Instructies

4 personen

De tomatensaus

1 ui, 1 teentje Look, 400 g tomatenstukjes, 80 g Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, peper, zout
1

Pel en halveer de ui. Snipper de ui in fijne stukjes.

2

Schenk een scheutje olijfolie in een stoofpot. Laat de olie heet worden en stoof er de uisnippers in, op een matig vuur.

3

Pel de look, snij de teen in stukjes en plet ze tot pulp. Laat de pulp meestoven met de ui.

4

Voeg een flinke snuif gedroogde oregano (of Provençaalse kruiden) toe.

5

Doe de geconcentreerde tomatenpuree in de pot, roer en laat de rauwe smaak er uitbakken.

6

Giet de tomatenstukjes in de pot. Proef even en kruid de saus met wat peper en zout.

7

Laat de saus 10 tot 15 minuten op een zacht vuur pruttelen en de dikke saus gebruiksklaar.

De toppings voor de pizza's

1 bosje Rucola, 250 g gekookte ham, 250 g Mozzarella, 200 g kaas
8

Spoel de rucola schoon en laat de blaadjes goed uitlekken.

9

Snij de bol mozzarella eerst in plakjes, en vervolgens in kleine dobbelstenen.

10

Snij het zwoerd van de gekookte ham. Snij het vlees vervolgens in hamblokjes van ong. 0,5 tot 1 cm breed.

11

Neem de gemalen kaas erbij.

De pita-pizza's

8 pitabroodjes
12

Verwarm de oven voor op een hoge temperatuur. 220°C is ideaal.

13

Snij de dikke pitabroodjes in twee helften. Gebruik een broodmes om het broodje rondomrond open te snijden. Uit elk broodje haal je op die manier twee pizzabodems, elk met een gebakken kant en een zachte kant.

14

Leg een dubbel vel aluminiumfolie op je werkplank. Druppel er een beetje olijfolie over, en smeer dit uit. Gebruik hiervoor bv. een keukenpenseel.

15

Leg een (half) pitabroodje op de ingevette folie. Leg altijd de zachte zijde naar boven.

16

Smeer een lepel van de tomatensaus over het broodje.

17

Strooi er hamblokjes en dobbelsteentjes mozzarella over.

18

Werk elke pita-pizza af met wat gemalen kaas.

19

Bak de pizza’s in de gloeiend hete oven op 220°C. Een pizza is klaar na zo’n 8 tot 10 minuten.

20

Strooi een beetje frisse rucola op elke kleine pita-pizza en serveer meteen.