Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm
Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm
Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm
Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm
Ingrediënten
4 personen
Boter
1 klont
Boter
2 klontje
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
1 flinke snuif
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 flinke snuif
Mayonaise
2 el
Ketchup
1 el
Whisky
Tabasco
Krabvlees
200 g
Limoenen
0,5
Krulandijvie
0,5
wit brood
0,25
Yoghurt
2 tl
Appel
1
Gerookte zalm
8 plakjes
Appelazijn
Appelazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een ruime pan.
4 eieren, 1 scheutje melk, zout, 1 flinke snuif cayennepeper, 1 flinke snuif currypoeder
3
Breek de eieren in een ruime mengkom en meng er de melk, het zout, de cayennepeper en het currypoeder onder.
4
Giet de helft van het eimengsel in de pan en laat het even bakken. Zet de pan vervolgens even in de oven tot je een mooie omelet bekomt.
2 el mayonaise, 1 el ketchup, whisky, 1 snuifje cayennepeper, tabasco
5
Doe de mayonaise in een mengkom en voeg er de ketchup, de whisky, de cayennepeper en de tabasco aan toe. Meng tot een gladde cocktailsaus.
200 g krabvlees
6
Doe 2 eetlepels van de cocktailsaus bij het krabvlees in een ruime mengkom.
1 klontje boter
7
Haal de omelet uit de oven en houd apart op een bord. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en bak er het tweede omelet in. Zet het omelet opnieuw in de oven als de onderkant kort gebakken is.
tabasco, 0,5 limoenen
8
Breng de krabsalade op smaak met enkele druppels tabasco en het sap van de limoen.
0,5 krulandijvie
9
Kuis en was de krulandijvie en laat hem goed uitlekken.
1 klontje boter
10
Haal de omelet uit de oven en houd aan de kant. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.
0,25 wit brood
11
Snijd de sneetjes wit brood in kleine blokjes en bak de blokjes krokant in de hete vetstof. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
2 tl Yoghurt
12
Werk de dressing af met de yoghurt.
1 appel
13
Snijd de appel in fijne schijfjes met behulp van de mandoline.
8 plakjes gerookte zalm
14
Steek cirkels uit de sneetjes zalm, de afgekoelde omelet en de appelschijfjes met behulp van de dresseerringen.
appelazijn
15
Leg de appelschijfjes in een ruime kom en druppel er wat appelazijn over. Laat de appelschijfjes even marineren.
16
Neem de dresseerringen erbij. Start met de omelet, leg er de gerookte zalm op, doe er een appelschijfje op en lepel er wat van de krabsla op. Herhaal deze stap nog eens tot de dresseerring gevuld is. Plaats de gevulde dresseerringen op het bord en neem de dresseerring voorzichtig weg.
1 scheutje appelazijn, zout, 1 scheutje olijfolie
17
Meng de appelazijn, het zout en de olijfolie onder de blaadjes krulandijvie. Leg enkele blaadjes op ieder torentje en doe er tenslotte de croutons over.
18
Werk ieder bordje af met wat cocktaildressing.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een ruime pan.
4 eieren, 1 scheutje melk, zout, 1 flinke snuif cayennepeper, 1 flinke snuif currypoeder
3
Breek de eieren in een ruime mengkom en meng er de melk, het zout, de cayennepeper en het currypoeder onder.
4
Giet de helft van het eimengsel in de pan en laat het even bakken. Zet de pan vervolgens even in de oven tot je een mooie omelet bekomt.
2 el mayonaise, 1 el ketchup, whisky, 1 snuifje cayennepeper, tabasco
5
Doe de mayonaise in een mengkom en voeg er de ketchup, de whisky, de cayennepeper en de tabasco aan toe. Meng tot een gladde cocktailsaus.
200 g krabvlees
6
Doe 2 eetlepels van de cocktailsaus bij het krabvlees in een ruime mengkom.
1 klontje boter
7
Haal de omelet uit de oven en houd apart op een bord. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en bak er het tweede omelet in. Zet het omelet opnieuw in de oven als de onderkant kort gebakken is.
tabasco, 0,5 limoenen
8
Breng de krabsalade op smaak met enkele druppels tabasco en het sap van de limoen.
0,5 krulandijvie
9
Kuis en was de krulandijvie en laat hem goed uitlekken.
1 klontje boter
10
Haal de omelet uit de oven en houd aan de kant. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.
0,25 wit brood
11
Snijd de sneetjes wit brood in kleine blokjes en bak de blokjes krokant in de hete vetstof. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
2 tl Yoghurt
12
Werk de dressing af met de yoghurt.
