dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Krabburgers met lavasmayonaise (thumbnail)Krabburgers met lavasmayonaise

Krabburgers met lavasmayonaise

35m
15
-
4.3K
Recepten

Krabburgers met lavasmayonaise

De basis voor zo’n lekkere krabburger is een stevig mengsel van krabbenvlees met broodkruim en ei. Daarvan maken we crab cakes, die vooral in de Verenigde Staten erg populair zijn. Voor de saus die erbij past, werk ik met lavas. Dit kruid heeft een verfijnde seldersmaak en wordt de laatste tijd steeds populairder. Het loont de moeite om er eens mee aan de slag te gaan. En geheel niet ter zake: Lavas smaakt ook heerlijk bij de bereiding van een klassieke pot mosselen.
Krabburgers met lavasmayonaise (thumbnail)Krabburgers met lavasmayonaise

Krabburgers met lavasmayonaise

35m
15
-
4.3K
Recepten

Krabburgers met lavasmayonaise

De basis voor zo’n lekkere krabburger is een stevig mengsel van krabbenvlees met broodkruim en ei. Daarvan maken we crab cakes, die vooral in de Verenigde Staten erg populair zijn. Voor de saus die erbij past, werk ik met lavas. Dit kruid heeft een verfijnde seldersmaak en wordt de laatste tijd steeds populairder. Het loont de moeite om er eens mee aan de slag te gaan. En geheel niet ter zake: Lavas smaakt ook heerlijk bij de bereiding van een klassieke pot mosselen.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes4.3K

Ingrediënten

4 personen
Brood
3 sneetjes
Krabvlees
400 g
Peterselie
0,25 bosjes
Citroenen
0,5
Peper
Zout
Lava's
0,5 bosjes
Mayonaise
4 el
Radijzen
8
Komkommers
0,25
Hamburgerbroodjes
4
Boter
1 klontje
Bloem
1 el
Kropsla
1
Ei
1

Benodigdheden

Blender, een blender of cutter, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het krabbenmengsel

400 g krabvlees, 0,25 bosjes peterselie, 0,5 citroenen, 3 sneetjes brood, peper, zout, 1 ei
1
Doe het krabbenvlees in een mengschaal. Let op: Als je krabbenvlees in eigen nat koopt, laat het dan vooraf uitlekken. Het is belangrijk om een stevige mix te maken voor de brugers.
2
Snipper de blaadjes bladpeterselie fijn en voeg ze bij het krabvlees. Voeg ook een scheutje vers citroensap toe en meng.
3
Snij de korstjes van het oud brood, breek het in stukken en doe het in de blender of cutter. Maal het brood tot fijn paneermeel. Je kunt naar keuze ook kant-en-klaar paneermeel gebruiken.
4
Doe (een groot deel van) het paneermeel in de schaal, samen met het ei. Meng alles, proef het mengsel van krabbenvlees en kruid het met wat peper en zout.
5
Controleer even of het mengsel stevig genoeg is om er ‘hamburgers’ van te kneden. Zoniet, voeg dan wat extra paneermeel toe.
6
Zet het mengsel even in de koelkast. Dek het eventueel af met een vel vershoudfolie.

De lavasmayonaise

0,5 bosjes lava's, 4 el mayonaise
7
Tijd voor het kruidensausje. Als basis is er mayonaise nodig. Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte verse mayonaise.
8
Spoel de beker van je blender schoon en doe er de lavas in. Mix het kruid fijn en voeg vervolgens de mayonaise toe. Mix opnieuw tot je een kruidige mayonaise krijgt. Giet de groene saus door een zeef zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt. Zet de saus vervolgens in de koelkast. Dan wordt ze weer iets steviger.
9
Opmerking: Mix de mayonaise niet te lang, want ze kan schiften. Als de kruidenmayonaise toch schift, wrijf ze dan door een zeef en voeg een scheutje lauw water toe. Roer vervolgens met een garde tot de binding zich herstelt.

