oven, doe ze in kom en giet de hot sauce erover. Schud de kippenvleugels even zodat de saus overal aankleeft.
10
Leg enkele kippenvleugels op een bord, schep er een lepel salade bij en werk af met de Ranch dressing.
1
Kruid de kippenvleugels met peper en zout.
2
Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Kippenvleugels
8
Bakpoeder
2 el
Komijn
1 tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Boter
40 g
Chilisaus
4 el
Honing
1 el
Mayonaise
2 el
Zure room
2 el
Sriracha
1 el
Azijn
1 scheutje
Limoenen
0,5
Look
1 teentje
Dille
Bieslook
Sjalotten
1
Witte wijnazijn
1 scheutje
Pruimtomaten
4
Romeinse sla
1
Avocado's
2
Blauwe kaas
200 g
Pikante kippenvleugels, salade met blauwe kaas, avocado en ranch dressing
Crispy en hot! Dat zijn de kernwoorden voor deze zalige kippenvleugels op Amerikaanse wijze. De salade met avocado en blauwe kaas en de pittige ranch dressing maken het feestmaal compleet.Instructies
8 kippenvleugels
1
Kruid de kippenvleugels met peper en zout.
2 el bakpoeder, 1 tl komijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl Lookpoeder
2
Doe het bakpoeder, de gerookte paprika, komijn en lookpoeder in een kom en haal de kippenvleugels erdoor tot ze helemaal bedekt zijn met de kruiden en het bakpoeder. Leg de kippenvleugels op een rooster met een ovenplaatje onder en schuif ze in de voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 minuten.
40 g boter, 4 el chilisaus, 1 el honing
3
Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg de honing en de chilisaus eraan toe. Breng even aan de kook en draai het vuur uit. Houd de hot sauce even apart.
2 el mayonaise, 2 el Zure room, 1 el sriracha, 1 scheutje azijn
4
Schep de mayonaise en de zure room in een kommetje met een scheutje azijn, peper en zout en een lepel sriracha. Meng alles goed onder elkaar.
0,5 limoenen, 1 teentje Look, dille, Bieslook
5
Pel een teentje look, plet het en voeg het toe aan de dressing. Snipper de bieslook en de dille fijn en voeg de kruiden toe. Rasp de zestes van een halve limoen bij de dressing.
1 Sjalotten, 1 scheutje Witte wijnazijn, 4 pruimtomaten
6
Pel de sjalot en sprenkel er wat azijn over. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd de tomaten in plakken en schep ze bij de sjalot.
1 Romeinse sla, 2 avocado's
7
Was de Romeinse sla en snijd hem in grote stukken. Voeg de sla toe aan de salade. Snijd de avocado’s in stukjes en voeg toe aan de salade.
200 g blauwe kaas
8
Breek de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe. Sprenkel wat olijfolie over de salade, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
9
Haal de kippenvleugels uit de oven, doe ze in kom en giet de hot sauce erover. Schud de kippenvleugels even zodat de saus overal aankleeft.
10
Leg enkele kippenvleugels op een bord, schep er een lepel salade bij en werk af met de Ranch dressing.