Noedels met groenten
Noedels met groenten
Noedels met groenten
Noedels met groenten
Ingrediënten
4 personen
Bicarbonaat
1 snuifje
Bimi
6 stronken
Sugar snaps
200 g
Babymaïs
125 g
Oesterzwammen
400 g
Ajuin
1
Arachideolie
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Rijstnoedels
500 g
Sojascheuten
150 g
Groentebouillon
0,2 l
Oestersaus
2 el
Sojasaus
2 el
Sesamolie
2 tl
Maïzena
2 el
Koriander
Krokante uitjes
handvol
Sesamzaadjes
1 el
Benodigdheden
Een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng in een kookpot water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
6 stronken Bimi, 200 g Sugar snaps
2
Maak de bimi schoon en kook ze 2 minuten in het water. Doe er dan de sugar snaps bij en laat een paar minuten mee garen.
125 g babymaïs
3
Snijd intussen de babymaïs in de lengte in twee of in vier.
400 g oesterzwammen
4
Borstel de oesterzwammen eventueel schoon en scheur ze in stukken.
1 ajuin
5
Pel de ui en snijd hem in vier. Haal de rokken uit elkaar.
6
Schep de bimi en de sugar snaps uit het water met een schuimspaan. Koel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Giet het water nog niet weg.
arachideolie
7
Verhit een scheut arachideolie in de wok.
1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snipper de chilipeper. Schil de gemberwortel. Rasp of snipper hem fijn.
500 g rijstnoedels
9
Kook de noedels 3 minuten in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
10
Bak een portie oesterzwammen voor twee personen in de olie. Doe er een portie babymaïs bij.
TIPRoerbak nooit te veel in één keer in een wok. Verdeel het gerecht in porties voor twee personen. Alleen dan blijft de wok heet genoeg om te roerbakken en blijven de groenten krokant.
150 g Sojascheuten
11
Doe een portie knoflookpulp, een portie gesnipperde chili en een portie geraspte gember in de wok. Voeg er ook een portie ui, sojascheuten, bimi en sugar snaps aan toe. Roerbak de groenten in de wok.
0,2 l groentebouillon, 2 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 2 el maïzena
12
Meng de koude bouillon met de oestersaus, de sojasaus, de sesamolie en de maïzena.
13
Doe een portie noedels voor twee personen in de wok en giet er een deel van de saus bij. Schep alles goed door elkaar en laat kort bakken.
14
Haal de portie uit de wok en bak de volgende porties op dezelfde manier.
koriander, handvol krokante uitjes, 1 el sesamzaadjes
15
Werk af met enkele blaadjes koriander, wat krokante uitjes, sesamzaadjes en een klein scheutje sesamolie.
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng in een kookpot water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
6 stronken Bimi, 200 g Sugar snaps
2
Maak de bimi schoon en kook ze 2 minuten in het water. Doe er dan de sugar snaps bij en laat een paar minuten mee garen.
125 g babymaïs
3
Snijd intussen de babymaïs in de lengte in twee of in vier.
400 g oesterzwammen
4
Borstel de oesterzwammen eventueel schoon en scheur ze in stukken.
1 ajuin
5
Pel de ui en snijd hem in vier. Haal de rokken uit elkaar.
6
Schep de bimi en de sugar snaps uit het water met een schuimspaan. Koel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Giet het water nog niet weg.
arachideolie
7
Verhit een scheut arachideolie in de wok.
1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snipper de chilipeper. Schil de gemberwortel. Rasp of snipper hem fijn.
500 g rijstnoedels
9
Kook de noedels 3 minuten in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
10
Bak een portie oesterzwammen voor twee personen in de olie. Doe er een portie babymaïs bij.
TIPRoerbak nooit te veel in één keer in een wok. Verdeel het gerecht in porties voor twee personen. Alleen dan blijft de wok heet genoeg om te roerbakken en blijven de groenten krokant.
