Varkenskotelet met gebakken wortel, verse augurk en picklessaus
Varkenskotelet met gebakken wortel, verse augurk en picklessaus
Varkenskotelet met gebakken wortel, verse augurk en picklessaus
Varkenskotelet met gebakken wortel, verse augurk en picklessaus
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
800 g
Wortel
1 bosje
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadje
1
Augurken
200 g
Picklessaus
3 el
Witte wijn
0,2 l
Varkenskoteletten
4
Bruine fond
0,2 l
Room
0,1 l
Rozemarijn
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
2
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd de wortelen in schuine stukken en kook ze kort mee met de krieltjes.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, 1 laurierblaadje
3
Snijd de sjalot in fijne halve maantjes. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalot erin aan samen met een geplet teentje look. Voor de kruiding snipper je wat tijm fijn en voeg je nog een laurierblaadje toe.
200 g augurken
4
Spoel de augurken, snijd ze in de lengte in twee en gril ze op de grillpan. Houd ze nadien even apart.
3 el Picklessaus, 0,2 l witte wijn
5
Voeg de pickles toe aan de sjalot, gevolgd door de witte wijn en breng de saus aan de kook.
4 varkenskoteletten
6
Kruid het vlees met peper en zout. Gril het vlees aan beide kanten in de grillpan.
0,2 l bruine fond, 0,1 l Room
7
Voeg de bruine fond en de room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat de saus nog even inkoken.
rozemarijn
8
Giet de aardappelen en de wortel af. Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Bak de wortelen en de aardappelen in de pan, kruid ze met peper en zout en voeg er wat rozemarijn aan toe.
1 teentje Look
9
Plet het tweede teentje look en voeg dat toe aan de wortelen en de aardappelen. Snijd de gegrilde augurken in stukken en meng ze onder de aardappelen en de wortel.
10
Schep een lepel gebakken groenten op een bord. Snijd het vlees in reepjes en schil ze tussen de groenten. Werk af met de saus van pickles.
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
2
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd de wortelen in schuine stukken en kook ze kort mee met de krieltjes.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, 1 laurierblaadje
3
Snijd de sjalot in fijne halve maantjes. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalot erin aan samen met een geplet teentje look. Voor de kruiding snipper je wat tijm fijn en voeg je nog een laurierblaadje toe.
200 g augurken
4
Spoel de augurken, snijd ze in de lengte in twee en gril ze op de grillpan. Houd ze nadien even apart.
3 el Picklessaus, 0,2 l witte wijn
5
Voeg de pickles toe aan de sjalot, gevolgd door de witte wijn en breng de saus aan de kook.
4 varkenskoteletten
6
Kruid het vlees met peper en zout. Gril het vlees aan beide kanten in de grillpan.
0,2 l bruine fond, 0,1 l Room
7
Voeg de bruine fond en de room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat de saus nog even inkoken.
rozemarijn
8
Giet de aardappelen en de wortel af. Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Bak de wortelen en de aardappelen in de pan, kruid ze met peper en zout en voeg er wat rozemarijn aan toe.
1 teentje Look
9
Plet het tweede teentje look en voeg dat toe aan de wortelen en de aardappelen. Snijd de gegrilde augurken in stukken en meng ze onder de aardappelen en de wortel.
10
Schep een lepel gebakken groenten op een bord. Snijd het vlees in reepjes en schil ze tussen de groenten. Werk af met de saus van pickles.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Wortel
1 bosje
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Tijm
Laurierblaadje
1
Augurken
200 g
Picklessaus
3 el
Witte wijn
0,2 l
Varkenskoteletten
4
Bruine fond
0,2 l
Room
0,1 l
Rozemarijn
Varkenskotelet met gebakken wortel, verse augurk en picklessaus
Een stevig bord Dagelijkse kost boordevol groenten, gegrild vlees en een zalige saus op basis van pickles. Dit is een pure maaltijd die iedereen zal weten te smaken.Instructies
800 g krielaardappelen
1
Spoel de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.
1 bosje Wortel
2
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig onder koud water. Snijd de wortelen in schuine stukken en kook ze kort mee met de krieltjes.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, tijm, 1 laurierblaadje
3
Snijd de sjalot in fijne halve maantjes. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de sjalot erin aan samen met een geplet teentje look. Voor de kruiding snipper je wat tijm fijn en voeg je nog een laurierblaadje toe.
200 g augurken
4
Spoel de augurken, snijd ze in de lengte in twee en gril ze op de grillpan. Houd ze nadien even apart.
3 el Picklessaus, 0,2 l witte wijn
5
Voeg de pickles toe aan de sjalot, gevolgd door de witte wijn en breng de saus aan de kook.
4 varkenskoteletten
6
Kruid het vlees met peper en zout. Gril het vlees aan beide kanten in de grillpan.
0,2 l bruine fond, 0,1 l Room
7
Voeg de bruine fond en de room toe aan de saus, kruid met peper en zout en laat de saus nog even inkoken.
rozemarijn
8
Giet de aardappelen en de wortel af. Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Bak de wortelen en de aardappelen in de pan, kruid ze met peper en zout en voeg er wat rozemarijn aan toe.
1 teentje Look
9
Plet het tweede teentje look en voeg dat toe aan de wortelen en de aardappelen. Snijd de gegrilde augurken in stukken en meng ze onder de aardappelen en de wortel.
10
Schep een lepel gebakken groenten op een bord. Snijd het vlees in reepjes en schil ze tussen de groenten. Werk af met de saus van pickles.