dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Chipolata met witte kool in witte saus (thumbnail)Chipolata met witte kool in witte saus

Chipolata met witte kool in witte saus

50m
10
100%
14K
Recepten

Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!
Chipolata met witte kool in witte saus (thumbnail)Chipolata met witte kool in witte saus

Chipolata met witte kool in witte saus

50m
10
100%
14K
Recepten

Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten10
Beoordeling100%
Aantal likes14K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelen
800 g
Chipolata's
4
Witte kolen
0,5
Boter
80 g
Bloem
70 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Emmentaler
100 g
Scherpe mosterd
1 el
Citroensap

Benodigdheden

Mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
0,5 Witte kolen
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.
60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3
Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
20 g boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.
6
Meng de gare witte kool onder de saus.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

Instructies

800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
0,5 Witte kolen
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.
60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3
Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
20 g boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.
6
Meng de gare witte kool onder de saus.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Chipolata met witte kool in witte saus (thumbnail)Chipolata met witte kool in witte saus
4 personen
50m
Ingrediënten
Loskokende aardappelen
800 g
Chipolata's
4
Witte kolen
0,5
Boter
80 g
Bloem
70 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Emmentaler
100 g
Scherpe mosterd
1 el
Citroensap

Chipolata met witte kool in witte saus

Vlees met patatjes en groenten zoals we het allemaal graag hebben. Jeroen combineert gebakken chipolata met witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen. Dit is echt nog eens pure Dagelijkse kost!
Instructies
800 g Loskokende aardappelen, 4 chipolata's
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken en kook de aardappelen in gezouten water. Haal de chipolata’s uit de koelkast om ze op temperatuur te laten komen.
0,5 Witte kolen
2
Snijd de witte kool fijn. Breng een bodem gezouten water aan de kook en gaar de witte kool erin. Zet een deksel op de pot.
60 g boter, 70 g bloem, 0,4 l melk
3
Laat de boter smelten in een grote pot en voeg de bloem eraan toe. Meng beiden tot een stevige roux en voeg het kookvocht van de witte kool er al roerend bij. Giet de melk erbij en breng de saus al roerend aan de kook.
20 g boter
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de chipolata’s op een zacht vuur goudbruin aan beide kanten.
1 snuifje nootmuskaat, 100 g emmentaler, 1 el scherpe mosterd, citroensap
5
Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat de kaas erin smelten. Voeg vervolgens nog enkele druppels citroensap en een eetlepel mosterd toe.
6
Meng de gare witte kool onder de saus.
7
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en doe ze op een bord. Schep tenslotte de witte kool in kaassaus en een chipolata bij op het bord.