dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine (thumbnail)Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

30m
20
100%
4K
Recepten

Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

Een zalige, gegratineerde ovenschotel met pasta, een rijke tomatensaus met aubergine en spek, en gebakken gehaktballen met parmezaan. Dit is echt familie-eten van de bovenste plank!
Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine (thumbnail)Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

30m
20
100%
4K
Recepten

Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

Een zalige, gegratineerde ovenschotel met pasta, een rijke tomatensaus met aubergine en spek, en gebakken gehaktballen met parmezaan. Dit is echt familie-eten van de bovenste plank!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling100%
Aantal likes4K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Gehaktkruiden
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Look
3 teentjes
Peterselie
Parmezaanse kaas
160 g
Boter
Olijfolie
Rigatoni
400 g
Aubergine
1
Ajuinen
2
Chilipeper
1
Gezouten spek
200 g
Ansjovisfilets
4
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blik
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Mozzarella
100 g

Benodigdheden

Keukenmachine, rasp, ovenschaal

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 teentje Look, peterselie, 60 g Parmezaanse kaas
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
boter, olijfolie
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.
400 g rigatoni
3
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 aubergine
4
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Laat in een grote pan een goede scheut olie heet worden en bak de blokjes aubergine in de hete olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Snijd de uien in halve maantjes. Snijd de look en de chilipeper fijn. Voeg alles toe aan de aubergine.
200 g Gezouten spek
6
Schep de gebakken balletjes uit de pan, snijd het spek in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de balletjes.
4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
7
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe aan de groenten. Voeg de reepjes spekjes en de tomatenpuree toe aan de groenten en laat het geheel even bakken.
0,2 l rode wijn, 1 blik gepelde tomaten
8
Kruid de groenten met een snuif oregano en blus met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg er de gepelde tomaten aan toe. Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook en laat ze even doorkoken. Voeg nadien de gebakken balletjes toe aan de saus en meng goed.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 100 g Mozzarella, 100 g Parmezaanse kaas
9
Stort de saus met de balletjes in een ovenschaal en schep de pasta erbij. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe en meng alles onder elkaar. Kruid wat bij met peper, zout en Provençaalse kruiden en verdeel de mozzarella er over. Rasp de parmezaan erover en schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de grill.
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.

Instructies

800 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 teentje Look, peterselie, 60 g Parmezaanse kaas
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
boter, olijfolie
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.
400 g rigatoni
3
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 aubergine
4
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Laat in een grote pan een goede scheut olie heet worden en bak de blokjes aubergine in de hete olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Snijd de uien in halve maantjes. Snijd de look en de chilipeper fijn. Voeg alles toe aan de aubergine.
200 g Gezouten spek
6
Schep de gebakken balletjes uit de pan, snijd het spek in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de balletjes.
4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
7
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe aan de groenten. Voeg de reepjes spekjes en de tomatenpuree toe aan de groenten en laat het geheel even bakken.
0,2 l rode wijn, 1 blik gepelde tomaten
8
Kruid de groenten met een snuif oregano en blus met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg er de gepelde tomaten aan toe. Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook en laat ze even doorkoken. Voeg nadien de gebakken balletjes toe aan de saus en meng goed.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 100 g Mozzarella, 100 g Parmezaanse kaas
9
Stort de saus met de balletjes in een ovenschaal en schep de pasta erbij. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe en meng alles onder elkaar. Kruid wat bij met peper, zout en Provençaalse kruiden en verdeel de mozzarella er over. Rasp de parmezaan erover en schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de grill.
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine (thumbnail)Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine
4 personen
30m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Gehaktkruiden
1 snuifje
Gedroogde oregano
1 snuifje
Look
3 teentjes
Peterselie
Parmezaanse kaas
160 g
Boter
Olijfolie
Rigatoni
400 g
Aubergine
1
Ajuinen
2
Chilipeper
1
Gezouten spek
200 g
Ansjovisfilets
4
Tomatenpuree
2 el
Rode wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blik
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Mozzarella
100 g

Rigatoni en meatballs met tomaat en aubergine

Een zalige, gegratineerde ovenschotel met pasta, een rijke tomatensaus met aubergine en spek, en gebakken gehaktballen met parmezaan. Dit is echt familie-eten van de bovenste plank!
Instructies
800 g gemengd gehakt, 1 ei, 1 snuifje gehaktkruiden, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 teentje Look, peterselie, 60 g Parmezaanse kaas
1
Doe het gehakt met de Dagelijkse kost gehaktkruiden, een snuif oregano en het ei in de kom van de keukenmachine. Voeg er de geplette look en de fijngesneden peterselie aan toe. Rasp er tot slot de parmezaan bij en kneed het gehakt in de machine.
boter, olijfolie
2
Laat een flinke klont boter met een scheutje olijfolie warm worden in een grote pan. Rol balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de vetstof.
400 g rigatoni
3
Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
1 aubergine
4
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Laat in een grote pan een goede scheut olie heet worden en bak de blokjes aubergine in de hete olie.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Snijd de uien in halve maantjes. Snijd de look en de chilipeper fijn. Voeg alles toe aan de aubergine.
200 g Gezouten spek
6
Schep de gebakken balletjes uit de pan, snijd het spek in reepjes en bak ze in dezelfde pan als de balletjes.
4 ansjovisfilets, 2 el Tomatenpuree
7
Snijd de ansjovis fijn en voeg hem toe aan de groenten. Voeg de reepjes spekjes en de tomatenpuree toe aan de groenten en laat het geheel even bakken.
0,2 l rode wijn, 1 blik gepelde tomaten
8
Kruid de groenten met een snuif oregano en blus met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg er de gepelde tomaten aan toe. Breng de saus op een zacht vuurtje aan de kook en laat ze even doorkoken. Voeg nadien de gebakken balletjes toe aan de saus en meng goed.
1 snuifje Provençaalse kruiden, 100 g Mozzarella, 100 g Parmezaanse kaas
9
Stort de saus met de balletjes in een ovenschaal en schep de pasta erbij. Voeg er een lepel kookvocht van de pasta aan toe en meng alles onder elkaar. Kruid wat bij met peper, zout en Provençaalse kruiden en verdeel de mozzarella er over. Rasp de parmezaan erover en schuif de ovenschaal nog 10 minuten onder de grill.