Pita-pizza voor jong en oud
Pita-pizza voor jong en oud
Pita-pizza voor jong en oud
Pita-pizza voor jong en oud
Ingrediënten
4 personen
Ui
1
Look
1 teentje
Tomatenstukjes
400 g
Tomatenpuree
80 g
Oregano
1 snuifje
Peper
Zout
Rucola
1 bosje
Gekookte ham
250 g
Mozzarella
250 g
Kaas
200 g
Pitabroodjes
8
Benodigdheden
Aluminiumfolie, een keukenpenseel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tomatensaus
1 ui, 1 teentje Look, 400 g tomatenstukjes, 80 g Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, peper, zout
1
Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.
2
Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.
3
Pel de look, snij de teen in stukjes en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de ui.
4
Voeg een flinke snuif gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.
5
Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak er uitbakken.
6
Giet de tomatenstukjes in de pot. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.
7
Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen en de dikke saus gebruiksklaar.
De toppings voor de pizza's
1 bosje Rucola, 250 g gekookte ham, 250 g Mozzarella, 200 g kaas
8
Spoel de rucola schoon en laat de blaadjes goed uitlekken.
9
Snij de bol mozzarella eerst in plakjes, en vervolgens in kleine dobbelstenen.
10
Snij het zwoerd van de gekookte ham. Snij het vlees vervolgens in hamblokjes van ong. 0,5 tot 1 cm breed.
11
Neem de gemalen kaas erbij.
De pita-pizza's
8 pitabroodjes
12
Verwarm de oven voor op een hoge temperatuur. 220°C is ideaal.
13
Snij de dikke pitabroodjes in twee helften. Gebruik een broodmes om het broodje rondomrond open te snijden. Uit elk broodje haal je op die manier twee pizzabodems, elk met een gebakken kant en een zachte kant.
14
Leg een dubbel vel aluminiumfolie op je werkplank. Druppel er een beetje olijfolie over, en smeer dit uit. Gebruik hiervoor bv. een keukenpenseel.
15
Leg een (half) pitabroodje op de ingevette folie. Leg altijd de zachte zijde naar boven.
16
Smeer een lepel van de tomatensaus over het broodje.
17
Strooi er hamblokjes en dobbelsteentjes mozzarella over.
18
Werk elke pita-pizza af met wat gemalen kaas.
19
Bak de pizza’s in de gloeiend hete oven op 220°C. Een pizza is klaar na zo’n 8 tot 10 minuten.
20
Strooi een beetje frisse rucola op elke kleine pita-pizza en serveer meteen.
De tomatensaus
1 ui, 1 teentje Look, 400 g tomatenstukjes, 80 g Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, peper, zout
1
Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.
2
Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.
3
Pel de look, snij de teen in stukjes en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de ui.
4
Voeg een flinke snuif gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.
5
Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak er uitbakken.
6
Giet de tomatenstukjes in de pot. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.
7
Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen en de dikke saus gebruiksklaar.
De toppings voor de pizza's
1 bosje Rucola, 250 g gekookte ham, 250 g Mozzarella, 200 g kaas
8
Spoel de rucola schoon en laat de blaadjes goed uitlekken.
9
Snij de bol mozzarella eerst in plakjes, en vervolgens in kleine dobbelstenen.
10
Snij het zwoerd van de gekookte ham. Snij het vlees vervolgens in hamblokjes van ong. 0,5 tot 1 cm breed.
11
Neem de gemalen kaas erbij.
De pita-pizza's
8 pitabroodjes
12
Verwarm de oven voor op een hoge temperatuur. 220°C is ideaal.
13
Snij de dikke pitabroodjes in twee helften. Gebruik een broodmes om het broodje rondomrond open te snijden. Uit elk broodje haal je op die manier twee pizzabodems, elk met een gebakken kant en een zachte kant.
14
Leg een dubbel vel aluminiumfolie op je werkplank. Druppel er een beetje olijfolie over, en smeer dit uit. Gebruik hiervoor bv. een keukenpenseel.
15
Leg een (half) pitabroodje op de ingevette folie. Leg altijd de zachte zijde naar boven.
16
Smeer een lepel van de tomatensaus over het broodje.
17
Strooi er hamblokjes en dobbelsteentjes mozzarella over.
18
Werk elke pita-pizza af met wat gemalen kaas.
19
Bak de pizza’s in de gloeiend hete oven op 220°C. Een pizza is klaar na zo’n 8 tot 10 minuten.
20
Strooi een beetje frisse rucola op elke kleine pita-pizza en serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ui
1
Look
1 teentje
Tomatenstukjes
400 g
Tomatenpuree
80 g
Oregano
1 snuifje
Peper
Zout
Rucola
1 bosje
Gekookte ham
250 g
Mozzarella
250 g
Kaas
200 g
Pitabroodjes
8
Pita-pizza voor jong en oud
Kleine en grote kinderen hebben al eens een feestje of een andere reden voor een plezante, smakelijke en vooral snelle hap. Dit recept vertelt hoe je in geen tijd kleine pizza’s tevoorschijn tovert. Om het extra leuk te maken, kan je ook een buffet aanleggen met allerlei toppings, en kan iedereen z’n persoonlijke pizza(‘s) samenstellen.Instructies
De tomatensaus
1 ui, 1 teentje Look, 400 g tomatenstukjes, 80 g Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, peper, zout
1
Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.
2
Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.
3
Pel de look, snij de teen in stukjes en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de ui.
4
Voeg een flinke snuif gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.
5
Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak er uitbakken.
6
Giet de tomatenstukjes in de pot. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.
7
Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen en de dikke saus gebruiksklaar.
De toppings voor de pizza's
1 bosje Rucola, 250 g gekookte ham, 250 g Mozzarella, 200 g kaas
8
Spoel de rucola schoon en laat de blaadjes goed uitlekken.
9
Snij de bol mozzarella eerst in plakjes, en vervolgens in kleine dobbelstenen.
10
Snij het zwoerd van de gekookte ham. Snij het vlees vervolgens in hamblokjes van ong. 0,5 tot 1 cm breed.
11
Neem de gemalen kaas erbij.
De pita-pizza's
8 pitabroodjes
12
Verwarm de oven voor op een hoge temperatuur. 220°C is ideaal.
13
Snij de dikke pitabroodjes in twee helften. Gebruik een broodmes om het broodje rondomrond open te snijden. Uit elk broodje haal je op die manier twee pizzabodems, elk met een gebakken kant en een zachte kant.
14
Leg een dubbel vel aluminiumfolie op je werkplank. Druppel er een beetje olijfolie over, en smeer dit uit. Gebruik hiervoor bv. een keukenpenseel.
15
Leg een (half) pitabroodje op de ingevette folie. Leg altijd de zachte zijde naar boven.
16
Smeer een lepel van de tomatensaus over het broodje.
17
Strooi er hamblokjes en dobbelsteentjes mozzarella over.
18
Werk elke pita-pizza af met wat gemalen kaas.
19
Bak de pizza’s in de gloeiend hete oven op 220°C. Een pizza is klaar na zo’n 8 tot 10 minuten.
20
Strooi een beetje frisse rucola op elke kleine pita-pizza en serveer meteen.