Merveilleux met abrikoos en amandel
Merveilleux met abrikoos en amandel
Merveilleux met abrikoos en amandel
Merveilleux met abrikoos en amandel
Ingrediënten
4 personen
Eieren
4
Witte suiker
180 g
Witte suiker
1 el
Boter
200 g
Boter
1 klontje
Bloem
200 g
Bloem
1 een beetje
Abrikozenconfituur
2 el
Abrikozenconfituur
1 een beetje extra
Amandelschilfers
200 g
Room
0,6 l
Bloemsuiker
2 el
Oranjebloesem
Kardemom
1 snuifje
Meringue
8
Gedroogde abrikozen
100 g
Benodigdheden
Keukenrobot, keukenmachine, spuitzak met gekarteld spuitmondje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 eieren, 180 g witte suiker, 200 g boter
1
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop het geheel tot ruban, dat wil zeggen dat de suiker volledig is opgenomen door de eieren. Voeg er de zachte boter in klontjes aan toe en laat de machine nog even draaien.
200 g bloem, 2 el abrikozenconfituur
2
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Tot slot mag ook de abrikozenconfituur onder het beslag gemengd worden.
1 een beetje bloem
3
Vet een bakvorm in en bestrooi hem met bloem. Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de cake afkoelen wanneer klaar.
1 klontje boter, 200 g amandelschilfers, 1 el witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de amandelschilfers met een eetlepel suiker in de boter. Laat de amandelschilfers even afkoelen op wat keukenpapier.
0,6 l Room, 2 el bloemsuiker, oranjebloesem, 1 snuifje kardemom
5
Doe de room met de bloemsuiker, enkele druppels oranjebloesem en een snuifje kardemom in de kom van de keukenmachine en klop de room stijf. Schep 3/4 van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
8 meringue
6
Steek de meringues uit met een rond uitsteekvormpje zodat ze allemaal even groot zijn.
7
Snijd de cake in blokjes. Ongeveer van dezelfde grootte dan de diameter van het uitsteekvormpje. Je hebt maar zoveel cake nodig als het aantal merveilleux dat je wilt maken, normaal volstaat een plakje.
1 een beetje extra abrikozenconfituur
8
Dan kunnen we beginnen bouwen: spuit een toef slagroom op een eiwitschuimpje, duw er een blokje cake op en schep een lepeltje abrikozenconfituur op de cake. Spuit er een nieuwe toef slagroom bovenop en duw er een andere meringue bovenop. Met de slagroom die te veel is strijk je de randen glad met een spateltje, desnoods voeg je nog wat slagroom uit de mengkom toe. Alles moet goed bedekt zijn met slagroom voor de laatste stap: rol de merveilleux door de amandelschilfers.
100 g Gedroogde abrikozen
9
Werk het geheel af met een laatste toef slagroom en wat reepjes gedroogde abrikoos.
1
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop het geheel tot ruban, dat wil zeggen dat de suiker volledig is opgenomen door de eieren. Voeg er de zachte boter in klontjes aan toe en laat de machine nog even draaien.
2
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Tot slot mag ook de abrikozenconfituur onder het beslag gemengd worden.
4 eieren, 180 g witte suiker, 200 g boter
1
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop het geheel tot ruban, dat wil zeggen dat de suiker volledig is opgenomen door de eieren. Voeg er de zachte boter in klontjes aan toe en laat de machine nog even draaien.
200 g bloem, 2 el abrikozenconfituur
2
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Tot slot mag ook de abrikozenconfituur onder het beslag gemengd worden.
1 een beetje bloem
3
Vet een bakvorm in en bestrooi hem met bloem. Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de cake afkoelen wanneer klaar.
1 klontje boter, 200 g amandelschilfers, 1 el witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de amandelschilfers met een eetlepel suiker in de boter. Laat de amandelschilfers even afkoelen op wat keukenpapier.
0,6 l Room, 2 el bloemsuiker, oranjebloesem, 1 snuifje kardemom
5
Doe de room met de bloemsuiker, enkele druppels oranjebloesem en een snuifje kardemom in de kom van de keukenmachine en klop de room stijf. Schep 3/4 van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
8 meringue
6
Steek de meringues uit met een rond uitsteekvormpje zodat ze allemaal even groot zijn.