De burgers

8 radijzen, 0,25 komkommers, 4 hamburgerbroodjes, 1 klontje boter, 1 el bloem, 1 kropsla
10
Neem er de radijzen, de komkommer en de sla bij. Spoel de groenten schoon. Pluk de blaadjes sla. Snij de ongeschilde komkommer en de radijzen in fijne schijfjes.
11
Verhit de grill van je oven.
12
Leg de halve broodjes (de ‘buns’) in een ovenschaal met de kruimzijde naar boven. Toast de broodjes zo’n 3 tot 5 minuten onder de gloed van de grill. Draai ze eventueel nog even om en grill nog zo’n 2 minuten extra.
13
Verhit een scheutje olijfolie of boter in een braadpan en strooi wat bloem in een schaaltje.
14
Neem het krabmengsel erbij en bewerk ze tot hamburgers. Reken zo’n 100g per krabburger. Wees niet te zuinig, zodat je elke tafelgast een stevige burger kan serveren.
15
Wentel elke burger even door de bloem. Een dun laagje van het witte poeder volstaat!
16
Bak de krabburgers goudbruin. Doe dit op een matig vuur, zodat ze binnenin voldoende gaar en warm zijn, zonder te verbranden.
17
Bouw de burgers op: Bestrijk de onderste helft van de gegrilde broodjes met een lepel lavasmayonaise. Schik er een paar blaadjes sla op en vervolgens de versgebakken krabburgers. Daarbovenop komt nog een voorzichtig lepeltje lavasmayonaise en enkele schijfjes komkommer en radijs.
18
Zet er tenslotte de hoed van het broodje op.
1
Doe het krabbenvlees in een mengschaal. Let op: Als je krabbenvlees in eigen nat koopt, laat het dan vooraf uitlekken. Het is belangrijk om een stevige mix te maken voor de brugers.
2
Snipper de blaadjes bladpeterselie fijn en voeg ze bij het krabvlees. Voeg ook een scheutje vers citroensap toe en meng.

Instructies

Het krabbenmengsel

400 g krabvlees, 0,25 bosjes peterselie, 0,5 citroenen, 3 sneetjes brood, peper, zout, 1 ei
1
Doe het krabbenvlees in een mengschaal. Let op: Als je krabbenvlees in eigen nat koopt, laat het dan vooraf uitlekken. Het is belangrijk om een stevige mix te maken voor de brugers.
2
Snipper de blaadjes bladpeterselie fijn en voeg ze bij het krabvlees. Voeg ook een scheutje vers citroensap toe en meng.
3
Snij de korstjes van het oud brood, breek het in stukken en doe het in de blender of cutter. Maal het brood tot fijn paneermeel. Je kunt naar keuze ook kant-en-klaar paneermeel gebruiken.
4
Doe (een groot deel van) het paneermeel in de schaal, samen met het ei. Meng alles, proef het mengsel van krabbenvlees en kruid het met wat peper en zout.
5
Controleer even of het mengsel stevig genoeg is om er ‘hamburgers’ van te kneden. Zoniet, voeg dan wat extra paneermeel toe.
6
Zet het mengsel even in de koelkast. Dek het eventueel af met een vel vershoudfolie.

De lavasmayonaise

0,5 bosjes lava's, 4 el mayonaise
7
Tijd voor het kruidensausje. Als basis is er mayonaise nodig. Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte verse mayonaise.
8
Spoel de beker van je blender schoon en doe er de lavas in. Mix het kruid fijn en voeg vervolgens de mayonaise toe. Mix opnieuw tot je een kruidige mayonaise krijgt. Giet de groene saus door een zeef zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt. Zet de saus vervolgens in de koelkast. Dan wordt ze weer iets steviger.
9
Opmerking: Mix de mayonaise niet te lang, want ze kan schiften. Als de kruidenmayonaise toch schift, wrijf ze dan door een zeef en voeg een scheutje lauw water toe. Roer vervolgens met een garde tot de binding zich herstelt.

De burgers

8 radijzen, 0,25 komkommers, 4 hamburgerbroodjes, 1 klontje boter, 1 el bloem, 1 kropsla
10
Neem er de radijzen, de komkommer en de sla bij. Spoel de groenten schoon. Pluk de blaadjes sla. Snij de ongeschilde komkommer en de radijzen in fijne schijfjes.
11
Verhit de grill van je oven.
12
Leg de halve broodjes (de ‘buns’) in een ovenschaal met de kruimzijde naar boven. Toast de broodjes zo’n 3 tot 5 minuten onder de gloed van de grill. Draai ze eventueel nog even om en grill nog zo’n 2 minuten extra.
13
Verhit een scheutje olijfolie of boter in een braadpan en strooi wat bloem in een schaaltje.
14
Neem het krabmengsel erbij en bewerk ze tot hamburgers. Reken zo’n 100g per krabburger. Wees niet te zuinig, zodat je elke tafelgast een stevige burger kan serveren.
15
Wentel elke burger even door de bloem. Een dun laagje van het witte poeder volstaat!
16
Bak de krabburgers goudbruin. Doe dit op een matig vuur, zodat ze binnenin voldoende gaar en warm zijn, zonder te verbranden.
17
Bouw de burgers op: Bestrijk de onderste helft van de gegrilde broodjes met een lepel lavasmayonaise. Schik er een paar blaadjes sla op en vervolgens de versgebakken krabburgers. Daarbovenop komt nog een voorzichtig lepeltje lavasmayonaise en enkele schijfjes komkommer en radijs.
18
Zet er tenslotte de hoed van het broodje op.
1
Doe het krabbenvlees in een mengschaal. Let op: Als je krabbenvlees in eigen nat koopt, laat het dan vooraf uitlekken. Het is belangrijk om een stevige mix te maken voor de brugers.
2
Snipper de blaadjes bladpeterselie fijn en voeg ze bij het krabvlees. Voeg ook een scheutje vers citroensap toe en meng.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Krabburgers met lavasmayonaise (thumbnail)Krabburgers met lavasmayonaise
4 personen
35m
Ingrediënten
Krabvlees
400 g
Peterselie
0,25 bosjes
Citroenen
0,5
Brood
3 sneetjes
Peper
Zout
Lava's
0,5 bosjes
Mayonaise
4 el
Radijzen
8
Komkommers
0,25
Hamburgerbroodjes
4
Boter
1 klontje
Bloem
1 el
Kropsla
1
Ei
1

