dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen (thumbnail)Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

30m
16
-
2.3K
Recepten

Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

Tussen het schilderen door genieten Inge en Philippe vooral van elkaar en van lekker eten. Jeroen maakt voor hen een taartje met een mousse van witte chocolade en een verse abrikozencompote. Meer dan een blaadje verse munt als afwerking heeft dit zalig zomers dessert niet nodig.
Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen (thumbnail)Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

30m
16
-
2.3K
Recepten

Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

Tussen het schilderen door genieten Inge en Philippe vooral van elkaar en van lekker eten. Jeroen maakt voor hen een taartje met een mousse van witte chocolade en een verse abrikozencompote. Meer dan een blaadje verse munt als afwerking heeft dit zalig zomers dessert niet nodig.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Chocolate chip cookies
150 g
Boter
80 g
Zout
Witte chocolade
200 g
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Gelatine
1 blaadje
Eieren
3
Room
165 ml
Abrikozen
400 g
Water
0,5 l
Kristalsuiker
150 g
Vanillestokje
1
Citroenverbena
Limoenen
0,5
Munt

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

150 g chocolate chip cookies, 80 g boter, zout
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Verbrokkel ondertussen de koekjes in een kom. Meng de koekjes en de gesmolten boter met een snuifje zout onder elkaar in de keukenmachine.
2
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en plaats de ijzeren ringen in een andere bakvorm. Verdeel het koekjesbeslag over de bodem van de verschillende taartvormen. Duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
3
Breek de chocolade in een kom en laat ze au bain-marie smelten. Giet er een scheutje melk en een scheutje abrikozenlikeur of Grand Marnier bij.
1 blaadje gelatine
4
Week de gelatine enkele minuten in koud water. Knijp ze daarna uit en los ze op in de warme chocoladesaus.
3 eieren
5
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de witte chocolade.
165 ml Room
6
Klop de slagroom tot yoghurtdikte in de keukenmachine en spatel ze onder het chocolademengsel. Stort de mousse in de taartvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
400 g abrikozen
7
Snijd intussen de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,5 l Water, 150 g kristalsuiker
8
Breng het water samen met de suiker aan de kook op een zacht vuurtje.
1 vanillestokje, citroenverbena, 0,5 limoenen
9
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg ze samen met de peul, de citroenverbena en het limoensap toe aan het suikerwater.
10
Voeg de stukjes abrikoos toe en laat alles een vijftal minuten sudderen. Zorg ervoor dat de abrikozen niet helemaal platkoken. Laat de abrikozencompote afkoelen.
11
Haal de opgesteven chocolademoussetaart(jes) uit de koelkast. Dip een mes in heet water en snijd ermee langs de binnenste rand van de taartvorm. Zo zal je de mousse makkelijker uit de vorm kunnen halen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Munt
12
Schep de blokjes abrikoos op de taart(jes) met chocolademousse en werk af met een blaadje munt.
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Verbrokkel ondertussen de koekjes in een kom. Meng de koekjes en de gesmolten boter met een snuifje zout onder elkaar in de keukenmachine.
2
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en plaats de ijzeren ringen in een andere bakvorm. Verdeel het koekjesbeslag over de bodem van de verschillende taartvormen. Duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Instructies