7
Snijd de cake in blokjes. Ongeveer van dezelfde grootte dan de diameter van het uitsteekvormpje. Je hebt maar zoveel cake nodig als het aantal merveilleux dat je wilt maken, normaal volstaat een plakje.
1 een beetje extra abrikozenconfituur
8
Dan kunnen we beginnen bouwen: spuit een toef slagroom op een eiwitschuimpje, duw er een blokje cake op en schep een lepeltje abrikozenconfituur op de cake. Spuit er een nieuwe toef slagroom bovenop en duw er een andere meringue bovenop. Met de slagroom die te veel is strijk je de randen glad met een spateltje, desnoods voeg je nog wat slagroom uit de mengkom toe. Alles moet goed bedekt zijn met slagroom voor de laatste stap: rol de merveilleux door de amandelschilfers.
100 g Gedroogde abrikozen
9
Werk het geheel af met een laatste toef slagroom en wat reepjes gedroogde abrikoos.
1
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop het geheel tot ruban, dat wil zeggen dat de suiker volledig is opgenomen door de eieren. Voeg er de zachte boter in klontjes aan toe en laat de machine nog even draaien.
2
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Tot slot mag ook de abrikozenconfituur onder het beslag gemengd worden.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Eieren
4
Witte suiker
180 g
Witte suiker
1 el
Boter
200 g
Boter
1 klontje
Bloem
200 g
Bloem
1 een beetje
Abrikozenconfituur
2 el
Abrikozenconfituur
1 een beetje extra
Amandelschilfers
200 g
Room
0,6 l
Bloemsuiker
2 el
Oranjebloesem
Kardemom
1 snuifje
Meringue
8
Gedroogde abrikozen
100 g
Merveilleux met abrikoos en amandel
De klassieke merveilleux kennen we nog van zondagnamiddag bij de bomma: een meringuegebakje met cake en slagroom, afgewerkt met chocoladeschilfers en een felrode Maraschinokers. Jeroen maakt echter een versie met abrikozen en de chocolade wordt vervangen door amandelschilfers.Instructies
4 eieren, 180 g witte suiker, 200 g boter
1
Doe de eieren met de suiker in de keukenmachine en klop het geheel tot ruban, dat wil zeggen dat de suiker volledig is opgenomen door de eieren. Voeg er de zachte boter in klontjes aan toe en laat de machine nog even draaien.
200 g bloem, 2 el abrikozenconfituur
2
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de bloem er lepel per lepel aan toe. Tot slot mag ook de abrikozenconfituur onder het beslag gemengd worden.
1 een beetje bloem
3
Vet een bakvorm in en bestrooi hem met bloem. Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de cake afkoelen wanneer klaar.
1 klontje boter, 200 g amandelschilfers, 1 el witte suiker
4
Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de amandelschilfers met een eetlepel suiker in de boter. Laat de amandelschilfers even afkoelen op wat keukenpapier.
0,6 l Room, 2 el bloemsuiker, oranjebloesem, 1 snuifje kardemom
5
Doe de room met de bloemsuiker, enkele druppels oranjebloesem en een snuifje kardemom in de kom van de keukenmachine en klop de room stijf. Schep 3/4 van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
8 meringue
6
Steek de meringues uit met een rond uitsteekvormpje zodat ze allemaal even groot zijn.
7
Snijd de cake in blokjes. Ongeveer van dezelfde grootte dan de diameter van het uitsteekvormpje. Je hebt maar zoveel cake nodig als het aantal merveilleux dat je wilt maken, normaal volstaat een plakje.
1 een beetje extra abrikozenconfituur
8
Dan kunnen we beginnen bouwen: spuit een toef slagroom op een eiwitschuimpje, duw er een blokje cake op en schep een lepeltje abrikozenconfituur op de cake. Spuit er een nieuwe toef slagroom bovenop en duw er een andere meringue bovenop. Met de slagroom die te veel is strijk je de randen glad met een spateltje, desnoods voeg je nog wat slagroom uit de mengkom toe. Alles moet goed bedekt zijn met slagroom voor de laatste stap: rol de merveilleux door de amandelschilfers.
100 g Gedroogde abrikozen
9
Werk het geheel af met een laatste toef slagroom en wat reepjes gedroogde abrikoos.