Stroaardappelen (pommes pailles)
Stroaardappelen (pommes pailles)
Stroaardappelen (pommes pailles)
Stroaardappelen (pommes pailles)
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelenbv. bintje
800 g
Zout
Benodigdheden
Een mandoline
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Stroaardappelen (pommes pailles)
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets bredere ‘pommes allumettes’ kan je met de hand snijden. Ze zijn zo’n 4 millimeter breed.
2
Spoel de dunne frietjes in ruim koud water, zodat een deel van het zetmeel verdwijnt. Dep de frietjes droog in een schone keukenhanddoek.
3
Verhit het frietvet tot 170 °C en bak de ultrafijne frietjes in één enkele beurt goudgeel.
zout
4
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een beetje zout over.
1
Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets bredere ‘pommes allumettes’ kan je met de hand snijden. Ze zijn zo’n 4 millimeter breed.
2
Spoel de dunne frietjes in ruim koud water, zodat een deel van het zetmeel verdwijnt. Dep de frietjes droog in een schone keukenhanddoek.
Stroaardappelen (pommes pailles)
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets bredere ‘pommes allumettes’ kan je met de hand snijden. Ze zijn zo’n 4 millimeter breed.
2
Spoel de dunne frietjes in ruim koud water, zodat een deel van het zetmeel verdwijnt. Dep de frietjes droog in een schone keukenhanddoek.
3
Verhit het frietvet tot 170 °C en bak de ultrafijne frietjes in één enkele beurt goudgeel.
zout
4
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een beetje zout over.
1
Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets bredere ‘pommes allumettes’ kan je met de hand snijden. Ze zijn zo’n 4 millimeter breed.
2
Spoel de dunne frietjes in ruim koud water, zodat een deel van het zetmeel verdwijnt. Dep de frietjes droog in een schone keukenhanddoek.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Loskokende aardappelenbv. bintje
800 g
Zout
Stroaardappelen (pommes pailles)
Flinterdunne frietjes, die bak je in één enkele beurt goudgeel en lekker krokant.Instructies
Stroaardappelen (pommes pailles)
800 g Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets bredere ‘pommes allumettes’ kan je met de hand snijden. Ze zijn zo’n 4 millimeter breed.
2
Spoel de dunne frietjes in ruim koud water, zodat een deel van het zetmeel verdwijnt. Dep de frietjes droog in een schone keukenhanddoek.
3
Verhit het frietvet tot 170 °C en bak de ultrafijne frietjes in één enkele beurt goudgeel.
zout
4
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er een beetje zout over.