150 g chocolate chip cookies, 80 g boter, zout
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Verbrokkel ondertussen de koekjes in een kom. Meng de koekjes en de gesmolten boter met een snuifje zout onder elkaar in de keukenmachine.
2
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en plaats de ijzeren ringen in een andere bakvorm. Verdeel het koekjesbeslag over de bodem van de verschillende taartvormen. Duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
3
Breek de chocolade in een kom en laat ze au bain-marie smelten. Giet er een scheutje melk en een scheutje abrikozenlikeur of Grand Marnier bij.
1 blaadje gelatine
4
Week de gelatine enkele minuten in koud water. Knijp ze daarna uit en los ze op in de warme chocoladesaus.
3 eieren
5
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de witte chocolade.
165 ml Room
6
Klop de slagroom tot yoghurtdikte in de keukenmachine en spatel ze onder het chocolademengsel. Stort de mousse in de taartvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
400 g abrikozen
7
Snijd intussen de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,5 l Water, 150 g kristalsuiker
8
Breng het water samen met de suiker aan de kook op een zacht vuurtje.
1 vanillestokje, citroenverbena, 0,5 limoenen
9
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg ze samen met de peul, de citroenverbena en het limoensap toe aan het suikerwater.
10
Voeg de stukjes abrikoos toe en laat alles een vijftal minuten sudderen. Zorg ervoor dat de abrikozen niet helemaal platkoken. Laat de abrikozencompote afkoelen.
11
Haal de opgesteven chocolademoussetaart(jes) uit de koelkast. Dip een mes in heet water en snijd ermee langs de binnenste rand van de taartvorm. Zo zal je de mousse makkelijker uit de vorm kunnen halen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Munt
12
Schep de blokjes abrikoos op de taart(jes) met chocolademousse en werk af met een blaadje munt.
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Verbrokkel ondertussen de koekjes in een kom. Meng de koekjes en de gesmolten boter met een snuifje zout onder elkaar in de keukenmachine.
2
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en plaats de ijzeren ringen in een andere bakvorm. Verdeel het koekjesbeslag over de bodem van de verschillende taartvormen. Duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen (thumbnail)Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen
4 personen
30m
Ingrediënten
Chocolate chip cookies
150 g
Boter
80 g
Zout
Witte chocolade
200 g
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Gelatine
1 blaadje
Eieren
3
Room
165 ml
Abrikozen
400 g
Water
0,5 l
Kristalsuiker
150 g
Vanillestokje
1
Citroenverbena
Limoenen
0,5
Munt

Witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen

Tussen het schilderen door genieten Inge en Philippe vooral van elkaar en van lekker eten. Jeroen maakt voor hen een taartje met een mousse van witte chocolade en een verse abrikozencompote. Meer dan een blaadje verse munt als afwerking heeft dit zalig zomers dessert niet nodig.
Instructies
150 g chocolate chip cookies, 80 g boter, zout
1
Smelt de boter in een steelpannetje. Verbrokkel ondertussen de koekjes in een kom. Meng de koekjes en de gesmolten boter met een snuifje zout onder elkaar in de keukenmachine.
2
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en plaats de ijzeren ringen in een andere bakvorm. Verdeel het koekjesbeslag over de bodem van de verschillende taartvormen. Duw goed aan en laat opstijven in de koelkast.
200 g witte chocolade, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
3
Breek de chocolade in een kom en laat ze au bain-marie smelten. Giet er een scheutje melk en een scheutje abrikozenlikeur of Grand Marnier bij.
1 blaadje gelatine
4
Week de gelatine enkele minuten in koud water. Knijp ze daarna uit en los ze op in de warme chocoladesaus.
3 eieren
5
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de witte chocolade.
165 ml Room
6
Klop de slagroom tot yoghurtdikte in de keukenmachine en spatel ze onder het chocolademengsel. Stort de mousse in de taartvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
400 g abrikozen
7
Snijd intussen de abrikozen in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
0,5 l Water, 150 g kristalsuiker
8
Breng het water samen met de suiker aan de kook op een zacht vuurtje.
1 vanillestokje, citroenverbena, 0,5 limoenen
9
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg ze samen met de peul, de citroenverbena en het limoensap toe aan het suikerwater.
10
Voeg de stukjes abrikoos toe en laat alles een vijftal minuten sudderen. Zorg ervoor dat de abrikozen niet helemaal platkoken. Laat de abrikozencompote afkoelen.
11
Haal de opgesteven chocolademoussetaart(jes) uit de koelkast. Dip een mes in heet water en snijd ermee langs de binnenste rand van de taartvorm. Zo zal je de mousse makkelijker uit de vorm kunnen halen.
Munt
12
Schep de blokjes abrikoos op de taart(jes) met chocolademousse en werk af met een blaadje munt.