Sneeuwster biscuit
Sneeuwster biscuit
Sneeuwster biscuit
Sneeuwster biscuit
Ingrediënten
4 personen
Boter
20 g
Witte suiker
200 g
Eieren
5
Amandelextract
1 dopje
Bakpoeder
1 tl
Zelfrijzende bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Room
2 dl
Poedersuiker
50 g
Mascarpone
125 g
Vanillestokje
1
Advocaat
130 g
Witte chocoladeschilfers
50 g
Benodigdheden
Bakvorm 18 cm o, keukenmachine, weegschaal, zeef, spatel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
20 g boter
2
Smelt de boter in een pannetje.
200 g witte suiker, 5 eieren
3
Klop de eieren en suiker los in een mengkom.
1 dopje amandelextract
4
Voeg de gesmolten boter en het amandelextract toe.
1 tl bakpoeder, 200 g Zelfrijzende bloem, 1 snuifje zout
5
Boter een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Zeef de bloem en het bakpoeder in delen bij het beslag en spatel het met een snuif zout eronder. Stort het beslag in de vorm en bak de biscuit 40 minuten in de voorverwarmde oven.
2 dl Room, 50 g poedersuiker, 125 g mascarpone, 1 vanillestokje
6
Klop intussen de room met de poedersuiker half op. Roer de mascarpone los met de zaadjes van een vanillestokje. Spatel de room onder de mascarpone.
7
Haal de biscuit uit de oven en ontvorm. Snijd hem horizontaal in twee gelijke helften. Snijd de bovenste helft in de vorm van een ster in (zie video). Laat de biscuit even afkoelen.
130 g advocaat
8
Smeer een deel van de mascarponeroom op de onderste helft van de biscuit. Meng de rest van de mascarponeroom met de advocaat en schep dit mengsel in het midden van de taart. Strijk het van binnenuit naar de randen toe.
50 g witte chocoladeschilfers
9
Leg een hoopje chocoladeschilfers in het midden van de taart en leg het bovenste gedeelte van de biscuit erop zodat de insnijdingen mooi open plooien in het midden.
10
Bestrooi de biscuit met flink wat poedersuiker.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
20 g boter
2
Smelt de boter in een pannetje.
200 g witte suiker, 5 eieren
3
Klop de eieren en suiker los in een mengkom.
1 dopje amandelextract
4
Voeg de gesmolten boter en het amandelextract toe.
1 tl bakpoeder, 200 g Zelfrijzende bloem, 1 snuifje zout
5
Boter een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Zeef de bloem en het bakpoeder in delen bij het beslag en spatel het met een snuif zout eronder. Stort het beslag in de vorm en bak de biscuit 40 minuten in de voorverwarmde oven.
2 dl Room, 50 g poedersuiker, 125 g mascarpone, 1 vanillestokje
6
Klop intussen de room met de poedersuiker half op. Roer de mascarpone los met de zaadjes van een vanillestokje. Spatel de room onder de mascarpone.
7
Haal de biscuit uit de oven en ontvorm. Snijd hem horizontaal in twee gelijke helften. Snijd de bovenste helft in de vorm van een ster in (zie video). Laat de biscuit even afkoelen.
130 g advocaat
8
Smeer een deel van de mascarponeroom op de onderste helft van de biscuit. Meng de rest van de mascarponeroom met de advocaat en schep dit mengsel in het midden van de taart. Strijk het van binnenuit naar de randen toe.
50 g witte chocoladeschilfers
9
Leg een hoopje chocoladeschilfers in het midden van de taart en leg het bovenste gedeelte van de biscuit erop zodat de insnijdingen mooi open plooien in het midden.
10
Bestrooi de biscuit met flink wat poedersuiker.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Boter
20 g
Witte suiker
200 g
Eieren
5
Amandelextract
1 dopje
Bakpoeder
1 tl
Zelfrijzende bloem
200 g
Zout
1 snuifje
Room
2 dl
Poedersuiker
50 g
Mascarpone
125 g
Vanillestokje
1
Advocaat
130 g
Witte chocoladeschilfers
50 g
Sneeuwster biscuit
Een eenvoudige maar fantastische taart die er ook nog eens prachtig uitziet. Het begint met een luchtige biscuit die verder wordt gepimpt met advocaat, slagroom en witte chocolade. Het resultaat is een rijkelijk gevulde en poederwitte sneeuwster taart. Hiermee krijg je iedereen aan het zingen!Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
20 g boter
2
Smelt de boter in een pannetje.
200 g witte suiker, 5 eieren
3
Klop de eieren en suiker los in een mengkom.
1 dopje amandelextract
4
Voeg de gesmolten boter en het amandelextract toe.
1 tl bakpoeder, 200 g Zelfrijzende bloem, 1 snuifje zout
5
Boter een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Zeef de bloem en het bakpoeder in delen bij het beslag en spatel het met een snuif zout eronder. Stort het beslag in de vorm en bak de biscuit 40 minuten in de voorverwarmde oven.
2 dl Room, 50 g poedersuiker, 125 g mascarpone, 1 vanillestokje
6
Klop intussen de room met de poedersuiker half op. Roer de mascarpone los met de zaadjes van een vanillestokje. Spatel de room onder de mascarpone.
7
Haal de biscuit uit de oven en ontvorm. Snijd hem horizontaal in twee gelijke helften. Snijd de bovenste helft in de vorm van een ster in (zie video). Laat de biscuit even afkoelen.
130 g advocaat
8
Smeer een deel van de mascarponeroom op de onderste helft van de biscuit. Meng de rest van de mascarponeroom met de advocaat en schep dit mengsel in het midden van de taart. Strijk het van binnenuit naar de randen toe.
50 g witte chocoladeschilfers
9
Leg een hoopje chocoladeschilfers in het midden van de taart en leg het bovenste gedeelte van de biscuit erop zodat de insnijdingen mooi open plooien in het midden.
10
Bestrooi de biscuit met flink wat poedersuiker.