Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

30m
15
100%
4.3K
Recepten

Zuurkoolschotel

Stevige winterkost met typische Oostenrijkse zuurkool. Jeroen maakt zijn eigen versie van deze zuurkoolschotel met extra appel en verschillende soorten vlees zoals casselerrib, spiering, gezouten spek en gerookte worst. Een goedgevulde pot die je zo op tafel kan zetten, heerlijk!
Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

30m
15
100%
4.3K
Recepten

Zuurkoolschotel

Stevige winterkost met typische Oostenrijkse zuurkool. Jeroen maakt zijn eigen versie van deze zuurkoolschotel met extra appel en verschillende soorten vlees zoals casselerrib, spiering, gezouten spek en gerookte worst. Een goedgevulde pot die je zo op tafel kan zetten, heerlijk!

Ingrediënten

4 personen
Gezouten spek
200 g
Vegan speklapje
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Smout
1 el
Casselerribben
600 g
Merguezworstjes
4
Spiering
200 g
Ajuinen
2
Zuurkool
1.000 g
Appels
2
Witte wijn
0,2 l
Jeneverbessen
6
Peperbolletjes
Kruidnagels
2
Laurierblaadjes
Aardappelen
1.000 g
Mosterd
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

1 el smout
1
Smelt een flinke eetlepel smout in een grote pot op het vuur.
600 g casselerribben, 200 g Gezouten spek, 4 merguezworstjes, 200 g spiering
2
Haal het zwoerd van het spek en snijd het spek en de spiering in grove stukken. Bak ze samen in de pot. Snijd ook de casselerrib in stukken en laat meebakken. Snijd tenslotte de worsten in stukjes en voeg ze ook toe.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Doe ze bij het vlees in de pot.
1.000 g Zuurkool, 2 appels, 0,2 l witte wijn
4
Schil de appelen en rasp ze in een kom. Roer er de zuurkool onder. Doe het appel-zuurkoolmengsel bij het vlees en giet er de wijn bij.
6 Jeneverbessen, peperbolletjes, 2 kruidnagels, laurierblaadjes
5
Kneus de peperbollen, jeneverbessen en kruidnagel met de vijzel en stop ze samen met enkele laurierblaadjes in een thee-eitje. Leg het ei mee in de pot en laat alles nog even rustig verder garen.
1.000 g aardappelen
6
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
mosterd
7
Serveer de zuurkool met enkele gekookte aardappelen en eventueel een toefje mosterd. Smakelijk!
1
Smelt een flinke eetlepel smout in een grote pot op het vuur.
2
Haal het zwoerd van het spek en snijd het spek en de spiering in grove stukken. Bak ze samen in de pot. Snijd ook de casselerrib in stukken en laat meebakken. Snijd tenslotte de worsten in stukjes en voeg ze ook toe.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

1 el smout
1
Smelt een flinke eetlepel smout in een grote pot op het vuur.
600 g casselerribben, 200 g Gezouten spek, 4 merguezworstjes, 200 g spiering
2
Haal het zwoerd van het spek en snijd het spek en de spiering in grove stukken. Bak ze samen in de pot. Snijd ook de casselerrib in stukken en laat meebakken. Snijd tenslotte de worsten in stukjes en voeg ze ook toe.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Doe ze bij het vlees in de pot.
1.000 g Zuurkool, 2 appels, 0,2 l witte wijn
4
Schil de appelen en rasp ze in een kom. Roer er de zuurkool onder. Doe het appel-zuurkoolmengsel bij het vlees en giet er de wijn bij.
6 Jeneverbessen, peperbolletjes, 2 kruidnagels, laurierblaadjes
5
Kneus de peperbollen, jeneverbessen en kruidnagel met de vijzel en stop ze samen met enkele laurierblaadjes in een thee-eitje. Leg het ei mee in de pot en laat alles nog even rustig verder garen.
1.000 g aardappelen
6
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
mosterd
7
Serveer de zuurkool met enkele gekookte aardappelen en eventueel een toefje mosterd. Smakelijk!
1
Smelt een flinke eetlepel smout in een grote pot op het vuur.
2
Haal het zwoerd van het spek en snijd het spek en de spiering in grove stukken. Bak ze samen in de pot. Snijd ook de casselerrib in stukken en laat meebakken. Snijd tenslotte de worsten in stukjes en voeg ze ook toe.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden