Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Ingrediënten
4 personen
Filodeeg
1 pakje
Sjalotten
0,5
Rode wijnazijn
1 een flinke scheut
Geitenkaas
200 g
Gedroogde vijgen
100 g
Notenmix
50 g
Eierdooier
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte sesamzaadjes
1 el
Tuinkers
0,5 bakje
Maanzaad
1 el
Benodigdheden
Blender, papieren cakevormpje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 pakje filodeeg
1
Ontdooi het filodeeg tijdig.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd in halve ringen en laat marineren in een kommetje met rode wijnazijn.
200 g geitenkaas, 100 g gedroogde vijgen, 50 g notenmix
3
Mix de gedroogde vijgen en de notenmix kort in de blender. Doe de mengeling in een kom en brokkel er de verse geitenkaas bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 eierdooier
4
Leg een vel filodeeg open op je werkvlak en snijd het vel in twee. Kluts de dooier met een scheutje water. Leg een hoopje van de vulling aan de onderkant van het vel, strijk de rest van het vel in met het eimengsel en wikkel het geheel tot een soort loempia.
1 scheutje olijfolie
5
Bak de pakketjes goudbruin in een flinke scheut hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de gemarineerde sjalot.
1 el witte sesamzaadjes, 0,5 bakje tuinkers, 1 el maanzaad
6
Rol van de rest van de geitenkaas balletjes. Meng de sesamzaadjes met het maanzaad in een kommetje. Haal de balletjes door de mengeling en serveer ze in een papieren cakevormpje met de gemarineerde sjalot en wat tuinkers.
1 pakje filodeeg
1
Ontdooi het filodeeg tijdig.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd in halve ringen en laat marineren in een kommetje met rode wijnazijn.
200 g geitenkaas, 100 g gedroogde vijgen, 50 g notenmix
3
Mix de gedroogde vijgen en de notenmix kort in de blender. Doe de mengeling in een kom en brokkel er de verse geitenkaas bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 eierdooier
4
Leg een vel filodeeg open op je werkvlak en snijd het vel in twee. Kluts de dooier met een scheutje water. Leg een hoopje van de vulling aan de onderkant van het vel, strijk de rest van het vel in met het eimengsel en wikkel het geheel tot een soort loempia.
1 scheutje olijfolie
5
Bak de pakketjes goudbruin in een flinke scheut hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de gemarineerde sjalot.
1 el witte sesamzaadjes, 0,5 bakje tuinkers, 1 el maanzaad
6
Rol van de rest van de geitenkaas balletjes. Meng de sesamzaadjes met het maanzaad in een kommetje. Haal de balletjes door de mengeling en serveer ze in een papieren cakevormpje met de gemarineerde sjalot en wat tuinkers.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Filodeeg
1 pakje
Sjalotten
0,5
Rode wijnazijn
1 een flinke scheut
Geitenkaas
200 g
Gedroogde vijgen
100 g
Notenmix
50 g
Eierdooier
1
Olijfolie
1 scheutje
Witte sesamzaadjes
1 el
Tuinkers
0,5 bakje
Maanzaad
1 el
Filodeegpakketjes met geitenkaas en vijgen
Filodeegpakketjes met een vulling van zachte geitenkaas en gedroogde vijgen. Dit hapje maakt deel uit van het aperitieftrio van het Nationale Kerstmenu 2023. Ontdek de twee andere feestelijke hapjes ook: krabsla met avocado-komkommercoulis en gegratineerde mosselen met pastis.Instructies
1 pakje filodeeg
1
Ontdooi het filodeeg tijdig.
0,5 Sjalotten, 1 een flinke scheut Rode wijnazijn
2
Pel de sjalot, snijd in halve ringen en laat marineren in een kommetje met rode wijnazijn.
200 g geitenkaas, 100 g gedroogde vijgen, 50 g notenmix
3
Mix de gedroogde vijgen en de notenmix kort in de blender. Doe de mengeling in een kom en brokkel er de verse geitenkaas bij.
1 eierdooier
4
Leg een vel filodeeg open op je werkvlak en snijd het vel in twee. Kluts de dooier met een scheutje water. Leg een hoopje van de vulling aan de onderkant van het vel, strijk de rest van het vel in met het eimengsel en wikkel het geheel tot een soort loempia.
1 scheutje olijfolie
5
Bak de pakketjes goudbruin in een flinke scheut hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de gemarineerde sjalot.
1 el witte sesamzaadjes, 0,5 bakje tuinkers, 1 el maanzaad
6
Rol van de rest van de geitenkaas balletjes. Meng de sesamzaadjes met het maanzaad in een kommetje. Haal de balletjes door de mengeling en serveer ze in een papieren cakevormpje met de gemarineerde sjalot en wat tuinkers.