Fruitsalade van peer met sabayon en amandelcrumble
Fruitsalade van peer met sabayon en amandelcrumble
Fruitsalade van peer met sabayon en amandelcrumble
Fruitsalade van peer met sabayon en amandelcrumble
Ingrediënten
4 personen
Bloem
20 g
Amandelpoeder
20 g
Boter
20 g
Bruine suiker
20 g
Kardemompitjes
2
Peer
1
Witte chocolade
1
Sinaasappel
1
Eierdooiers
5
Suiker
3 eierdopje
Vanillesuiker
1 eierdopje
Witte wijn
2 eierdopje
Poire williams
1 eierdopje
Rozijnen
handvol
Benodigdheden
Bakpapier, handmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De amandelcrumble
20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker, 2 kardemompitjes
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af, versnipper de kardemompitjes en meng ze in een schaal tot een balletje.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel deeg.
3
Bak het deeg gedurende 12 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
De perensalade:
1 peer
4
Schil de peer en snij ze in fijne blokjes.
handvol rozijnen, 1 sinaasappel, 1 witte chocolade
5
Doe de stukjes fruit in een mengkom samen met de rozijnen, het sinaasappelsap en de fijngesneden witte chocolade.
6
Meng alles en verdeel de fruitsalade over de glazen.
De sabayon
5 eierdooiers
7
Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik nu een halve eierschaal als maatbeker.
3 eierdopje suiker, 1 eierdopje vanillesuiker, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Poire Williams
8
Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen.
9
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
10
Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.)
Afwerking
11
Schenk de lauwe sabayon over de glazen met perensalade.
12
Verkruimel de lap gebakken crumbledeeg. Strooi een portie van de krokante crumble over elk glas.
De amandelcrumble
20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker, 2 kardemompitjes
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af, versnipper de kardemompitjes en meng ze in een schaal tot een balletje.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel deeg.
3
Bak het deeg gedurende 12 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
De perensalade:
1 peer
4
Schil de peer en snij ze in fijne blokjes.
handvol rozijnen, 1 sinaasappel, 1 witte chocolade
5
Doe de stukjes fruit in een mengkom samen met de rozijnen, het sinaasappelsap en de fijngesneden witte chocolade.
6
Meng alles en verdeel de fruitsalade over de glazen.
De sabayon
5 eierdooiers
7
Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik nu een halve eierschaal als maatbeker.
3 eierdopje suiker, 1 eierdopje vanillesuiker, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Poire Williams
8
Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen.
9
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
10
Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.)
Afwerking
11
Schenk de lauwe sabayon over de glazen met perensalade.
12
Verkruimel de lap gebakken crumbledeeg. Strooi een portie van de krokante crumble over elk glas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloem
20 g
Amandelpoeder
20 g
Boter
20 g
Bruine suiker
20 g
Kardemompitjes
2
Peer
1
Witte chocolade
1
Sinaasappel
1
Eierdooiers
5
Suiker
3 eierdopje
Vanillesuiker
1 eierdopje
Witte wijn
2 eierdopje
Poire williams
1 eierdopje
Rozijnen
handvol
Fruitsalade van peer met sabayon en amandelcrumble
De allerbeste peren komen uit onze achtertuin. In eigen land hangen prachtige vruchten aan de bomen, die zelfs tot in China gegeerd zijn. Dit recept geeft je de kans om een luchtig en verrassend dessert op tafel te toveren. Een beetje zuur, een beetje zoet, zachte vruchten en stukjes krokante crumble: dit is een boeiend hapje om een geslaagd diner mee af te sluiten.Instructies
De amandelcrumble
20 g bloem, 20 g amandelpoeder, 20 g boter, 20 g bruine suiker, 2 kardemompitjes
1
Weeg alle ingrediënten voor de crumble zorgvuldig af, versnipper de kardemompitjes en meng ze in een schaal tot een balletje.
2
Neem een vel bakpapier of een siliconenmatje en druk daarop het balletje plat tot een dik vel deeg.
3
Bak het deeg gedurende 12 minuten op een ovenplaat, op een temperatuur van 180°C.
De perensalade:
1 peer
4
Schil de peer en snij ze in fijne blokjes.
handvol rozijnen, 1 sinaasappel, 1 witte chocolade
5
Doe de stukjes fruit in een mengkom samen met de rozijnen, het sinaasappelsap en de fijngesneden witte chocolade.
6
Meng alles en verdeel de fruitsalade over de glazen.
De sabayon
5 eierdooiers
7
Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik nu een halve eierschaal als maatbeker.
3 eierdopje suiker, 1 eierdopje vanillesuiker, 2 eierdopje witte wijn, 1 eierdopje Poire Williams
8
Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker, de witte wijn en de poire williams toe aan de eigelen.
9
Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
10
Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols. (Gebruik eventueel een handmixer.)
Afwerking
11
Schenk de lauwe sabayon over de glazen met perensalade.
12
Verkruimel de lap gebakken crumbledeeg. Strooi een portie van de krokante crumble over elk glas.