Komkommersoep met gerookte heilbot op toast
Komkommersoep met gerookte heilbot op toast
Komkommersoep met gerookte heilbot op toast
Komkommersoep met gerookte heilbot op toast
Ingrediënten
4 personen
Komkommers
3
Prei
1
Groene selder
4 stengel
Aardappelen
3
Uien
2
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Groentebouillon
3 l
Limoenblaadjes
2
Currypasta
1 el
Wasabi-pasta
Boter
Zout
Cottage cheese
300 g
Gerookte heilbot
200 g
Stokbroden
0,5
Honing
1 tl
Limoenen
0,33
Zure room
4 el
Dille
Olijfolie
Peper
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.
De komkommersoep
3 komkommers, 1 prei, 4 stengel groene selder, 3 aardappelen, 2 uien, 3 teentjes Look, 30 g gember, 3 l groentebouillon, 2 limoenblaadjes, 1 el currypasta, Wasabi-pasta, boter, zout
2
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in stukken. Schil en snipper de gember. Haal het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
3
Smelt een klont boter in een soepketel. Stoof de uien en voeg er look, gember, prei en selder aan toe.
4
Snijd twee komkommers in stukken en doe ze bij de groenten.
5
Snijd de derde komkommer in de lengte in dunne plakken rond de zaadjes. Doe de zaadjes bij de soep. Snijd de plakken komkommer in fijne julienne en houd apart.
6
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze bij de groenten.
7
Giet de warme bouillon op de groenten en doe er de limoenblaadjes en het currypoeder bij. Breng aan de kook.
8
Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel op de ketel garen.
9
Vis de limoenblaadjes uit de ketel en mix de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout en wasabipasta.
10
Doe de apart gehouden komkommerjulienne bij de soep.
Garnituur
300 g cottage cheese, 200 g gerookte heilbot, 0,5 stokbroden, 1 tl honing, 0,33 limoenen, 4 el Zure room, dille, olijfolie, peper, zout
11
Verwarm de ovengrill voor tot 180 °C.
12
Snijd het stokbrood in de lengte open en snijd of breek het in stukken. Besprenkel het brood met olijfolie en rooster het goudbruin onder de ovengrill.
13
Meng de cottage cheese met mierikswortel, honing en een kneepje limoensap. Snipper de dille fijn en meng hem door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en zout.
14
Beleg de toastjes met cottage cheese en een stukje gerookte heilbot.
Afwerken en serveren
15
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een lepel zure room en een likje olijfolie.
16
Geef er toast met cottage cheese en heilbot bij.
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.
De komkommersoep
3 komkommers, 1 prei, 4 stengel groene selder, 3 aardappelen, 2 uien, 3 teentjes Look, 30 g gember, 3 l groentebouillon, 2 limoenblaadjes, 1 el currypasta, Wasabi-pasta, boter, zout
2
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in stukken. Schil en snipper de gember. Haal het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
3
Smelt een klont boter in een soepketel. Stoof de uien en voeg er look, gember, prei en selder aan toe.
4
Snijd twee komkommers in stukken en doe ze bij de groenten.
5
Snijd de derde komkommer in de lengte in dunne plakken rond de zaadjes. Doe de zaadjes bij de soep. Snijd de plakken komkommer in fijne julienne en houd apart.
6
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze bij de groenten.
7
Giet de warme bouillon op de groenten en doe er de limoenblaadjes en het currypoeder bij. Breng aan de kook.
8
Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel op de ketel garen.
9
Vis de limoenblaadjes uit de ketel en mix de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout en wasabipasta.
10
Doe de apart gehouden komkommerjulienne bij de soep.
Garnituur
300 g cottage cheese, 200 g gerookte heilbot, 0,5 stokbroden, 1 tl honing, 0,33 limoenen, 4 el Zure room, dille, olijfolie, peper, zout
11
Verwarm de ovengrill voor tot 180 °C.
12
Snijd het stokbrood in de lengte open en snijd of breek het in stukken. Besprenkel het brood met olijfolie en rooster het goudbruin onder de ovengrill.
13
Meng de cottage cheese met mierikswortel, honing en een kneepje limoensap. Snipper de dille fijn en meng hem door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en zout.
14
Beleg de toastjes met cottage cheese en een stukje gerookte heilbot.
Afwerken en serveren
15
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een lepel zure room en een likje olijfolie.
16
Geef er toast met cottage cheese en heilbot bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Komkommers
3
Prei
1
Groene selder
4 stengel
Aardappelen
3
Uien
2
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Groentebouillon
3 l
Limoenblaadjes
2
Currypasta
1 el
Wasabi-pasta
Boter
Zout
Cottage cheese
300 g
Gerookte heilbot
200 g
Stokbroden
0,5
Honing
1 tl
Limoenen
0,33
Zure room
4 el
Dille
Olijfolie
Peper
Komkommersoep met gerookte heilbot op toast
Komkommer wordt meestal in allerlei salades gebruikt, maar de groente leent zich ook uitstekend voor een frisse soep met oosterse smaken. Als garnituur maakt Jeroen er verse toast bij met gerookte heilbot en pittige cottage cheese.Instructies
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 3 l groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse groentebouillon maken.
De komkommersoep
3 komkommers, 1 prei, 4 stengel groene selder, 3 aardappelen, 2 uien, 3 teentjes Look, 30 g gember, 3 l groentebouillon, 2 limoenblaadjes, 1 el currypasta, Wasabi-pasta, boter, zout
2
Pel de uien en de knoflook en snijd ze in stukken. Schil en snipper de gember. Haal het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Spoel de selder en snijd de stengels in stukken.
3
Smelt een klont boter in een soepketel. Stoof de uien en voeg er look, gember, prei en selder aan toe.
4
Snijd twee komkommers in stukken en doe ze bij de groenten.
5
Snijd de derde komkommer in de lengte in dunne plakken rond de zaadjes. Doe de zaadjes bij de soep. Snijd de plakken komkommer in fijne julienne en houd apart.
6
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze bij de groenten.
7
Giet de warme bouillon op de groenten en doe er de limoenblaadjes en het currypoeder bij. Breng aan de kook.
8
Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel op de ketel garen.
9
Vis de limoenblaadjes uit de ketel en mix de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout en wasabipasta.
10
Doe de apart gehouden komkommerjulienne bij de soep.
Garnituur
300 g cottage cheese, 200 g gerookte heilbot, 0,5 stokbroden, 1 tl honing, 0,33 limoenen, 4 el Zure room, dille, olijfolie, peper, zout
11
Verwarm de ovengrill voor tot 180 °C.
12
Snijd het stokbrood in de lengte open en snijd of breek het in stukken. Besprenkel het brood met olijfolie en rooster het goudbruin onder de ovengrill.
13
Meng de cottage cheese met mierikswortel, honing en een kneepje limoensap. Snipper de dille fijn en meng hem door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en zout.
14
Beleg de toastjes met cottage cheese en een stukje gerookte heilbot.
Afwerken en serveren
15
Schep de soep in borden of kommen. Werk af met een lepel zure room en een likje olijfolie.
16
Geef er toast met cottage cheese en heilbot bij.