Pizza met kruidig gehakt, hummus en tomatensalsa
Pizza met kruidig gehakt, hummus en tomatensalsa
Pizza met kruidig gehakt, hummus en tomatensalsa
Pizza met kruidig gehakt, hummus en tomatensalsa
Ingrediënten
4 personen
Rode ui
1
Rode paprika
1
Munt
4 el
Ras el hanout
1 el
Pijnboompittengeroosterd
3 el
Kruimeldeegvellen
2
Hummus
200 g
Harissa
2 tl
Lamsgehakt
250 g
Gehakt
250 g
Peper
Zout
Kerstomaten
250 g
Koriander
1 bosje
Rode ui
1
Look
1 teentje
Limoenenvoor sap
0,5
Rode chilipeper
1
Olijfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes.
3
Rol het deeg open en leg ze op bakpapier beklede bakplaten.
4
Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de paprika, ras el hanout en de pijnboompitten toe en roerbak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
5
Meng de harissa onder de hummus en bestrijk hiermee de deegbodems. Verdeel het gehakt over de hummus.
6
Zet de pizza’s 15 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant is.
Maak ondertussen de salsa
7
Snijd de kerstomaten in partjes. Hak de koriander en chilipeper fijn.
8
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng deze samen met een scheutje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes.
3
Rol het deeg open en leg ze op bakpapier beklede bakplaten.
4
Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de paprika, ras el hanout en de pijnboompitten toe en roerbak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
5
Meng de harissa onder de hummus en bestrijk hiermee de deegbodems. Verdeel het gehakt over de hummus.
6
Zet de pizza’s 15 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant is.
Maak ondertussen de salsa
7
Snijd de kerstomaten in partjes. Hak de koriander en chilipeper fijn.
8
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng deze samen met een scheutje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Rode ui
1
Rode paprika
1
Munt
4 el
Ras el hanout
1 el
Pijnboompittengeroosterd
3 el
Kruimeldeegvellen
2
Hummus
200 g
Harissa
2 tl
Lamsgehakt
250 g
Gehakt
250 g
Peper
Zout
Kerstomaten
250 g
Koriander
1 bosje
Rode ui
1
Look
1 teentje
Limoenenvoor sap
0,5
Rode chilipeper
1
Olijfolie
Pizza met kruidig gehakt, hummus en tomatensalsa
Een traditionele pizza met tomatensaus smaakt altijd, maar deze oosterse versie met kruidige gehakt, hummus en tomatensalsa is ook van duimen en vingers van af te likken!Instructies
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Snipper de ui fijn, snijd de paprika in blokjes.
3
Rol het deeg open en leg ze op bakpapier beklede bakplaten.
4
Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de paprika, ras el hanout en de pijnboompitten toe en roerbak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
5
Meng de harissa onder de hummus en bestrijk hiermee de deegbodems. Verdeel het gehakt over de hummus.
6
Zet de pizza’s 15 minuten in de oven tot de bodem mooi krokant is.
Maak ondertussen de salsa
7
Snijd de kerstomaten in partjes. Hak de koriander en chilipeper fijn.
8
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng deze samen met een scheutje olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout.