Duif Clamart met Gandaham
Duif Clamart met Gandaham
Op het karkas gebraden duif met erwtjes, kropsla en reepjes Gandaham, geserveerd met een saus met cognac en gevogeltefond en gebakken pommes château.
Duif Clamart met Gandaham
Duif Clamart met Gandaham
Op het karkas gebraden duif met erwtjes, kropsla en reepjes Gandaham, geserveerd met een saus met cognac en gevogeltefond en gebakken pommes château.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Ganda HamGandaham
100 g
Duifjes
2
Karkas van een duif
1
De vleugelpunten, lever, maag en hart
Ganzenvet
2 el
Tijm en rozemarijn
Laurier
Ui
1
Look
1 teentje
Zwarte peperbollen
4
Cognac
1 dl
Rode porto
1 dl
Bruine gevogeltefond
2 dl
Boter
50 g
Vastkokende aardappelen
800 g
Verse erwten
400 g
Sjalotten
1
Dragon
Kropslahet binnenste
1
Peper
Zout
Nootmuskaat
Voor de aardappelen
800 g Vastkokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen tot kasteelaardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af.
Voor de duif en de saus
3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 duifjes, De vleugelpunten, lever, maag en hart
4
Snijd de vleugelpunten van de duif. Haal de ingewanden eruit en hou maag, lever en hart apart. Snijd het maagje open en haal de inhoud eruit.
peper, zout, 2 el ganzenvet
5
Kruid de duif binnenin en vanbuiten met peper en zout. Bind ze op met keukentouw en kleur ze rondomrond aan in het ganzenvet.
tijm en rozemarijn
6
Voeg de tijm en rozemarijn toe. Schep af en toe wat van het braadvet over de duif.
7
Schuif de duif daarna 10 minuten in de oven.
1 karkas van een duif
8
Bak het karkas aan in wat ganzenvet.
tijm en rozemarijn, 1 ui, 1 teentje Look, laurier
9
Snijd de ui en look grof. Voeg ze toe, samen met de tijm, rozemarijn en laurier.
4 Zwarte peperbollen
10
Voeg de ingewanden, vleugelpunten en peperbollen toe. Laat alles goed bakken.
1 dl Cognac, 1 dl rode porto, 2 dl bruine gevogeltefond
11
Voeg de cognac toe en flambeer. Blus met de rode porto, laat de alcohol wegkoken en blus dan met de gevogeltefond.
12
Breng de saus aan de kook en laat ze voor de helft inkoken.
13
Haal de duif na 10 minuten uit de oven. Schep er wat braadjus over, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
14
Zeef de saus en laat ze weer even inkoken.
Voor de erwtjes
1 Sjalotten
15
Snipper de sjalot in ringen. Stoof ze aan in wat boter.
100 g Ganda Ham, 400 g verse erwten
16
Snijd de ham in reepjes en voeg ze toe. Laat even stoven en doe er de erwtjes bij.
50 g boter
17
Voeg een klontje boter toe.
1 kropsla (het binnenste), dragon
18
Kuis de sla. Snijd de bladeren grof en snipper de dragon fijn.
Om af te werken
19
Bak de aardappelen in dezelfde pan als die waar de duif in gebakken is. Kruid met peper en zout.
20
Snijd de bouten en de borsten van de duif.
peper, zout, nootmuskaat
21
Roer de sla en de dragon onder de warme erwtjes. Breng alles op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
22
Schep wat gebakken aardappelen en wat erwtjes met sla op een bord. Leg er een borst en bout van de duif bij.
23
Roer de boter door de saus. Lepel wat saus over de duif.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de aardappelen
800 g Vastkokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen tot kasteelaardappelen. Kook ze gaar in gezouten water.
2
Giet de aardappelen af.
Voor de duif en de saus
3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 duifjes, De vleugelpunten, lever, maag en hart
4
Snijd de vleugelpunten van de duif. Haal de ingewanden eruit en hou maag, lever en hart apart. Snijd het maagje open en haal de inhoud eruit.
peper, zout, 2 el ganzenvet
5
Kruid de duif binnenin en vanbuiten met peper en zout. Bind ze op met keukentouw en kleur ze rondomrond aan in het ganzenvet.
tijm en rozemarijn
6
Voeg de tijm en rozemarijn toe. Schep af en toe wat van het braadvet over de duif.
7
Schuif de duif daarna 10 minuten in de oven.
1 karkas van een duif
8
Bak het karkas aan in wat ganzenvet.
tijm en rozemarijn, 1 ui, 1 teentje Look, laurier
9
Snijd de ui en look grof. Voeg ze toe, samen met de tijm, rozemarijn en laurier.
4 Zwarte peperbollen
10
Voeg de ingewanden, vleugelpunten en peperbollen toe. Laat alles goed bakken.
1 dl Cognac, 1 dl rode porto, 2 dl bruine gevogeltefond
11
Voeg de cognac toe en flambeer. Blus met de rode porto, laat de alcohol wegkoken en blus dan met de gevogeltefond.
12
Breng de saus aan de kook en laat ze voor de helft inkoken.
13
Haal de duif na 10 minuten uit de oven. Schep er wat braadjus over, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
14
Zeef de saus en laat ze weer even inkoken.
Voor de erwtjes
1 Sjalotten
15
Snipper de sjalot in ringen. Stoof ze aan in wat boter.
100 g Ganda Ham, 400 g verse erwten
16
Snijd de ham in reepjes en voeg ze toe. Laat even stoven en doe er de erwtjes bij.
50 g boter
17
Voeg een klontje boter toe.
1 kropsla (het binnenste), dragon
18
Kuis de sla. Snijd de bladeren grof en snipper de dragon fijn.
Om af te werken
19
Bak de aardappelen in dezelfde pan als die waar de duif in gebakken is. Kruid met peper en zout.
20
Snijd de bouten en de borsten van de duif.
peper, zout, nootmuskaat
21
Roer de sla en de dragon onder de warme erwtjes. Breng alles op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
22
Schep wat gebakken aardappelen en wat erwtjes met sla op een bord. Leg er een borst en bout van de duif bij.
23
Roer de boter door de saus. Lepel wat saus over de duif.