Krabburgers met lavasmayonaise

De basis voor zo’n lekkere krabburger is een stevig mengsel van krabbenvlees met broodkruim en ei. Daarvan maken we crab cakes, die vooral in de Verenigde Staten erg populair zijn. Voor de saus die erbij past, werk ik met lavas. Dit kruid heeft een verfijnde seldersmaak en wordt de laatste tijd steeds populairder. Het loont de moeite om er eens mee aan de slag te gaan. En geheel niet ter zake: Lavas smaakt ook heerlijk bij de bereiding van een klassieke pot mosselen.
Instructies

Het krabbenmengsel

400 g krabvlees, 0,25 bosjes peterselie, 0,5 citroenen, 3 sneetjes brood, peper, zout, 1 ei
1
Doe het krabbenvlees in een mengschaal. Let op: Als je krabbenvlees in eigen nat koopt, laat het dan vooraf uitlekken. Het is belangrijk om een stevige mix te maken voor de brugers.
2
Snipper de blaadjes bladpeterselie fijn en voeg ze bij het krabvlees. Voeg ook een scheutje vers citroensap toe en meng.
3
Snij de korstjes van het oud brood, breek het in stukken en doe het in de blender of cutter. Maal het brood tot fijn paneermeel. Je kunt naar keuze ook kant-en-klaar paneermeel gebruiken.
4
Doe (een groot deel van) het paneermeel in de schaal, samen met het ei. Meng alles, proef het mengsel van krabbenvlees en kruid het met wat peper en zout.
5
Controleer even of het mengsel stevig genoeg is om er ‘hamburgers’ van te kneden. Zoniet, voeg dan wat extra paneermeel toe.
6
Zet het mengsel even in de koelkast. Dek het eventueel af met een vel vershoudfolie.

De lavasmayonaise

0,5 bosjes lava's, 4 el mayonaise
7
Tijd voor het kruidensausje. Als basis is er mayonaise nodig. Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte verse mayonaise.
8
Spoel de beker van je blender schoon en doe er de lavas in. Mix het kruid fijn en voeg vervolgens de mayonaise toe. Mix opnieuw tot je een kruidige mayonaise krijgt. Giet de groene saus door een zeef zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt. Zet de saus vervolgens in de koelkast. Dan wordt ze weer iets steviger.
9
Opmerking: Mix de mayonaise niet te lang, want ze kan schiften. Als de kruidenmayonaise toch schift, wrijf ze dan door een zeef en voeg een scheutje lauw water toe. Roer vervolgens met een garde tot de binding zich herstelt.

De burgers

8 radijzen, 0,25 komkommers, 4 hamburgerbroodjes, 1 klontje boter, 1 el bloem, 1 kropsla
10
Neem er de radijzen, de komkommer en de sla bij. Spoel de groenten schoon. Pluk de blaadjes sla. Snij de ongeschilde komkommer en de radijzen in fijne schijfjes.
11
Verhit de grill van je oven.
12
Leg de halve broodjes (de ‘buns’) in een ovenschaal met de kruimzijde naar boven. Toast de broodjes zo’n 3 tot 5 minuten onder de gloed van de grill. Draai ze eventueel nog even om en grill nog zo’n 2 minuten extra.
13
Verhit een scheutje olijfolie of boter in een braadpan en strooi wat bloem in een schaaltje.
14
Neem het krabmengsel erbij en bewerk ze tot hamburgers. Reken zo’n 100g per krabburger. Wees niet te zuinig, zodat je elke tafelgast een stevige burger kan serveren.
15
Wentel elke burger even door de bloem. Een dun laagje van het witte poeder volstaat!
16
Bak de krabburgers goudbruin. Doe dit op een matig vuur, zodat ze binnenin voldoende gaar en warm zijn, zonder te verbranden.
17
Bouw de burgers op: Bestrijk de onderste helft van de gegrilde broodjes met een lepel lavasmayonaise. Schik er een paar blaadjes sla op en vervolgens de versgebakken krabburgers. Daarbovenop komt nog een voorzichtig lepeltje lavasmayonaise en enkele schijfjes komkommer en radijs.
18
Zet er tenslotte de hoed van het broodje op.