Pasta met champignons, kastanjes en rucola
Pasta met champignons, kastanjes en rucola
Pasta met champignons, kastanjes en rucola
Pasta met champignons, kastanjes en rucola
Ingrediënten
4 personen
Rucola
1 bosje
Parijse champignons
2 bakje
Boter
Kastanje
200 g
Pasta
500 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Citroenen
0,25
Balsamicoazijn
4 el
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Geitenkaas
150 g
Benodigdheden
Een vergiet, een wok
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen.
1 bosje Rucola
2
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
2 bakje Parijse champignons
3
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon in kwartjes.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan (of wok). Bak de champignons in de boter.
200 g Kastanje
5
Snijd de kastanjes in kleinere stukken. Doe ze bij de champignons.
500 g pasta
6
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en laat ze meebakken.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de champignons en kastanjes.
0,25 citroenen
9
Van de gezouten citroen gebruiken we enkel de zeste voor de afwerking. Verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in fijne julienne. Hoe fijner, hoe beter.
4 el balsamicoazijn
10
Giet de balsamicoazijn bij de champignons.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, zout
11
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie mee in de pan. Kruid met peper en zout.
12
Giet de pasta af en meng met de champignons. Voeg nog een pollepel kookvocht toe en roer.
150 g geitenkaas
13
Serveer de pasta met de champignons en kastanjes. Werk af met wat frisse rucola en enkele reepjes citroenzeste. Brokkel er de verse geitenkaas over.
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen.
1 bosje Rucola
2
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
2 bakje Parijse champignons
3
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon in kwartjes.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan (of wok). Bak de champignons in de boter.
200 g Kastanje
5
Snijd de kastanjes in kleinere stukken. Doe ze bij de champignons.
500 g pasta
6
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en laat ze meebakken.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de champignons en kastanjes.
0,25 citroenen
9
Van de gezouten citroen gebruiken we enkel de zeste voor de afwerking. Verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in fijne julienne. Hoe fijner, hoe beter.
4 el balsamicoazijn
10
Giet de balsamicoazijn bij de champignons.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, zout
11
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie mee in de pan. Kruid met peper en zout.
12
Giet de pasta af en meng met de champignons. Voeg nog een pollepel kookvocht toe en roer.
150 g geitenkaas
13
Serveer de pasta met de champignons en kastanjes. Werk af met wat frisse rucola en enkele reepjes citroenzeste. Brokkel er de verse geitenkaas over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Rucola
1 bosje
Parijse champignons
2 bakje
Boter
Kastanje
200 g
Pasta
500 g
Sjalotten
2
Look
2 teentjes
Citroenen
0,25
Balsamicoazijn
4 el
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Geitenkaas
150 g
Pasta met champignons, kastanjes en rucola
Jeroen maakt een “breugheliaanse” pasta met zoete, zure en zoute smaken. Simpel en zo klaar, maar allesbehalve saai!Instructies
1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook om straks de pasta te garen.
1 bosje Rucola
2
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
2 bakje Parijse champignons
3
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon in kwartjes.
boter
4
Smelt een klont boter in een pan (of wok). Bak de champignons in de boter.
200 g Kastanje
5
Snijd de kastanjes in kleinere stukken. Doe ze bij de champignons.
500 g pasta
6
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten. Snijd ze in halve ringen en laat ze meebakken.
2 teentjes Look
8
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de champignons en kastanjes.
0,25 citroenen
9
Van de gezouten citroen gebruiken we enkel de zeste voor de afwerking. Verwijder het vruchtvlees en snijd de schil in fijne julienne. Hoe fijner, hoe beter.
4 el balsamicoazijn
10
Giet de balsamicoazijn bij de champignons.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, zout
11
Was de peterselie en hak hem fijn. Doe de peterselie mee in de pan. Kruid met peper en zout.
12
Giet de pasta af en meng met de champignons. Voeg nog een pollepel kookvocht toe en roer.
150 g geitenkaas
13
Serveer de pasta met de champignons en kastanjes. Werk af met wat frisse rucola en enkele reepjes citroenzeste. Brokkel er de verse geitenkaas over.