Muffins van vijgen en hazelnoten
Muffins van vijgen en hazelnoten
Muffins van vijgen en hazelnoten
Muffins van vijgen en hazelnoten
Ingrediënten
4 personen
Patisseriebloem
280 g
Cassonade
115 g
Bakpoeder
1 el
Gedroogde vijgen
100 g
Hazelnoten
60
Karnemelk
0,2 l
Zonnebloemolie
0,1 l
Zout
1 snuifje
Bloemsuiker
Eieren
2
Benodigdheden
Papieren cups voor kleine cakes of muffins, bakvorm voor muffins, spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Muffins van vijgen en hazelnoten
280 g patisseriebloem, 115 g Cassonade, 1 el bakpoeder, 100 g gedroogde vijgen, 60 hazelnoten, bloemsuiker
1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Neem de mengkom van je keukenmachine en zeef er de bloem in.
3
Voeg vervolgens de suiker (cassonade) en het bakpoeder toe.
4
Snij de halfdroge vijgen grof. Doe de stukjes vijg in de mengkom.
5
Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp ze in stukjes. Dit mag een onregelmatige mengeling zijn van kleine en grotere stukjes noot. Ook de hazelnoten mogen in de mengkom.
1 snuifje zout
6
Voeg tenslotte een snuif zout toe.
2 eieren, 0,2 l karnemelk, 0,1 l zonnebloemolie
7
Doe de karnemelk in een mengbeker en schenk er de olie bij. Voeg ook de eieren toe en meng alles met een vork.
8
Plaats de mengbeker met alle droge ingrediënten op de keukenmachine. Gebruik bij voorkeur het ‘K’-hulpstuk om alle ingrediënten tot een muffindeeg te mengen. Laat de machine draaien op matige snelheid.
9
Schenk de vochtmengeling bij de droge ingrediênten. Laat de machine een minuut draaien totdat je een egaal deeg krijgt. Verhoog gerust de draaisnelheid een beetje.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
11
Neem ondertussen de bakvorm en plaats er papieren cups in.
12
Schep het muffindeeg in een spuitzak. Knip het topje eraf en vul elk muffinvormpje tot aan de rand.
13
Bak de muffins gedurende 20 minuten in een hete oven van 200°C.
14
Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
bloemsuiker
15
Bepoeder ze met een beetje bloemsuiker. Dat is voor het ‘effect’...
TIPJe kan je eigen muffin samenstellen. Bedenk welke favoriete ingrediënten je in het deeg wil verwerken. Gebruik bij voorkeur geen te vochtige ingrediënten.
Muffins van vijgen en hazelnoten
280 g patisseriebloem, 115 g Cassonade, 1 el bakpoeder, 100 g gedroogde vijgen, 60 hazelnoten, bloemsuiker
1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Neem de mengkom van je keukenmachine en zeef er de bloem in.
3
Voeg vervolgens de suiker (cassonade) en het bakpoeder toe.
4
Snij de halfdroge vijgen grof. Doe de stukjes vijg in de mengkom.
5
Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp ze in stukjes. Dit mag een onregelmatige mengeling zijn van kleine en grotere stukjes noot. Ook de hazelnoten mogen in de mengkom.
1 snuifje zout
6
Voeg tenslotte een snuif zout toe.
2 eieren, 0,2 l karnemelk, 0,1 l zonnebloemolie
7
Doe de karnemelk in een mengbeker en schenk er de olie bij. Voeg ook de eieren toe en meng alles met een vork.
8
Plaats de mengbeker met alle droge ingrediënten op de keukenmachine. Gebruik bij voorkeur het ‘K’-hulpstuk om alle ingrediënten tot een muffindeeg te mengen. Laat de machine draaien op matige snelheid.
9
Schenk de vochtmengeling bij de droge ingrediênten. Laat de machine een minuut draaien totdat je een egaal deeg krijgt. Verhoog gerust de draaisnelheid een beetje.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
11
Neem ondertussen de bakvorm en plaats er papieren cups in.
12
Schep het muffindeeg in een spuitzak. Knip het topje eraf en vul elk muffinvormpje tot aan de rand.
13
Bak de muffins gedurende 20 minuten in een hete oven van 200°C.
14
Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
bloemsuiker
15
Bepoeder ze met een beetje bloemsuiker. Dat is voor het ‘effect’...
TIPJe kan je eigen muffin samenstellen. Bedenk welke favoriete ingrediënten je in het deeg wil verwerken. Gebruik bij voorkeur geen te vochtige ingrediënten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Patisseriebloem
280 g
Cassonade
115 g
Bakpoeder
1 el
Gedroogde vijgen
100 g
Hazelnoten
60
Karnemelk
0,2 l
Zonnebloemolie
0,1 l
Zout
1 snuifje
Bloemsuiker
Eieren
2
Muffins van vijgen en hazelnoten
Een muffin is zo’n typisch Amerikaanse kleine cake. Je kan ze ‘natuur’ maken, of met de meest diverse smaakmakers erin verwerkt. Het is een ideaal gebakje om eens creatief mee te zijn. Jeroen maakt ze met stukjes gedroogde vijgen en hazelnoten. En, wat wordt jouw muffin ‘maison’?Instructies
Muffins van vijgen en hazelnoten
280 g patisseriebloem, 115 g Cassonade, 1 el bakpoeder, 100 g gedroogde vijgen, 60 hazelnoten, bloemsuiker
1
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig.
2
Neem de mengkom van je keukenmachine en zeef er de bloem in.
3
Voeg vervolgens de suiker (cassonade) en het bakpoeder toe.
4
Snij de halfdroge vijgen grof. Doe de stukjes vijg in de mengkom.
5
Doe de hazelnoten in de vijzel en stamp ze in stukjes. Dit mag een onregelmatige mengeling zijn van kleine en grotere stukjes noot. Ook de hazelnoten mogen in de mengkom.
1 snuifje zout
6
Voeg tenslotte een snuif zout toe.
2 eieren, 0,2 l karnemelk, 0,1 l zonnebloemolie
7
Doe de karnemelk in een mengbeker en schenk er de olie bij. Voeg ook de eieren toe en meng alles met een vork.
8
Plaats de mengbeker met alle droge ingrediënten op de keukenmachine. Gebruik bij voorkeur het ‘K’-hulpstuk om alle ingrediënten tot een muffindeeg te mengen. Laat de machine draaien op matige snelheid.
9
Schenk de vochtmengeling bij de droge ingrediênten. Laat de machine een minuut draaien totdat je een egaal deeg krijgt. Verhoog gerust de draaisnelheid een beetje.
10
Verwarm de oven voor op 200°C.
11
Neem ondertussen de bakvorm en plaats er papieren cups in.
12
Schep het muffindeeg in een spuitzak. Knip het topje eraf en vul elk muffinvormpje tot aan de rand.
13
Bak de muffins gedurende 20 minuten in een hete oven van 200°C.
14
Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
bloemsuiker
15
Bepoeder ze met een beetje bloemsuiker. Dat is voor het ‘effect’...
TIPJe kan je eigen muffin samenstellen. Bedenk welke favoriete ingrediënten je in het deeg wil verwerken. Gebruik bij voorkeur geen te vochtige ingrediënten.