dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Eton mess (thumbnail)Eton mess

Eton mess

2u 15m
9
-
2.8K
Recepten

Eton mess

Snel en eenvoudig je gasten omverblazen? Met dit dessert, dat per toeval ontdekt is, pak je gegarandeerd uit bij iedereen.
Eton mess (thumbnail)Eton mess

Eton mess

2u 15m
9
-
2.8K
Recepten

Eton mess

Snel en eenvoudig je gasten omverblazen? Met dit dessert, dat per toeval ontdekt is, pak je gegarandeerd uit bij iedereen.
Type gerechtDessert
Totale tijd2u 15m
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Kristalsuiker
100 g
Water
1 scheutje
Eiwitten
2
Aardbeien
200 g
Aardbeien
0,5 bakje
Room
0,2 l
Mascarpone
200 g
Bloemsuiker
100 g
Vanillestokje
1
Limoen
1

Benodigdheden

Een keukenmachine met een klopper, een spuitzak, een elektrische staafmixer, 4 dessertglazen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
1
Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop.
2 eiwitten
2
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.
3
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
4
Verwarm de oven voor tot 90 à 100°C.
200 g aardbeien
5
Zet een kookpot met een scheutje water op een matig vuur en strooi er de diepgevroren aardbeien in.
6
Meng de suikersiroop onder het opgeklopte eiwit tot meringue.
7
Vul de spuitzak met de meringue. Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven.
8
Mix de opgewarmde aardbeien tot een gladde coulis.
0,2 l Room, 200 g mascarpone, 100 g bloemsuiker, 1 vanillestokje, 1 limoen
9
Doe de room, de mascarpone, de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok in een ruime mengkom. Voeg de zeste van de limoen toe, samen met een beetje limoensap. Klop alles op met de keukenmachine
10
Laat de coulis en de mascarponeroom even afkoelen in de koelkast.
0,5 bakje aardbeien
11
Snijd de verse aardbeien in stukjes.
12
Bouw het dessert op. Verkruimel eerst de meringue in de dessertglazen. Leg er enkele aardbeienstukjes bovenop, gevolgd door een lepel mascarponeroom. Werk het dessert af met wat coulis. Hou deze volgorde aan tot het glas gevuld is.
1
Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop.
2
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.

Instructies

100 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
1
Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop.
2 eiwitten
2
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.
3
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
4
Verwarm de oven voor tot 90 à 100°C.
200 g aardbeien
5
Zet een kookpot met een scheutje water op een matig vuur en strooi er de diepgevroren aardbeien in.
6
Meng de suikersiroop onder het opgeklopte eiwit tot meringue.
7
Vul de spuitzak met de meringue. Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven.
8
Mix de opgewarmde aardbeien tot een gladde coulis.
0,2 l Room, 200 g mascarpone, 100 g bloemsuiker, 1 vanillestokje, 1 limoen
9
Doe de room, de mascarpone, de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok in een ruime mengkom. Voeg de zeste van de limoen toe, samen met een beetje limoensap. Klop alles op met de keukenmachine
10
Laat de coulis en de mascarponeroom even afkoelen in de koelkast.
0,5 bakje aardbeien
11
Snijd de verse aardbeien in stukjes.
12
Bouw het dessert op. Verkruimel eerst de meringue in de dessertglazen. Leg er enkele aardbeienstukjes bovenop, gevolgd door een lepel mascarponeroom. Werk het dessert af met wat coulis. Hou deze volgorde aan tot het glas gevuld is.
1
Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop.
2
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Eton mess (thumbnail)Eton mess
4 personen
2u 15m
Ingrediënten
Kristalsuiker
100 g
Water
1 scheutje
Eiwitten
2
Aardbeien
200 g
Aardbeien
0,5 bakje
Room
0,2 l
Mascarpone
200 g
Bloemsuiker
100 g
Vanillestokje
1
Limoen
1

Eton mess

Snel en eenvoudig je gasten omverblazen? Met dit dessert, dat per toeval ontdekt is, pak je gegarandeerd uit bij iedereen.
Instructies
100 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
1
Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop.
2 eiwitten
2
Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.
3
Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
4
Verwarm de oven voor tot 90 à 100°C.
200 g aardbeien
5
Zet een kookpot met een scheutje water op een matig vuur en strooi er de diepgevroren aardbeien in.
6
Meng de suikersiroop onder het opgeklopte eiwit tot meringue.
7
Vul de spuitzak met de meringue. Knip het tipje van de spuitzak en spuit egale toefjes op de bakplaat. Bak 2 uur in de voorverwarmde oven.
8
Mix de opgewarmde aardbeien tot een gladde coulis.
0,2 l Room, 200 g mascarpone, 100 g bloemsuiker, 1 vanillestokje, 1 limoen
9
Doe de room, de mascarpone, de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok in een ruime mengkom. Voeg de zeste van de limoen toe, samen met een beetje limoensap. Klop alles op met de keukenmachine
10
Laat de coulis en de mascarponeroom even afkoelen in de koelkast.
0,5 bakje aardbeien
11
Snijd de verse aardbeien in stukjes.
12
Bouw het dessert op. Verkruimel eerst de meringue in de dessertglazen. Leg er enkele aardbeienstukjes bovenop, gevolgd door een lepel mascarponeroom. Werk het dessert af met wat coulis. Hou deze volgorde aan tot het glas gevuld is.