150 g Sojascheuten
11
Doe een portie knoflookpulp, een portie gesnipperde chili en een portie geraspte gember in de wok. Voeg er ook een portie ui, sojascheuten, bimi en sugar snaps aan toe. Roerbak de groenten in de wok.
0,2 l groentebouillon, 2 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 2 el maïzena
12
Meng de koude bouillon met de oestersaus, de sojasaus, de sesamolie en de maïzena.
13
Doe een portie noedels voor twee personen in de wok en giet er een deel van de saus bij. Schep alles goed door elkaar en laat kort bakken.
14
Haal de portie uit de wok en bak de volgende porties op dezelfde manier.
koriander, handvol krokante uitjes, 1 el sesamzaadjes
15
Werk af met enkele blaadjes koriander, wat krokante uitjes, sesamzaadjes en een klein scheutje sesamolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bicarbonaat
1 snuifje
Bimi
6 stronken
Sugar snaps
200 g
Babymaïs
125 g
Oesterzwammen
400 g
Ajuin
1
Arachideolie
Look
1 teentje
Chilipeper
0,5
Gember
40 g
Rijstnoedels
500 g
Sojascheuten
150 g
Groentebouillon
0,2 l
Oestersaus
2 el
Sojasaus
2 el
Sesamolie
2 tl
Maïzena
2 el
Koriander
Krokante uitjes
handvol
Sesamzaadjes
1 el
Noedels met groenten
Een vegetarisch wokgerecht met veel groenten en noedels. Jeroen gebruikt onder andere bimi (fijne broccolistronkjes) en sugar snaps - zoete groene boontjes. Zorg ervoor dat de groenten wat krokant blijven. Lekker gezond en snel klaar.Instructies
1 snuifje bicarbonaat
1
Breng in een kookpot water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
6 stronken Bimi, 200 g Sugar snaps
2
Maak de bimi schoon en kook ze 2 minuten in het water. Doe er dan de sugar snaps bij en laat een paar minuten mee garen.
125 g babymaïs
3
Snijd intussen de babymaïs in de lengte in twee of in vier.
400 g oesterzwammen
4
Borstel de oesterzwammen eventueel schoon en scheur ze in stukken.
1 ajuin
5
Pel de ui en snijd hem in vier. Haal de rokken uit elkaar.
6
Schep de bimi en de sugar snaps uit het water met een schuimspaan. Koel ze meteen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Giet het water nog niet weg.
arachideolie
7
Verhit een scheut arachideolie in de wok.
1 teentje Look, 0,5 chilipeper, 40 g gember
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Snipper de chilipeper. Schil de gemberwortel. Rasp of snipper hem fijn.
500 g rijstnoedels
9
Kook de noedels 3 minuten in het water. Laat uitlekken in een vergiet.
10
Bak een portie oesterzwammen voor twee personen in de olie. Doe er een portie babymaïs bij.
TIPRoerbak nooit te veel in één keer in een wok. Verdeel het gerecht in porties voor twee personen. Alleen dan blijft de wok heet genoeg om te roerbakken en blijven de groenten krokant.
150 g Sojascheuten
11
Doe een portie knoflookpulp, een portie gesnipperde chili en een portie geraspte gember in de wok. Voeg er ook een portie ui, sojascheuten, bimi en sugar snaps aan toe. Roerbak de groenten in de wok.
0,2 l groentebouillon, 2 el oestersaus, 2 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 2 el maïzena
12
Meng de koude bouillon met de oestersaus, de sojasaus, de sesamolie en de maïzena.
13
Doe een portie noedels voor twee personen in de wok en giet er een deel van de saus bij. Schep alles goed door elkaar en laat kort bakken.
14
Haal de portie uit de wok en bak de volgende porties op dezelfde manier.
koriander, handvol krokante uitjes, 1 el sesamzaadjes
15
Werk af met enkele blaadjes koriander, wat krokante uitjes, sesamzaadjes en een klein scheutje sesamolie.