Vol-au-vent met puree
Vol-au-vent met puree
Vol-au-vent met puree
Vol-au-vent met puree
Ingrediënten
4 personen
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Ajuinen
2
Prei
2 stengels
Tijm
Rozemarijn
Peterselie
Laurier
4 blaadjes
Peperbolletjes
1 el
Kruidnagels
2
Look
3 teentjes
Boerderij kip
1
Frietaardappelen
1.000 g
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooiers
3
Truffelpasta
1 tl
Gehaktkruiden
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Bladerdeeg
1
Melk
2 scheutjes
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Bloem
80 g
Kippenbouillon
1 liter
Citroenen
0,5
Nootmuskaat
2 snuifjes
Kervel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bouillon
4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Vol-au-vent
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Bouillon
4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Vol-au-vent
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Groene selder
4 stengels
Wortels
2
Ajuinen
2
Prei
2 stengels
Tijm
Rozemarijn
Peterselie
Laurier
4 blaadjes
Peperbolletjes
1 el
Kruidnagels
2
Look
3 teentjes
Boerderij kip
1
Frietaardappelen
1.000 g
Gemengd gehakt
400 g
Eierdooiers
3
Truffelpasta
1 tl
Gehaktkruiden
1 snuifje
Champignons
2 bakje
Bladerdeeg
1
Melk
2 scheutjes
Boter
60 g
Boter
1 een klontje
Bloem
80 g
Kippenbouillon
1 liter
Citroenen
0,5
Nootmuskaat
2 snuifjes
Kervel
Vol-au-vent met puree
Een van dé grote klassiekers die Jeroen op de Dag Tegen Kanker 2021 nog eens met veel liefde bereidt voor al diegenen die getroffen worden door deze ziekte. Daarnaast roept hij anderen op om hetzelfde te doen: kook voor elkaar, laat zien dat we om elkaar geven en elkaars steun altijd kunnen gebruiken! En wat brengt mensen dichter bij elkaar dan samen te kunnen aanschuiven aan tafel met een grote pot vol-au-vent?Instructies
Bouillon
4 stengels groene selder, 2 Wortels, 2 ajuinen, 2 stengels prei, tijm, rozemarijn, peterselie, 4 blaadjes laurier, 1 el peperbolletjes, 2 kruidnagels, 2 teentjes Look
1
Spoel de selder, de prei, de wortelen en ui en snijd ze grof. Zet de groenten onder water in een pot en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de rozemarijn, de peterseliestengels, de teentjes look, de kruidnagels en de peper eraan toe.
1 boerderij kip
2
Leg de kip in de warme bouillon en laat een uurtje koken.
Vol-au-vent
1.000 g frietaardappelen
3
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
400 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 1 tl Truffelpasta, 1 snuifje gehaktkruiden
4
Doe het gehakt met een dooier, de truffelpasta (optioneel) en de gehaktkruiden in een mengkom en meng goed. Giet wat van de bouillon door een zeefje (ongeveer 5 dl) en breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van het gehakt en gaar ze in de hete bouillon.
1 teentje Look, 2 bakje champignons
5
Laat een klontje boter smelten in een pot en voeg er een beetje bouillon aan toe. Plet een teentje look en voeg toe. Maak de champignons proper, schep ze in de bouillon met de boter en gaar ze kort.
1 bladerdeeg
6
Steek met een uitsteekvorm 16 cirkeltjes (4 per koekje) uit het bladerdeeg en prik in 4 rondjes met een vork, deze cirkeltjes vormen de bodem van elk koekje. Haal uit uit de overige 12 cirkeltjes nog een kleiner cirkeltje uit het midden, met deze rondjes bouw je het koekje verder op. Laat de cirkeltjes nog even afzonderlijk liggen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
7
Kluts een dooier met een scheutje melk. Strijk het bladerdeeg in met wat dorure en leg de cirkels met de gaatjes bovenop het cirkeltje zonder gat in. Schuif het ovenplaatje in de oven en bak het bladerdeeg in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°.
8
Giet de aardappelen af. Doe hetzelfde met de champignons, de balletjes en de kippenbouillon, maar haal alles dan door een zeef.
60 g boter, 80 g bloem, 1 liter Kippenbouillon, 0,5 citroenen, 1 snuifje nootmuskaat
9
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe. Meng goed onder elkaar en giet de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook en kruid de saus met het sap van een citroen, muskaatnoot, peper en zout.
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 snuifje nootmuskaat
10
Voeg de melk, de dooier en de boter toe aan de aardappelen en ga er met een pureestamper door. Breng de puree op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
11
Voeg de champignons en de balletjes toe aan de saus. Pluk het vlees van de kip en voeg het toe aan de saus. Laat het geheel nog even opwarmen.
kervel
12
Serveer de videe met een bladerdeegkoekjes en een lepel puree. Werk af met enkele takjes kervel.