Crispy rice salad

Crispy rice salad

45m
22
96%
9.6K
Recepten

Crispy rice salad

Gebakken pittige rijst uit de oven met een salade van komkommer en sojaboontjes met een dressing op basis van sesam, pinda en limoen.
Crispy rice salad

Crispy rice salad

45m
22
96%
9.6K
Recepten

Crispy rice salad

Gebakken pittige rijst uit de oven met een salade van komkommer en sojaboontjes met een dressing op basis van sesam, pinda en limoen.

Ingrediënten

4 personen
Snackkomkommer
1 bakje
Honing
2 el
Jasmijnrijst
150 g
Uien
2
Look
2 teentjes
Sojasaus
2 el
Sesamolie
1 el
Crispy chili-olie
2 el
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Grof zout
1 flinke snuif
Gember
30 g
Groene chilipeper
1
LimoenHet sap
1
Edamame bonen
200 g
Lente-uien
4 stengels
Gezouten pindanoten
2 el
Koriander
LimoenenHet sap
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
0,1 l
Sesamolie
1 el
Tahin pasta
2 el
Pindakaas
1 el
Water
1 scheutje
Sriracha
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen met grill tot 200 °C.
150 g jasmijnrijst
2
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
2 uien, 2 teentjes Look
3
Snipper de ui en de look fijn en bak ze in wat arachideolie goudbruin.
4
Stort de gare rijst op een ovenplaatje en schep er de gebakken ui en look bij.
2 el crispy chili-olie, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 el sesamolie
5
Voeg er de crispy chili, de sojasaus, de sesamolie en wat gerookt paprikapoeder aan toe en meng alles.
6
Schuif de rijst 20 minuten in de oven en roer er af en toe in.
1 bakje Snackkomkommer
7
Halveer de komkommers in de lengte, kneus ze met de achterkant van een mes, snijd ze in stukken en doe ze in een kom.
4 stengels lente-uien
8
Snipper de lente-ui fijn en voeg ze toe.
200 g Edamame bonen
9
Kook de edamame in gezouten water, spoel ze onder koud water en voeg ze toe.
1 flinke snuif grof zout, 1 limoen (Het sap ), 30 g gember
10
Strooi wat grof zout over de komkommers en pers er het limoensap over. Rasp de gember erbij.
1 Groene chilipeper
11
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
2 el Gezouten pindanoten
12
Hak de pinda’s fijn en doe ze erbij.
2 teentjes Look, 2 limoenen (Het sap), 2 el honing, 2 el tahin pasta, 1 el pindakaas, 1 scheutje Water, 0,1 l olijfolie
13
Doe de teentjes look met het limoensap, de honing, de tahinpasta, de pindakaas, een scheut water en de olijfolie in een maatbeker, voeg er een flinke snuif zout aan toe en mix alles.
14
Schep de geroosterde rijst in een schaal en schep er de gemengde salade over.
sriracha, koriander
15
Druppel de dressing over het geheel en werk af met pluksels koriander en wat sriracha.
1
Laat de oven voorverwarmen met grill tot 200 °C.
2
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen met grill tot 200 °C.
150 g jasmijnrijst
2
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.
2 uien, 2 teentjes Look
3
Snipper de ui en de look fijn en bak ze in wat arachideolie goudbruin.
4
Stort de gare rijst op een ovenplaatje en schep er de gebakken ui en look bij.
2 el crispy chili-olie, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 el sesamolie
5
Voeg er de crispy chili, de sojasaus, de sesamolie en wat gerookt paprikapoeder aan toe en meng alles.
6
Schuif de rijst 20 minuten in de oven en roer er af en toe in.
1 bakje Snackkomkommer
7
Halveer de komkommers in de lengte, kneus ze met de achterkant van een mes, snijd ze in stukken en doe ze in een kom.
4 stengels lente-uien
8
Snipper de lente-ui fijn en voeg ze toe.
200 g Edamame bonen
9
Kook de edamame in gezouten water, spoel ze onder koud water en voeg ze toe.
1 flinke snuif grof zout, 1 limoen (Het sap ), 30 g gember
10
Strooi wat grof zout over de komkommers en pers er het limoensap over. Rasp de gember erbij.
1 Groene chilipeper
11
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
2 el Gezouten pindanoten
12
Hak de pinda’s fijn en doe ze erbij.
2 teentjes Look, 2 limoenen (Het sap), 2 el honing, 2 el tahin pasta, 1 el pindakaas, 1 scheutje Water, 0,1 l olijfolie
13
Doe de teentjes look met het limoensap, de honing, de tahinpasta, de pindakaas, een scheut water en de olijfolie in een maatbeker, voeg er een flinke snuif zout aan toe en mix alles.
14
Schep de geroosterde rijst in een schaal en schep er de gemengde salade over.
sriracha, koriander
15
Druppel de dressing over het geheel en werk af met pluksels koriander en wat sriracha.
1
Laat de oven voorverwarmen met grill tot 200 °C.
2
Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden