Rijstpap met citrussalade en granité van citrus
Rijstpap met citrussalade en granité van citrus
Rijstpap met citrussalade en granité van citrus
Rijstpap met citrussalade en granité van citrus
Ingrediënten
4 personen
Citrusmix
1 blikje
Melk
2,5 dl
Kokosmelk uit blik
800 g
Citroengras
1 stengels
Limoenblaadjes
2
Kristalsuiker
4 el
Vanillestok
1
Dessertrijst
150 g
Pandanbladoptioneel
1
Eierdooiers
2
Puddingpoeder
2 el
Roze pompelmoes
1
Witte pompelmoes
1
Sinaasappel
1
muntblaadjes
Benodigdheden
Blender, een garde, een keukenweegschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de granité
1 blikje citrusmix
1
Doe de citrusmix uit blik in de blender en mix fijn. Giet nadien alles in een potje en vries dit in.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Voor de rijstpap
2,5 dl melk, 400 g Kokosmelk uit blik, 1 stengels Citroengras, 2 limoenblaadjes, 2 el kristalsuiker
2
Doe de melk samen met een blikje kokosmelk in een steelpan en voeg er vervolgens de citroengrasstengel, het limoenblad en de suiker aan toe. Breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok, 150 g Dessertrijst
3
Snijd de vanillepeul in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk. Weeg nadien de rijst af en voeg ook toe aan de melk. Laat het geheel koken tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 35 minuten duren.
TIPRoer geregeld in het mengsel om aanbranden te voorkomen.
400 g Kokosmelk uit blik, 1 pandanblad
4
Breng vervolgens de kokosmelk voor de pudding in een steelpan aan de kook en voeg het pandanblad toe.
2 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
5
Doe de dooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het geheel op tot een witte ruban. Voeg nadien het puddingpoeder toe en roer alles nog eens goed onder elkaar.
6
Giet een deel van de kokosmelk bij de ruban en meng tot een glad geheel. Giet de ruban weer in de steelpan met de resterende kokosmelk en breng op een zacht vuurtje aan de kook tot je een gebonden pudding bekomt.
7
Haal het limoenblad, het pandanblad, de citroengrasstengel en het vanillestokje uit de rijst. Meng de pudding onder de rijst en schep de rijstpap in een spuitzak. Laat afkoelen in de koelkast.
De afwerking
1 roze pompelmoes, 1 Witte pompelmoes, 1 sinaasappel
8
Snijd de citrusvruchten à vif en doe alles in een kom. Haal vervolgens de granité uit de diepvries en rasp fijn.
muntblaadjes
9
Spuit de afgekoelde rijstpap op een bord en lepel er wat citrussalade over. Werk af met de granité en enkele blaadjes munt.
Voor de granité
1 blikje citrusmix
1
Doe de citrusmix uit blik in de blender en mix fijn. Giet nadien alles in een potje en vries dit in.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Voor de rijstpap
2,5 dl melk, 400 g Kokosmelk uit blik, 1 stengels Citroengras, 2 limoenblaadjes, 2 el kristalsuiker
2
Doe de melk samen met een blikje kokosmelk in een steelpan en voeg er vervolgens de citroengrasstengel, het limoenblad en de suiker aan toe. Breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok, 150 g Dessertrijst
3
Snijd de vanillepeul in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk. Weeg nadien de rijst af en voeg ook toe aan de melk. Laat het geheel koken tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 35 minuten duren.
TIPRoer geregeld in het mengsel om aanbranden te voorkomen.
400 g Kokosmelk uit blik, 1 pandanblad
4
Breng vervolgens de kokosmelk voor de pudding in een steelpan aan de kook en voeg het pandanblad toe.
2 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
5
Doe de dooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het geheel op tot een witte ruban. Voeg nadien het puddingpoeder toe en roer alles nog eens goed onder elkaar.
6
Giet een deel van de kokosmelk bij de ruban en meng tot een glad geheel. Giet de ruban weer in de steelpan met de resterende kokosmelk en breng op een zacht vuurtje aan de kook tot je een gebonden pudding bekomt.
7
Haal het limoenblad, het pandanblad, de citroengrasstengel en het vanillestokje uit de rijst. Meng de pudding onder de rijst en schep de rijstpap in een spuitzak. Laat afkoelen in de koelkast.
De afwerking
1 roze pompelmoes, 1 Witte pompelmoes, 1 sinaasappel
8
Snijd de citrusvruchten à vif en doe alles in een kom. Haal vervolgens de granité uit de diepvries en rasp fijn.
muntblaadjes
9
Spuit de afgekoelde rijstpap op een bord en lepel er wat citrussalade over. Werk af met de granité en enkele blaadjes munt.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Citrusmix
1 blikje
Melk
2,5 dl
Kokosmelk uit blik
800 g
Citroengras
1 stengels
Limoenblaadjes
2
Kristalsuiker
4 el
Vanillestok
1
Dessertrijst
150 g
Pandanbladoptioneel
1
Eierdooiers
2
Puddingpoeder
2 el
Roze pompelmoes
1
Witte pompelmoes
1
Sinaasappel
1
muntblaadjes
Rijstpap met citrussalade en granité van citrus
Je waant je onmiddellijk op vakantie met deze exotische rijstpap. Jeroen bereidt dit eenvoudige dessert met kokos en limoen. De frisse salade met citrusfruit en granité van citrus maken het feestje compleet.Instructies
Voor de granité
1 blikje citrusmix
1
Doe de citrusmix uit blik in de blender en mix fijn. Giet nadien alles in een potje en vries dit in.
Voor de rijstpap
2,5 dl melk, 400 g Kokosmelk uit blik, 1 stengels Citroengras, 2 limoenblaadjes, 2 el kristalsuiker
2
Doe de melk samen met een blikje kokosmelk in een steelpan en voeg er vervolgens de citroengrasstengel, het limoenblad en de suiker aan toe. Breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok, 150 g Dessertrijst
3
Snijd de vanillepeul in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk. Weeg nadien de rijst af en voeg ook toe aan de melk. Laat het geheel koken tot de rijst gaar is. Dit zal zo’n 35 minuten duren.
TIPRoer geregeld in het mengsel om aanbranden te voorkomen.
400 g Kokosmelk uit blik, 1 pandanblad
4
Breng vervolgens de kokosmelk voor de pudding in een steelpan aan de kook en voeg het pandanblad toe.
2 eierdooiers, 2 el kristalsuiker, 2 el puddingpoeder
5
Doe de dooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het geheel op tot een witte ruban. Voeg nadien het puddingpoeder toe en roer alles nog eens goed onder elkaar.
6
Giet een deel van de kokosmelk bij de ruban en meng tot een glad geheel. Giet de ruban weer in de steelpan met de resterende kokosmelk en breng op een zacht vuurtje aan de kook tot je een gebonden pudding bekomt.
7
Haal het limoenblad, het pandanblad, de citroengrasstengel en het vanillestokje uit de rijst. Meng de pudding onder de rijst en schep de rijstpap in een spuitzak. Laat afkoelen in de koelkast.
De afwerking
1 roze pompelmoes, 1 Witte pompelmoes, 1 sinaasappel
8
Snijd de citrusvruchten à vif en doe alles in een kom. Haal vervolgens de granité uit de diepvries en rasp fijn.
muntblaadjes
9
Spuit de afgekoelde rijstpap op een bord en lepel er wat citrussalade over. Werk af met de granité en enkele blaadjes munt.