1 appel
13
Snijd de appel in fijne schijfjes met behulp van de mandoline.
8 plakjes gerookte zalm
14
Steek cirkels uit de sneetjes zalm, de afgekoelde omelet en de appelschijfjes met behulp van de dresseerringen.
appelazijn
15
Leg de appelschijfjes in een ruime kom en druppel er wat appelazijn over. Laat de appelschijfjes even marineren.
16
Neem de dresseerringen erbij. Start met de omelet, leg er de gerookte zalm op, doe er een appelschijfje op en lepel er wat van de krabsla op. Herhaal deze stap nog eens tot de dresseerring gevuld is. Plaats de gevulde dresseerringen op het bord en neem de dresseerring voorzichtig weg.
1 scheutje appelazijn, zout, 1 scheutje olijfolie
17
Meng de appelazijn, het zout en de olijfolie onder de blaadjes krulandijvie. Leg enkele blaadjes op ieder torentje en doe er tenslotte de croutons over.
18
Werk ieder bordje af met wat cocktaildressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
1 klont
Boter
2 klontje
Eieren
4
Melk
1 scheutje
Zout
Cayennepeper
1 flinke snuif
Cayennepeper
1 snuifje
Currypoeder
1 flinke snuif
Mayonaise
2 el
Ketchup
1 el
Whisky
Tabasco
Krabvlees
200 g
Limoenen
0,5
Krulandijvie
0,5
wit brood
0,25
Yoghurt
2 tl
Appel
1
Gerookte zalm
8 plakjes
Appelazijn
Appelazijn
1 scheutje
Olijfolie
1 scheutje
Torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm
Een knap gerechtje dat weinig werk vergt, maar toch ongelofelijk mooi oogt. Dit gelaagde torentje van omelet, krabsla, appel en gerookte zalm doet uitstekend dienst als voorgerecht.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 klont boter
2
Laat een klont boter smelten in een ruime pan.
4 eieren, 1 scheutje melk, zout, 1 flinke snuif cayennepeper, 1 flinke snuif currypoeder
3
Breek de eieren in een ruime mengkom en meng er de melk, het zout, de cayennepeper en het currypoeder onder.
4
Giet de helft van het eimengsel in de pan en laat het even bakken. Zet de pan vervolgens even in de oven tot je een mooie omelet bekomt.
2 el mayonaise, 1 el ketchup, whisky, 1 snuifje cayennepeper, tabasco
5
Doe de mayonaise in een mengkom en voeg er de ketchup, de whisky, de cayennepeper en de tabasco aan toe. Meng tot een gladde cocktailsaus.
200 g krabvlees
6
Doe 2 eetlepels van de cocktailsaus bij het krabvlees in een ruime mengkom.
1 klontje boter
7
Haal de omelet uit de oven en houd apart op een bord. Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan en bak er het tweede omelet in. Zet het omelet opnieuw in de oven als de onderkant kort gebakken is.
tabasco, 0,5 limoenen
8
Breng de krabsalade op smaak met enkele druppels tabasco en het sap van de limoen.
0,5 krulandijvie
9
Kuis en was de krulandijvie en laat hem goed uitlekken.
1 klontje boter
10
Haal de omelet uit de oven en houd aan de kant. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.
0,25 wit brood
11
Snijd de sneetjes wit brood in kleine blokjes en bak de blokjes krokant in de hete vetstof. Laat de croutons uitlekken op een vel keukenpapier.
2 tl Yoghurt
12
Werk de dressing af met de yoghurt.
1 appel
13
Snijd de appel in fijne schijfjes met behulp van de mandoline.
8 plakjes gerookte zalm
14
Steek cirkels uit de sneetjes zalm, de afgekoelde omelet en de appelschijfjes met behulp van de dresseerringen.
appelazijn
15
Leg de appelschijfjes in een ruime kom en druppel er wat appelazijn over. Laat de appelschijfjes even marineren.
16
Neem de dresseerringen erbij. Start met de omelet, leg er de gerookte zalm op, doe er een appelschijfje op en lepel er wat van de krabsla op. Herhaal deze stap nog eens tot de dresseerring gevuld is. Plaats de gevulde dresseerringen op het bord en neem de dresseerring voorzichtig weg.
1 scheutje appelazijn, zout, 1 scheutje olijfolie
17
Meng de appelazijn, het zout en de olijfolie onder de blaadjes krulandijvie. Leg enkele blaadjes op ieder torentje en doe er tenslotte de croutons over.
18
Werk ieder bordje af met wat cocktaildressing.