Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen met grill tot 200 °C.

150 g basmatirijst
2

Spoel de rijst en kook hem gaar in gezouten water.

2 uien, 2 teentjes Look
3

Snipper de ui en de look fijn en bak ze in wat arachideolie goudbruin.

4

Stort de gare rijst op een ovenplaatje en schep er de gebakken ui en look bij.

2 el crispy chili-olie, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 el sesamolie
5

Voeg er de crispy chili, de sojasaus, de sesamolie en wat gerookt paprikapoeder aan toe en meng alles.

6

Schuif de rijst 20 minuten in de oven en roer er af en toe in.

1 bakje Snackkomkommer
7

Halveer de komkommers in de lengte, kneus ze met de achterkant van een mes, snijd ze in stukken en doe ze in een kom.

4 stengels lente-uien
8

Snipper de lente-ui fijn en voeg ze toe.

200 g Edamame bonen
9

Kook de edamame in gezouten water, spoel ze onder koud water en voeg ze toe.

1 flinke snuif grof zout, 1 limoen (Het sap ), 30 g gember
10

Strooi wat grof zout over de komkommers en pers er het limoensap over. Rasp de gember erbij.

1 Groene chilipeper
11

Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.

2 el Gezouten pindanoten
12

Hak de pinda’s fijn en doe ze erbij.

2 teentjes Look, 2 limoenen (Het sap), 2 el honing, 2 el tahin pasta, 1 el pindakaas, 1 scheutje Water, 0,1 l olijfolie
13

Doe de teentjes look met het limoensap, de honing, de tahinpasta, de pindakaas, een scheut water en de olijfolie in een maatbeker, voeg er een flinke snuif zout aan toe en mix alles.

Ad door Meli
Meli honing voor elk moment.
Wist je dat... honing zoeter smaakt dan suiker? Daardoor heb je vaak minder nodig om gerechten of drankjes op smaak te brengen. Geïnspireerd? Klik hier om onze recepten te ontdekken.
14

Schep de geroosterde rijst in een schaal en schep er de gemengde salade over.

sriracha, koriander
15

Druppel de dressing over het geheel en werk af met pluksels koriander en wat sriracha.