Instructies
4 personen
1 el smout
1
Smelt een flinke eetlepel smout in een grote pot op het vuur.
600 g casselerribben, 200 g Gezouten spek, 4 merguezworstjes, 200 g spiering
2
Haal het zwoerd van het spek en snijd het spek en de spiering in grove stukken. Bak ze samen in de pot. Snijd ook de casselerrib in stukken en laat meebakken. Snijd tenslotte de worsten in stukjes en voeg ze ook toe.
2 ajuinen
3
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Doe ze bij het vlees in de pot.
1.000 g Zuurkool, 2 appels, 0,2 l witte wijn
4
Schil de appelen en rasp ze in een kom. Roer er de zuurkool onder. Doe het appel-zuurkoolmengsel bij het vlees en giet er de wijn bij.
6 Jeneverbessen, peperbolletjes, 2 kruidnagels, laurierblaadjes
5
Kneus de peperbollen, jeneverbessen en kruidnagel met de vijzel en stop ze samen met enkele laurierblaadjes in een thee-eitje. Leg het ei mee in de pot en laat alles nog even rustig verder garen.
1.000 g aardappelen
6
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
mosterd
7